Advies en tips voor zwak lijf?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
woepsie90

Berichten: 2639
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-18 23:54

Hi!

Ik raak een beetje dol van mijn eigen lijf en alles wat ik probeer of geprobeerd heb en niet of niet genoeg werkt. Ben dus op zoek naar duwtjes in de goede richting :)

Ondanks gezond diet en supplementen, veel buiten bij mn paard, in beweging, en meestal goed slaap, blijf ik me altijd nog zwak voelen. Ben snel grieperig, moeheid, keel of oorpijn ook regelmatig, veel darmkramp, ‘s avond wakker en ‘s ochtend traag, geen motivatie, moeite met concentreren.

Ik ben 27, getrouwd, mama, huisvrouw maar werk nu tijdelijk als schoonmaakster om te sparen voor hoefbekappen studie waar ik erg naar uitkijk!

Vanwege een slecht uitstrijkje met CIN level 3 cellen in baarmoeder ben ik mn levenstijl ook gaan aanpassen, ook omdat hormonale kanker (niet genetisch) in de familie zit, maar voel me nu nog zwakker! Ik ben nl mn lijf gaan schoonmaken, ik wilde minder chemicalien en andere troep waar ik buikpijn of hoofdpijn (of kanker) van krijg, en emotie achtbanen van hormonen. Dus shampoo en tandpasta enzo ben ik gaan vervangen voor natuurlijkere opties net als minder suikers, minder gluten, minder melk, meer fruit en groente, havermelk, zuurdesembrood, simpele chips ipv snoep en koek etc. Nu ben ik nog bezig een oplossing voor m’n anticonceptie pleister te vinden.

Ik rook en drink nooit, en al mn hele leven een groene theeleut.

Ik slik ijzer met vitamine C, Bsupplement met extra B12 en gewone multivitamine.
Ik ben ongeveer 170cm en 54kg. Bloed is meerdere malen getest afgelopen jaar. Bloedarmoede en laag B12 was van sprake maar door pilletjes opgelost. De dokter vind ook dat ik genoeg en super eet. Ze heeft me daarom doorgestuurd naar MLD arts. Ben daar nog niet geweest. Oude whiplash klachten zijn vorig jaar op komen zetten en na allerlei therapien en dingen nog steeds niet weg (massage, fysio, sportfysio, bowen, kinetisch, cranio, ander matras, ander kussen, mckenzie fysio. Mocht niet baten, en ben ook een stuk armer nu). Deze klachten zitten me erg in de weg, ook als ik straks hoefbekapper ben! Wil graag sporten en spieren ontwikkelen maar omdat alles zeer doet in schouders en nek is dit best lastig).

Ik sta voor alles open!
Iemand tips voor mijn imuunsysteem, weerbaarheid, voedsel tips, kruiden, whiplash therapie, etc....?
I hope so!

Alvast bedankt!

Joliieeenn
Berichten: 955
Geregistreerd: 05-12-12
Woonplaats: Tongeren

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 00:06

Ik weet niet of je je amandelen nog hebt? Zo ja, vaak last ervan?

Ik heb de mijne laten verwijderen en ben 100x fitter. Dezelfde klachten als jij nu hebt had ik ook. In het bijzonder het moe zijn, altijd maar moe. Jaren afgevraagd hoe het kon tot de specialist vroeg of ik moe was. En nu dus niet meer :)

Ernaast heb ik een tijdje accupunctuur laten doen. Geloofde er niet in, maar moet zeggen dat het voor mij en nog een paar mensen in mijn vriendenkring goed geholpen heeft!

troi
Berichten: 17002
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 00:48

Wat is ‘in beweging’ ? Ik zou flink gaan bewegen, koop een stappenteller en probeer je aantal stappen per dag te verhogen. Zij het als investering, eerst wordt je alleen maar vermoeider maar dat wordt beter naarmate je conditie gaat opbouwen

Tieme
Berichten: 4956
Geregistreerd: 16-03-06
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 01:07

En je b12 is nu goed? En je hebt hiervoor alleen pillen gehad? En die hoefde je niet langer door te slikken?

Ik zou bij deze klachten namelijk toch echt aan een b12 tekort denken.
En b12 tekort is meestal door een opname probleem in de darmen en iets waar je vaak niet meer vanaf komt en waarbij je levenslang b12 injecties zou moeten krijgen. Of in sommige gevallen speciale b12 smelttabletten via de huisarts. En dat los je niet op met een supplement met extra b12..

