Etoulon VDL-zoon Inferno aan de leiding bij vijfjarigen

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9877
Geregistreerd: 20-04-16

Etoulon VDL-zoon Inferno aan de leiding bij vijfjarigen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-18 19:13 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij


Opnieuw bleek Steven Veldhuis onverslaanbaar in het tweede onderdeel van de Blom Cup. Nadat hij bij zesjarigen won met Hoselinde, pakte hij ook de leiding bij de vijfjarigen met de Etoulon VDL-zoon Inferno.

In het tweede onderdeel gingen 115 combinaties van start in het tweefasenparcours. Niet minder dan 31 combinaties bleven vandaag, net als gister, geheel foutloos en op de laatste na zijn ze daarmee gekwalificeerd voor de finale op donderdag. Steven Veldhuis weet dat de eerste klap een daalder waard is, en gaf vol gas met de Etoulon VDL-zoon Inferno (uit Bryolieta T ster van Indoctro, fokker M. Terpstra uit Aalzum) van VDL Stud en R. Rikkert. Thomas Mertens stond lange tijd aan de leiding met Icarus V (Biscayo uit Carentina van Caretino, fokker M. Verschoor uit Haarle) maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Mylord Lady (Mylord Carthago uit Acord Lady stb-ext PROK van Casco, fokker A. Geessink uit Groenlo) met Sophie Hinners als derde finishte.

Titel verdedigen
Tot de 30 finalisten behoren ook de KWPN-goedgekeurde hengsten Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer, fokker J. Moerings uit Roosendaal) onder Bas Moerings en Irvington VDL (Dallas uit Tanagra M ster prest van Quick Star, fokker J.W.M. Veltmaat uit Lemelerveld) met Alex Chitty in het zadel. Ook de Blom Cup-winnares van vorig jaar, Idagonda ster PROK (Zirocco Blue VDL uit Degonda ster EPTM-spr PROK van Corland, fokker Frans Wetemans uit Heythuysen) onder Nicole Mestrom, kan haar titel gaan verdedigen donderdag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Escada, punkd en 9 bezoekers