Tuigpaardkeuring België levert 2 uitnodigingen op

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 13998
Geregistreerd: 20-04-16

Tuigpaardkeuring België levert 2 uitnodigingen op

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-18 18:28

Bokt.nl / KWPN
Fokkerij


Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse tuigpaardkeuring in België plaats. Hoewel het deelnameveld niet groot was, kon de jury toch twee paarden uitnodigen voor de Nationale Merrie- en veulenkeuring.

Algemeen kampioen van de keuring werd de Fantijn-dochter Kiana (uit Hiandra ster v.Uromast, f/g Jozef van Assche uit Oppuurs). "Dit is een tuigtypische merrie met allure, veel front en zeer veel ras en uitstraling. In beweging valt ze met name op door haar fraaie front en haar goede voorbeengebruik", aldus Viggon van Beest die samen met Lammert Tel was afgereisd naar België voor de jurering. Kiana werd naast ster verklaard én kampioene ook nog eens uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring.

Naar de Nationale Veulenkeuring op vrijdag 17 augustus mag de veulenkampioen Nightlight (Idol uit Highlight ster v.Cizandro, fokker Robby van Assche uit Puurs) van Luc van Assche uit Londerzeel. "Een hoogbenig langgelijnd merrieveulen met een heel aansprekend type en een hard fundament. In haar goede bewegingen maakt ze zich heel deftig en toont ze naast haar mooie front ook veel lichaamshouding, balans en schakelvermogen."

De ruin King Thomas (Cizandro uit Bipatella vb v.Nando, fokker Robby van Assche uit Puurs) van Katrien Erauw uit Sint-Amandsberg, in Terschuur vorige week geselecteerd voor de finale van de Egbert Emmink Bokaal tijdens de Nationale Tuigpaardendag, werd ster verklaard met name op beweging kreeg hij hoge cijfers. "Een tuigtypische ruin, die zowel op stand als in beweging zeer veel front maakt en die daarbij zowel voor- als achter veel actie en zweefmoment laat zien."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, _chou, agesus, Annash, ChristaMoor, ComscoreBot, dvink, Eve_16, Googlebot, Gucci_, Jorex, KleinBoefje, Knollboll, nine1987, posje, ryukapple, unofficial79, vikawiek, VuurVleugels en 97 bezoekers