Wanneer is die waarde voor het laatst getest en hoe hoog was die? Belangrijk is om voor de bloedafname een paar dagen geen b12 te nemen omdat de b12 waarde in het bloed anders foutief hoog is. Dan lijkt het alsof die goed is maardat is dan niet zo.
En al zou die volgens de richtlijnen "goed" zijn, dan nog betekend het niet dat hij voor jou goed is. Kan prima dat je waarde goed is maar dat je je alsnog slecht voelt omdat je lichaam een hogere waarde wilt hebben. En die bereik je het beste met injecties.
Kijk anders eens op de site van femke de grijs. Gaat over b12.

En is je vit d ook getest en hoe hoog was die? Veel huisartsen houden namelijk 50 als ondergrens maar dat is te laag. Tegenwoordig wordt 80 als ondergrens aangehouden en het liefste rond de 100-150..

En ijzer: kijken ze dan alleen naar je ijzer of ook naar de voorraad?
Veel huisartsen testen alleen ferro terwijl de ijzervoorraad net zo belangrijk is. Mijn ijzer was volgens richtlijn goed maar mn voorraad niet.

En wanneer je meerdere tekorten hebt of heb gehad dann zou ik toch naar de mdl arts gaan want mogelijk heb je dan een opname probleem in je darmen

linda_gigant

Berichten: 502
Geregistreerd: 26-11-15
Woonplaats: Oosten

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 02:49

Klinkt heel bekend; mijn oplossing gebruik een condoom en ga vegan eten ;)

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23418
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 07:05

linda_gigant schreef:
Klinkt heel bekend; mijn oplossing gebruik een condoom en ga vegan eten ;)


Wat gaat vegan helpen in deze casus?

Mensen zijn omnivoren wat zoiets betekent als dat je gemaakt bent om vlees te eten naast een planten dieet.
Als je de essentiële stoffen uit vlees gaat weglaten moet je daar weer supplementen voor nemen om aan te vullen, denk zomaar dat TS daar niet mee gebaat is.

mirim

Berichten: 4404
Geregistreerd: 07-10-10
Woonplaats: de Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 07:27

Heb jij al eens je schildklier laten testen?
Veel klachten die je hebt komen overeen met o.a. trage schildklier.
Succes en beterschap gewenst....een gezond , fit lijf is goud waard !

Livion

Berichten: 191
Geregistreerd: 04-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 07:49

Qua supplementen, kijk eens in hoeverre je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overschrijdt.
Zelf zou ik de multivitamine er in ieder geval uitgooien en het overige alleen gebruiken als je een aangetoond tekort hebt.

Teveel aan vitamines en mineralen kan namelijk ook schadelijk zijn: https://www.voedingscentrum.nl/nl/servi ... elijk.aspx

"Voor vitamine C, betacaroteen, ijzer, fosfor, kalium en mangaan zijn er aanwijzingen dat bepaalde hoeveelheden mogelijk vervelende bijeffecten veroorzaken. Daarbij moet je denken aan darmklachten bij meer dan 2 gram vitamine C."

Hoe lang geleden ben je begonnen met anders eten? Wanneer je sterk mindert met suiker voel je je daar in eerste instantie meestal niet bepaald fitter bij.

Mando

Berichten: 15686
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Als Rotterdamse tussen de Friezen.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 07:54

mirim schreef:
Heb jij al eens je schildklier laten testen?
Veel klachten die je hebt komen overeen met o.a. trage schildklier.
Succes en beterschap gewenst....een gezond , fit lijf is goud waard !


Zat ik ook aan te denken.

Azmay

Berichten: 17990
Geregistreerd: 01-01-09
Woonplaats: Geldrop

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 08:08

Wat mij hielp was juist rust pakken en melkproducten en extra suiker laten staan.

Er zijn heel veel redenen waarom je je zwak kan voelen maar voor mij was het echt een teken dat ik de rem erop moest zetten, zelfs al deed ik voor mijn gevoel al erg weinig.

jaji
Berichten: 169
Geregistreerd: 16-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 08:24

Van (oude) whiplash klachten kan je ook heel moe zijn. Schildklier laten testen is ook belangrijk, er komen aardig wat dingen overeen met klachten van een trage schildklier. Wat je ook zelf kan doen is 's ochtends voor je opstaat je lichaamstemperatuur meten met een thermometer. Echt voor je actief wordt dus, als je nog in bed ligt. En dan wel anaal, als die temperatuur onder de 37 C is is dat een aanwijzing dat de schildklier waarden te laag zijn.

