NTD: Wie volgt Gardenia HBC op als Topsportmerrie?

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9910
Geregistreerd: 20-04-16

NTD: Wie volgt Gardenia HBC op als Topsportmerrie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-18 15:02 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / KWPN
KWPN


Win je als merrie de titel Topsportmerrie tijdens de Finale der Nationale op de Tuigpaardendag, dan maak je jezelf onsterfelijk. Aanstaande zaterdag 11 augustus nemen merries uit diverse leeftijdscategorieën het tegen elkaar op, waarna de allerbeste aan het eind van de dag in het spectaculaire sluitstuk strijden om de Greet Bergstra Bokaal.

Voor merrie-eigenaren is het dé prijs die ze willen winnen met hun paard: de titel Topsportmerrie die je wint als je merrie als beste uit de bus komt tijdens de Finale der Nationale. Hier was het de organisatie van de Tuigpaardendag ruim drie decennia geleden om te doen: merries uitbrengen in de sport is van groot belang voor de vooruitgang van de fokkerij en dus ook de sport. Ook tijdens deze Tuigpaardendag lopen de aangespannen rubrieken voor merries vanaf vier jaar oud als een rode draad door het programma. Iets voor publiek én deelnemers om het hele seizoen al naar uit te kijken!

Spanning tot kookpunt
En wat een spannende strijd is het altijd. Soms wint een ervaren merrie die haar sporen al heeft verdiend in de sport de titel, soms komt een jonge merrie als een duvel uit een doosje het erepodium bestormen en soms komt het geweld uit een onverwachte hoek. Wie het dit jaar gaat worden, dat kan nog niemand zeggen, maar dat de spanning in Ermelo een kookpunt gaat bereiken aanstaande zaterdag aan het eind van de middag, dát staat wel vast! In de ochtend worden de rubrieken per leeftijdsgroepen verreden. De beste twee per groep mogen naar de Finale der Nationale aan het eind van de dag. Daarnaast heeft de jury de mogelijkheid twee wildcards uit te delen, zodat er zeker een heel sterke groep merries gaat strijden om de titel Topsportmerrie van het Jaar. Twee groepen vierjarige merries – zestien in totaal - komen in de ring en daarnaast ook dertien vijfjarige merries die eveneens in twee groepen worden beoordeeld. Dan komt er, om rijders met meerdere paarden de kans te geven al hun paarden te kunnen rijden, een gemengde groep zes- en zevenjarigen in de baan (5 merries). Een grote groep vormen de merries van zeven jaar en ouder, eveneens zestien in totaal, die in twee groepen zijn onderverdeeld. Voor de scherpe lezer: we gaan dus 50 merries in tuig in de ring zien aanstaande zaterdag. Kijk op www.tuigpaardrijders.nl voor de startlijsten en de deelneemsters aan dit duel tussen de tuigpaarddames in tuig!

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Selima

Berichten: 587
Geregistreerd: 12-07-08
Woonplaats: London

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-18 22:13

Wat een geweldige dag was de Tuigpaardendag weer! *\o/* *\o/* *\o/*

Dendrini won de Bergstra Bokaal en is dus de topsport merrie, dit jaar en Dylano was een bevlogen winnaar van de Manno trofee (dekhengsten), met Eebert, die helaas niet helemaal in topvorm verkeerde, op de 2e plek.

Fantastisch dat ik de hele dag gratis kon volgen op KWPN-tv want hier in Zuid-London zie ik zelden een paard, laat staan Tuigers. :+

http://maria-n.writing.com/
Linux!
"Love for all, hatred for none"

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Banjer, Femia, SemrushBot en 10 bezoekers