EK Pony's: Thessa Gilbers stijgt boven zichzelf uit

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9191
Geregistreerd: 20-04-16

EK Pony's: Thessa Gilbers stijgt boven zichzelf uit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-18 22:22 Tip de Nieuwsredactie

knhs
Dressuur


Op het Europees kampioenschap voor ponyruiters in het Britse Bishop Burton steeg Thessa Gilbers boven zichzelf uit door een persoonlijk record van 73,83% bij elkaar te rijden. In het zadel van Baumann’s Despino reed de amazone daarmee naar de vijfde plaats in de individuele proef.

“Voorafgaand aan het kampioenschap zei ik al dat ik eigenlijk vijf amazones mee wilde nemen, zo dicht zat Thessa Gilbers tegen de selectie aan. Door een uitvaller mocht zij toch mee en ze rijdt hier persoonlijk record na persoonlijk record”, meldt een trotse Monique Peutz over de amazone uit Varsseveld.

Grote klasse
De bondscoach vervolgt: “Thessa ging bij het losrijden al heel goed en voordat ze de ring in moest ging er een knop om en zette ze alles op alles. Het resultaat was een prachtig gedurfde proef waar we allemaal van opkeken. Ze scoort op het drafwerk, dat is met veel schwung en ook de keertwendingen en de uitgestrekte stap zijn van grote klasse.”

Wisselende beoordeling
Micky Schelstraete had te maken met een wat wisselende jurybeoordeling en liet met 73,62% de zevende positie noteren. “Micky had haar pony er scherp aanstaan en was goed aan het rijden. Het was jammer dat Elin’s Noncisdador schrok op de diagonaal waar ze eigenlijk middengalop moest rijden. Dat heeft veel punten gekost.”

Tiende plaats voor Romney
Kiki Romney en haar Reedborder Amazing (v.Bodo) kwamen tot 72,05%. Dit betekende de tiende plaats voor de Zuid-Hollandse amazone. “Een proef met een scherp drafgedeelte, al had Reedborder Amazing er in het galopgedeelte net wat beter aan kunnen staan. We weten dat er winst te behalen valt, daar gaan we morgen zeker voor.”

Geen kür voor Fleur Prinsen
Prinsen eindigde als veertiende. Met haar Next Black Magic (v.Nabucco R) was de amazone goed voor 70,94% en omdat zij de vierde Nederlandse combinatie is, zit er geen kür in voor de amazone uit Achterveld. “Het is jammer dat ze geen kür mag rijden, desondanks heeft ze goed gepresteerd hier op dit kampioenschap. Met haar veertiende plek zat ze zelfs nog in de prijzen”, besluit Peutz.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anissa_B, belle_boef, Felicxa, JesdaJinn, Loretta, lovelynutia, Ubermetrics, Vagabondo, xReetch, YandexBot en 14 bezoekers