Enne, ik maak me beetje zorgen om met whiplashklachten paarden te gaan bekappen want dat geeft wel een risico op veel meer klachten. Dat is lichamelijk een zwaar beroep, zeker voor je rug en nek. Met ook het risico dat je een keer een trap krijgt of weg moet duiken. Gaat je lichaam dat trekken?

Vroeg me ook af, wat is er veranderd dat je vorig jaar de whiplashklachten weer terug kreeg. Ben je toevallig rond die tijd ook begonnen met de schoonmaakbaan? Want ook dat is lichamelijk erg zwaar voor iemand met een (oude) whiplash.
Laatst bijgewerkt door jaji op 15-07-18 08:28, in het totaal 1 keer bewerkt

Elisa2

Berichten: 37051
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 08:25

Kijk eens naar oestrogeendominantie.

Daarnaast vrees ik dat je hoefbekapper worden wel uit je hoofd kan zetten met whiplash klachten. Een goede osteopaat zou daarbij kunnen helpen maar of het echt opgelost kan worden..

Bloed laten prikken en testen op bovengenoemde vitamines en schildklier lijkt me ook erg raadzaam.

Waarom ben je doorgestuurd naar de MDL arts?

Babootje

Berichten: 26216
Geregistreerd: 25-06-05

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 08:55

Ik zou ook zeggen: tijd voor een MDL (maag darm lever) specialist. Ik zie dat je huisarts je al heeft doorgestuurd. Dus ik zou snel een afspraak maken. Ik vind jouw gewicht icm jouw lengte echt veel te licht. dat icm met het feit dat je darmkrampen hebt geeft te denken dat je het daar moet zoeken. Als je darmen functioneel te weinig voeding uit je eten halen, dan is het niet raar dat je je zwak voelt.

lizy29

Berichten: 6238
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 09:02

Eet je wel genoeg? Je voedingspatroon kan dan wel goed zijn maar als je te weinig binnen krijgt schiet het nog niet op.

Daarnaast idd hormonen er uit gooien. Mochten jullie geen kinderen meer willen, knoop er in bij je man en anders zijn condooms je antwoord.

Tieme
Berichten: 4956
Geregistreerd: 16-03-06
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 09:08

Toevoeging aan mn eerdere post:
Bij een vit B12 tekort passen ook spier en gewrichtsklachten. En een b12 tekort kan whiplasklachten toe laten nemen en ook zorgen dat herstel na een whiplash vertraagd en stil gelegd wordt.
EN: door een tekort kunnen je hormonen ook van de rel raken wat weer voor allerlei klachten kan zorgen. Door tekort ook darmklachten. En nog meer opname problemen enz. Cirkeltje dus.

Zou dit echt uit gaan zoeken, ook al zegt de huisarts dat die waardes goed zijn. En naar die MDL arts.

gohya

Berichten: 33014
Geregistreerd: 25-03-07
Woonplaats: Ermelo.

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 09:25

Ik had hetzelfde ben maar 1.58m groot en weeg [sinds ik gestopt ben met roken] 58 kilo.Ik was altijd moe en futloos,had nergens zin in,voelde me zwak en ziekjes,had ook veel pijntjes en kon niet eens hard lopen of rennen.
Na de slechte verhalen over suiker,ben ik gaan minderen,ik at echt veel suiker,maar voelde me er altijd goed bij,nooit klachten.Ik ben een aantal maanden veel minder suiker gaan eten.

Toen ben ik op eigen houtje een Vitamine stoot gaan slikken van een paar maanden met Multi-Vitaminen, D3, B12 en B6 met Foliumzuur, alles uit de natuurwinkel,niks kruitvat ofso,daar zit rotzooi bij in.Plus ik ben terug gegaan op mijn oude niveau w.b.t suiker eten.
Ik voel me weer goed,ben fit en de pijntjes zijn zo goed als weg. Ik heb zelfs de 5 km Marathon kunnen lopen! zonder te trainen,heb me 5 min. voor tijd laten inschrijven en 3 uur later gaan rennen.

