NK Eventing Junioren en Young Riders tot 2020 in Renswoude

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14033
Geregistreerd: 20-04-16

NK Eventing Junioren en Young Riders tot 2020 in Renswoude

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-05-18 21:28

knhs
Eventing

Afbeelding
Aliene Ruyter, kampioen 2017. Foto door aniek1985

Van 30 mei tot en met 3 juni staan de negende Renswoude Horse Trials op het programma. Ook dit jaar is het Nederlands Kampioenschap Eventing voor de Junioren en Young Riders weer onderdeel van het programma. De KNHS en de organisatie van de RHT kwamen onlangs overeen dat dit NK nog zeker tot 2020 in Renswoude plaatsvindt.

De Renswoude Horse Trials worden verreden rond Hippisch Centrum De Schalm van de Familie Boonzaaijer. De accommodatie beschikt over fraaie vaste faciliteiten zoals een grote piste met all weather bodem waar de dressuur en het springen op verreden worden. De cross gaat deels over het terrein van De Schalm, waar een prachtige watercombinatie ligt, en verder over de omliggende weilanden. In haar negen jarig bestaan is het evenement uitgegroeid naar een wedstrijd waar veel Nederlandse en buitenlandse ruiters graag aan de start komen.

Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS, laat weten blij te zijn dat de organisatie van Renswoude weer heeft ‘bijgetekend’. “We weten dat de organisatie in Renswoude in zeer goede handen is. Al vele jaren organiseren zij met succes dit NK. De hele familie Boonzaaijer is ook zeer betrokken bij de eventing en weten precies wat er nodig is voor een mooi kampioenschap. ”

Voor iedereen
Gert Boonzaaijer is als parcoursbouwer en organisator een van de grote drijvende krachten achter de wedstrijd. “We willen graag een wedstrijd organiseren voor zoveel mogelijk ruiters. Het liefst van ponyruiters tot en met veteranen. Dat het NK voor Junioren en Young Riders bij ons blijft, garandeert dat we in die groep een mooi aantal deelnemers hebben. De pony’s komen helaas te vervallen dit jaar door een gebrek aan inschrijvingen, omdat allemaal te organiseren voor minder dan 10 combinaties is gewoon te duur.”
Over de cross van dit jaar vertelt Boonzaaijer: “De route is hetzelfde als vorig jaar, we hebben dit jaar wel een paar nieuwe hindernissen. Volgend jaar bestaan we 10 jaar en dan willen we groot uitpakken met nieuwe elementen.”

Meer informatie
Bjinse Venderbosch en Aliene Ruyter werden vorig jaar de kampioenen in Renswoude. Als alles volgens plan verloopt zal Venderbosch zijn titel bij de Junioren verdedigen, Aliene Ruyter is inmiddels de Young Riders leeftijd ontgroeid, in die categorie zal straks een nieuwe kampioen gehuldigd worden.
Het NK voor de Nederlandse jeugd is onderdeel van de internationale CCI1* (Junioren) en CCI2* (Young Riders) wedstrijd. Naast deze rubrieken staat er ook een CIC2*, CIC3* op het programma.

Meer informatie op http://www.renswoudehorsetrials.com