Betalingen via Direct Banking bij Groupon?

Moderators: ynskek, Dani, Maureen95, Mjetterd, Ladybird, Polly, Hanmar, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Duhelo

Berichten: 27510
Geregistreerd: 29-05-03

Betalingen via Direct Banking bij Groupon?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-18 12:56

Ik wilde net een bestelling plaatsen bij groupon, maar hij geeft een foutmelding bij het invullen van mijn kaartnr.

nu kan je bij hun wel betalen via direct banking. Bij wat opzoekwerk vind ik hierover dit terug:

Citaat:
Hoe werkt de nieuwe online betaalmethode DIRECTebanking?
U maakt een boeking. Bij het betalen van de boeking kunt u aangeven dat u met DIRECTebanking.nl wilt betalen. Er opent zich dan een online betaalformulier in een beveiligde omgeving.

Stap 1: "Overschrijven"
Hier kunt u uw bankgegevens invullen (banknaam, banknummer en uw bankcode). Door deze gegevens in te vullen wordt het mogelijk om een connectie te maken met uw bank. Op het overschrijvingsformulier zullen de volgende gegevens al reeds zichtbaar zijn:
• Het bedrag;
• Het rekeningnummer / uw klantnummer.

Stap 2: "Legitimatie"
U kunt hier uw online bankgegevens invullen zoals:
• Bank login naam (uw banknummer of klantnummer. Dit hangt af van uw bank);
• Uw bank PIN.

Stap 3: "De overschrijving bevestigen"
Controleer uw overschrijvingsgegevens nogmaals. Om de betaling te bevestigen heeft u een geldige TAN code nodig. Deze code wordt verstrekt door uw bank. Wanneer u deze invult dan kunt u op de knop "bevestiging van de betaling en de aankoop" drukken waarna de betaling zal plaatsvinden.Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en uw bestelling wordt verwerkt.Citaat:
Maar kwam het er niet op neer dat zij eigenlijk aan de hand van de code van uw kaartlezer in uw naam inlogden bij uw bank en dan gewoon een overschrijving deden naar begunstigde? En als dat lukte dan kreeg de handelaar daar bericht van dat eigenlijk geldt als een soort "garantie" dat de overschrijving ingevoerd werd en wordt uw goed opgestuurd of uw dienst direct geactiveerd. Zoals een kredietkaart dus, en heel wat sneller dan klassieke overschrijving.

Maw heel geavanceerde vorm van screenscraping?

In ieder geval het leek phishy maar het is idd veilig, maar ge moet ze vertrouwen dat ze met hun login in uw naam enkel de overschrijving doen die ge wilt. Ik denk niet dat ge bij uw bank beschermd zijn als ze dingen doen met uw login die ge niet wilt. Bovendien kunnen ze in principe ook uw banksaldo's en vroegere transacties kopieren en dus flink in uw privacy duinen.


Citaat:
De voordelen
Gegevens worden zoveel mogelijk voor u ingevuld: zoals het bedrag, de ontvanger en het rekeningnummer.
U kunt direct betalen tijdens uw bestelling.
U hoeft niet apart naar de website van uw bank om de betaling te doen.
Uw betaling kan direct verwerkt worden.
Net zo veilig als online banking via uw bank
Het systeem accepteert dezelfde PIN codes en geldige TAN nummer van uw bank omdat u met uw eigen gegevens inlogt bij uw bank. Het TÜV gecertificeerde online betaalsysteem van DIRECTebanking.nl heeft tot op heden nog geen enkel fraudegeval geconstateerd. Toch willen we u erop wijzen dat er veel banken zijn die ervan uitgaan dat indien u gebruik maakt van DIRECTebanking.nl dit leidt tot inbreuk van privacy door een derde omdat u gebruik maakt van uw PIN en TAN buiten uw normale bank omgeving. Het is dan goed mogelijk dat uw bank deze betaling niet zal vergoeden indien er iets mis zou gaan. Om dit te voorkomen heeft SOFORT Banking een verzekering afgesloten waardoor u bent verzekerd bij fraude gevallen of er iets mis zou gaan met de betaling.


Iemand hiermee bekend? is Direct banking veilig?

Vinted! https://www.vinted.fr/invite/kimcallens
Leuke stuks voor kleine prijsjes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: VNjulia, YandexBot en 12 bezoekers