Ikzelf denk dat als je lichaam is gewent aan een bepaalde hoeveelheid van iets,dat je dat eigenlijk zo moet laten of maar een heel minimum moet minderen.Soms went een lichaam ergens aan,maar soms ook niet en houd je de klachten.
Mijn B12 en B6 zijn nu iets te hoog,maar ik heb er geen last van,beter iets te hoog dan te laag.

Probeer ook eens een Vitaminestoot? paarden krijgen dit ook als ze zwak zijn of ziek zijn geweest,dus waarom bij de mens ook niet?

woepsie90

Berichten: 2639
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-18 09:36

@Jolilieen:
Amandelen heb ik nog! Das wel een goeie.... en accupunctuur nog niet geprobeerd maar zal ii in gedachten houden, dank je wel.

@Troi:
Met in beweging bedoel ik dat ik op een dag weinig stil zit, eigenlijk alleen met onbtijt, lunch en in de avond. Ik ben elke dag bij mijn paard die 24/7 buiten staat bezig met de wei poepscheppen, schuilstal mesten, neem hem mee voor wandelingen of grondwerk, sleep met netten hooi, en ik wandel zelf ook regelmatig. Als schoonmaakster ben je ook erg druk in beweging, en ik heb afgelopen weken dagelijks yoga gedaan of 30min gesport.

@Tieme:
B12 was te laag in augustus. Dokter zei eerst tabletten zodat ze konden zien of de darm het opnam. Drie maanden later weer getest na dagelijks slikken en toen was b12 waarde beter. Toen ik vroeg naar de waarde bleek die 212 te zijn. Ik had zelf ook gelezen dat b12 minder goed wordt opgenomen bij gebrek aan ijzer.
Bij volgende bloedtest had ik bloedarmoede dus ben ik ijzer gaan slikken.

@Ik slik dus al maanden elke dag B12 en ijzer. Ik slik minder dan de aanbevolen hoeveelheid omdat ik me al beduidend beter voel in energie bij dat. Die extreme moeheid is weg.

@Mirim:
Schildklier als kind laten testen. Huisarts vermoedde snelle schildklier maar bleek normaal.

@Linda gigant & polly
Ik durf niet met alleen condoom haha! Mijn man en ik zijn aan het denken over een knoopje erin omdat we geen kinderwens meer hebben en liever adopteren als ht toch weer opkomt.

En ik ben vegetarisch omdat ik gewoon geen dier door m’n keel krijg! De moeheid die ik heel erg had komt ook vooral hierdoor. Maar is grotendeels weg vanwege de supplementen die ik nu dagelijks neem. Vegan gaat me nog niet lukken want ik ben moeilijke eter, veel dingen lust ik niet...

@Azmay,
Ik ben vorige maand pas met schoonmaken begonnen dus daarvoor was ik “gewoon” mama en paardeneigenaar. Zooooo saai vond ik het! Wilde iets doen haha!

@Jaji:
Goeie tip!
Ik maak me er ook zorgen over! Maar de whiplash is 4 jaar geleden gebeurd en na een jaar therapie was dat weg. Nou heb ik vorig jaar mijn hoofd gestoten en de klachten getriggerd. Alleen geen enkele therapie heeft tot nu toe geholpen! Omdat het dus voorheen wel weg was geloof ik nog steeds dat dat nu ook zou moeten kunnen. En met sporten mezelf sterker maken. Daarnaast is mijn doel niet om fulltime hoefbekapper te worden, het is vooral voor m’n eigen paard en ik hoop enkele klanten te vinden. Ik woon niet in NL overigens, maar op een klein eiland. Dus veel klanten om elke dag mee bezig te zijn gaat toch niet lukken haha. Ik vind hoeven gewoon alleen wel heel erg leuk en van dit vooruitzicht krijg ik veel energie!

woepsie90

Berichten: 2639
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-18 09:43

@Eliza2
Ik ben dus al doorgestuurd naar MDL arts, sta op de wachtlijst. Die zullen vast mn schildklier testen en anders vraag ik ernaar. Ik denk ook aan oestrogeen en dat is ook 1 van de redenen dat ik van mn anticonceptie pleister af wil. Heb zojuist Fenegriek capsules binnen gekregen omdat dat helpt bij oestrogeen opname, schijnbaar.

@Lizy29:
We zijn idd over knoopje aan het praten, volgende week hebben we ook een afspraak met de huisarts om het hierover te hebben :) en toen ik mijn eetpatroon van 1 dag met de HA besprak vond ze dat ik heel goed en veel at, ze was zeker verbaasd dat ik me nog steeds zo voelde.

