medicijnen kastje

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-01 21:23

Wat hebben jullie allemaal in het "eerste hulp/medicijnen kastje" van je paard zitten? Ik moet het namelijk nodig weer eens aanvullen en hoewel ik er een hoop troep in heb staan heb ik altijd net niet wat ik op dat moment nodig heb. Ik zat te denken aan: wondspray voor kleine en grotere wonden, van die vetrap bandages en lappen, cooling gel, een goede schaar, bute, alcohol, betadine, ehhh....wie vult aan?


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 12:39

Misschien een beetje een rare aanvulling, maar schrijf vooral het telefoonnummer van de veeartsen bij jou op stal op je ehbo-kistje. Als het een keer echt paniek in de tent is, ben je nl. gegarandeerd dat nummer dat je normaal gesproken kunt dromen, vergeten.....
Verder heb ik er trouwens ook altijd een tube Quadrisol (pijnstiller) en een tube Sedalin (verdoving) in zitten, voor het geval dat....
Groetjes!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 21:09

Oei... een EHBO kistje...
Het enige wat daar bij mij in zit is:
Uierzalf, betadinezalf en blauwsel.... Beetje weinig, maar ik ben benieuwd wat jullie er in hebben zitten!!
Pijnstiller komt er waarschijnlijk niet in en verdoving/ kalmering ook niet. Zou niet weten wanneer ik dat ging geven.... Al ser zoiets ernstigs is, dan staat de veearts bij mij op de stoep!


Jet

Berichten: 8367
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 00:00

Hoi,
Wat ik erg belangrijk vind in een EHBO-Kist is een thermometer ( speciale voor paarden liefst). Dat is tot nog toe ook eigenlijk het enige dat ik zelf gebruikt heb, buiten betadine scrub. Ik heb er zelf nog wel wat dingen inzitten, zoals vetwrap en animalintex, maar ikzelf heb dat in drie jaar tijd nog niet nodig gehad. Verder zijn van die speciale dunne handschoenen wel handig, voor het geval je wel met een bloederig iets te maken krijgt. Blauwsel o.i.d. gebruikk ik zelf nooit, het sluit vaak de wond af, waardoor etter er niet meer uit komt en van binnen kan blijven rommelen.
Groetjes van Jet.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-01 00:07

Goed idee Jet, van die handschoenen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 09:15

Jantina, die pijnstiller is bv voor als de hoefsmid is geweest en een paard te kort bekapt heeft, of als het paard een kneuzing in de hoef heeft. Je zet 'm dan een week op rust met alleen stappen aan de hand op heel zachte ondergrond (als dat gaat, anders echt op rust) en 5x per dag de voeten afspuiten met koud water om de pijn verder te stillen. Als ondersteuning geef je dan (uiteraard in overleg met de veearts) een paar strepen Quadrisol. Je kunt het ook gebruiken als de tandarts de mond erg gevoelig achtergelaten heeft en het paard niet lekker meer wil eten.
Sedalin gebruik je bv als je een paard wilt scheren, of bij onopgevoede bokken die anders geen pootje aan de smid geven.
Maar zulke middelen gebruiken wij eigenlijk ook nooit zonder overleg met een deskundige hoor! Groetjes!

LadyMadonna

Berichten: 58775
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 10:38

ik heb geeneens een medicijnkist. Het enige wat ik in een apart bakje heb staan is: acederm, betadineshampoo, zalf voor de maanexceem en een wormenspuit

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 13:19

Blauwsel gebruik ik ook niet bij (schuur) wondjes ofzo. Blauwsel hebben is bij mij alleen voor het naveltje van het veulen. Het sluit inderdaad af en de veearts vertelde mij dat hij dat het beste vond.

Betadine zalf doe ik op schuurwondjes ed.

(maar ik heb volgens mij heeeeele gezonde paarden, want in al die jaren heb ik nog nooit echt iets gebruikt. Is er iets, dan loop ik direct naar de Da. Woont bij mij om de hoek)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-01 17:12

hoi
bij wondjes gebruik ik altijd Dettol.
uiteraard gemengd met water zoals op de verpakking aan staat gegeven.Dit vind ik dus veel beter werken als die acederm want dat vind ik zon vies plakkerig spul.
En Dettol werkt ook tegen vliegen in de zomer en desinfecteerd dan meteen de dazen steken/wondjes en dat lijkt me dus ook gezonder dan al die vliegen troep.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ElCid, JackAebe, jampy, Jintexx, LiSy73, olijf, soeboenoe, stoer en 42 bezoekers