Politiepaarden verdwijnen uit Haags straatbeeld

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9877
Geregistreerd: 20-04-16

Politiepaarden verdwijnen uit Haags straatbeeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-18 09:23 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Equnews
Overige

Afbeelding
Politie te paard. Foto door aniek1985

De politiepaarden verdwijnen uit het straatbeeld in Den Haag. Nog dit jaar moeten alle dieren en hun verzorgers naar Rotterdam verhuizen. Het besluit is bij de lokale politieke partijen rauw op hun dak gevallen. Nog minder politie in de stad zien de partijen niet zitten, schrijft het Algemeen Dagblad.

Officieel zijn de politiepaarden al jaren niet meer eigendom van de stad. Sinds de vorming van de Nationale Politie valt de Bereden Politie onder de Landelijke Eenheid. Maar de stal was nog wel in Den Haag, aan de Oorberlaan. Hierdoor konden de politieruiters, op het moment dat hun inzet elders niet nodig was, vaak hun paard pakken en in de buurt surveilleren.

Met het besluit om de paarden te verhuizen komt er een einde aan politiepaarden in het Haagse straatbeeld. De surveillancerondes zullen voortaan in Rotterdam gereden worden, stelde een agent te paard vrijdag in het AD. De politieleiding ontkent dit, maar daar gelooft de lokale politiek weinig van.

"Als je in Rotterdam een of twee uur over hebt, ga je echt niet naar Den Haag rijden”, zegt Daniëlle Koster van het CDA. "Dit betekent weer minder politie op straat, en er zijn al zo veel zorgen over de bezetting." Ze spreekt van een ‘opeenstapeling’ waardoor een te kort op straat ontstaat: agenten worden op dit moment uitgeleend aan de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging om daar een personeelstekort op te lossen en dan gaat ook de bereden politie verhuizen.

Er is bij de Eenheid Den Haag sprake van een hoog ziekteverzuim van 8 procent en laatst werd becijferd dat over vijf jaar het personeelstekort is opgelopen tot 225 fulltime banen. En dan gaan nu ook nog de paarden weg: "De burgemeester moet zich gaan inspannen dat besluit terug te draaien. We zijn potverdorie de derde grote stad van Nederland. De stad met de meeste demonstraties, om maar wat te noemen.” aldus Daniëlle Koster.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 10-07-18 12:02, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Typfout uit tekst verwijderd.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


ikkedus
Berichten: 2742
Geregistreerd: 24-09-05

Re: Politiepaarden verdwijnen uit Haags straatbeeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 12:49

Erzijn op dit moment akties gaande om de verhuizing te stoppen. Er is werk zat in Den Haag. Zeker met alle demonstraties die toch vaak genoeg in Den Haag worden gehouden ivm nabijheid regering.

[o]

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daninietje, ElinaSK, Imhrien, Ipsilonka, SemrushBot, Toffeltje, Vagabondo en 9 bezoekers