@tieme:
Echt een cirkeltje! Dank je wel. Ik ben ook erg vaak bij de HA geweest, bloedprikken staat ook al in de agenda (5ex in 10 maanden haha). MDL afspraak is ook al gemaakt. Maar darmklachten zit in de familie, alle vrouwen hebben het... ben benieuwd.

@goyha:
Interessant! Ik heb al mijn pillen bij Holland&Barret vandaan, dus minder rotzooi inderdaad ;)

woepsie90

Berichten: 2639
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-18 09:45

Ik wil nog even wat toevoegen:
Als tiener ben ik positief getest (dooe kinder therapeut) op HSP wat High Sensitif Person betekend. Veel symptomen komen ook hierdoor. Ook mijn gewicht. Veel vrouwen in mijn familie hebben dit ook. Allemaal slank terwijl ze veel eten. Veel moe. Ook darmklachten.

Het kan zoveel zijn he!

Supervixen

Berichten: 12820
Geregistreerd: 28-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 09:49

gohya schreef:
Ik heb zelfs de 5 km Marathon kunnen lopen! zonder te trainen,heb me 5 min. voor tijd laten inschrijven en 3 uur later gaan rennen.


Een marathon is ruim 42km.. en 5km hardlopen zonder te trainen van tevoren is vragen om blessures en best dom.

Anyway.. je bent 1.70 en 54 kilo. Ik vind dat aan de lage kant. Ik zou proberen iets aan te komen, dit kan je weerstand ook ten goede komen. Klinkt ook alsof je een klein beetje doorslaat in het gezond eten, maar misschien zie ik dat verkeerd.

Goed dat je doorgestuurd bent door je arts.

woepsie90

Berichten: 2639
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-18 09:51

Supervixen schreef:
gohya schreef:
Ik heb zelfs de 5 km Marathon kunnen lopen! zonder te trainen,heb me 5 min. voor tijd laten inschrijven en 3 uur later gaan rennen.


Een marathon is ruim 42km.. en 5km hardlopen zonder te trainen van tevoren is vragen om blessures en best dom.

Anyway.. je bent 1.70 en 54 kilo. Ik vind dat aan de lage kant. Ik zou proberen iets aan te komen, dit kan je weerstand ook ten goede komen. Klinkt ook alsof je een klein beetje doorslaat in het gezond eten, maar misschien zie ik dat verkeerd.

Goed dat je doorgestuurd bent door je arts.


Ja is ook aan de lage kant! Paar weken terug was het zelfs 52 kilo, mijn standaard gewicht. Maar ik ben met griekse yoghurt begonnen ipv gewone yoghurt (2x zoveel vet) en ben thuis paar keer per week 20-30min gaan sporten of yoga en nu dus 54 kilo :).

gohya

Berichten: 33014
Geregistreerd: 25-03-07
Woonplaats: Ermelo.

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 09:57

Quote:
gohya schreef:
Ik heb zelfs de 5 km Marathon kunnen lopen! zonder te trainen,heb me 5 min. voor tijd laten inschrijven en 3 uur later gaan rennen.

Een marathon is ruim 42km.. en 5km hardlopen zonder te trainen van tevoren is vragen om blessures en best dom.

Klopt,dat is idd. 42 km,dit was een Halve marathon en je kon kiezen uit 1, 5,10,15 of 21km.
Ik koos voor de 5 km,en ja dat was ook niet slim,maar ik was zó blij dat ik weer zoveel kon.Heb erna een paar dagen spierpijn gehad in de achillispezen,verder niks,dus mzzl gehad.

TS toen ik rookte kwam ik geen gram bij,wat ik ook naar binnen werkte.Na het stoppen ben ik een kilo of 6 aangekomen en ik blijf schommelen tussen de 57 en 60 kilo.Ben snel een kilo kwijt als ik een dag wat minder eet.

Janneke2

Berichten: 22731
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 11:13

Wat de moeite waard kan zijn is een bezoek aan een arts voor natuurgeneeskunde die echt verstand heeft van 'het microbioom': de darmflora. Als alles goed is, helpen die 'gasten' ons enorm. En: je bent het niet zelf, dus of er bepaalde zaken ontbreken in de flora dat merk je alleen maar aan de resultaten.

En rottig van de whiplash.
In hoeverre is er echt een verhaal met kop en en staart? (Heel grof: moeilijke nekklachten willen nog wel eens als whiplash worden aangeduid, 'omdat het niet reageert op de gebruikelijke geneeswijzen'.) Weet je wat de verschillende therapeuten deden - en waarom...?

Citaat:
Wat gaat vegan helpen in deze casus?

Mensen zijn omnivoren wat zoiets betekent als dat je gemaakt bent om vlees te eten naast een planten dieet.
Als je de essentiële stoffen uit vlees gaat weglaten moet je daar weer supplementen voor nemen om aan te vullen, denk zomaar dat TS daar niet mee gebaat is.


Ja, de mens is gebouwd als omnivoor.
Maar vlees eten is overbodig geworden in het rijke westen.

Ik heb als geboren vegetariër oooit een B12 tekort gehad, na een serie injecties (10 in 5 weken) is het al weer jaren en jaren boven de 500.

Let wel: pilletjes B12 altijd onder de tong laten smelten. (Ik heb mij daar dus in verdiept, maar ik blijk het niet nodig te hebben.)

Ik ken verder geen enkel bestanddeel dat in vlees zit en 'compleet essentieel is' - calcium, jodium, ijzer, selenium en wat al niet: dieren halen het gewoon uit planten.

Mbt eiwit: spirulina heeft 50% eiwit - vlees komt nog niet in die buurt.

maximuss

Berichten: 3224
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Down with the fishes

Re: Advies en tips voor zwak lijf?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-18 11:54

Imo ga je met meer eiwitrijke voeding (kan perfect met vegan/ vegetarische eiwitshake toe te voegen, hoeft echt niet dierlijk te zijn) en goede krachttraining veel klachten verhelpen, zeker met het oog op eventueel werk als bekapper...

Ik heb zelf een whiplash en twee instabiele nekwervels en door de juiste training zijn de klachten verdwenen: wervels worden nu goed ondersteund door de spieren.

Een menselijk lichaam kan heel veel aan mits de nodige training. Focus op de juiste bewegingstechniek en dan ga je echt niet zo vlug door je rug. Ondersteun dat met goede voeding (en dus genoeg brandstof voor de spieren) en je geraakt een heel eind.

woepsie90

Berichten: 2639
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-07-18 12:22

Bedankt maximus en janneke2!

4 jaar geleden ben ik dus achterover gesmakt en in milisecondes gooide ik mn arm onder me zodat ik niet op mn hoofd zou vallen. Dus lande ik half op mn zij, en dus op mn rechterschouder en nek.
Ook heb ik licht scoliose in m’n onderrug dus dat helpt sowieso niet bij mn nek en schouder. Van mn scoliose heb ik overigens alleen last als ik plat op harde o ondergrond lig, verder nooit. Yoga heeft me hierbij al goed geholpen overigens

Wat mij wel al een beetje geholpen heeft bij mn schouder is tapping! Wat ik denk dat de pijn van de whiplash nu niet weg gaat met therapie omdat het grotendeels tussen mn oren zit door de stress en angst die ik gekregen heb na de uitslag van mijn uistrijkje, toen bleek dat ik de hoogste level van slechte cellen had. Ik ben daar nu al een paar x voor bij een cognitieve gedragstherapeut geweest, ik ga wekelijks. Ik kwam zelf niet uit deze gedachtes dus uiteindelijk hulp gezocht.

Ik heb de afgelopen 2,5 jaar geen baan gehad vanwege emigratie en ik kon ook niks vinden waar ik zin in had (baan is niet per se nodig vanwege goede baan man). Huismama is niet echt iets voor mij en toen die schrik van mn uitstrijkje kwam was het echt zo van “wat wil ik nou eigenlijk met dit leven?”. Even lomp gezegd haha.
Toen ik uiteindelijk op de hoeven bekapstudie kwam kreeg ik zoveel meer zin in het leven! Dus wil het toch graag proberen. Positieve energie helpt denk ik ook om mezelf beter en gezonder te maken.

Natuurarts is ook een goed idee. Zal eens kijken of die hier op het eiland te vinden is.

Ik eet overigens dagelijks geitenkaas en paar x per week kaas over de pasta. Plus ik eet veel gekookte eieren, soms 2 per dag, meestal 1. Als ik gekookte eet haal ik eigeel eruit. Bij pannenkoeken (ontbijt) zit er wel eigeel in natuurlijk. Ik eet paar x per week pannenkoeken als ontbij, maak ik van ei, boekweit en havermelk.