The Dutch Masters brengt ook in 2018 weer top paardensport

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13895
Geregistreerd: 20-04-16

The Dutch Masters brengt ook in 2018 weer top paardensport

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-18 12:46

Bokt.nl / Persbericht
Evenement

Afbeelding
Edward Gal & Glock's Zonik. Foto: Aniek1985


ERMELO (KNHS) – Van 8 tot en met 11 maart wordt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het beroemde internationale paardensportevenement The Dutch Masters, voorheen bekend als Indoor Brabant, verreden. De mondiale top uit de spring- en dressuurtop is dan te bewonderen.

The Dutch Masters is een van de vier topevenementen die deel uitmaken van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Samen met CHI Genève, CSIO Spruce Meadows Masters en CHIO Aken behoort Indoor Brabant - The Dutch Masters tot de absolute top.
The Dutch Masters biedt vier dagen lang een uitgebreid springprogramma met de Rolex Grand Prix op zondagmiddag als spectaculaire afsluiter. Voor Nederland komen onder meer toppers Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, Marc Houtzager, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Gerco Schröder en vader en zoon Van der Vleuten aan de start. Ook tal van buitenlandse mondiale toppers hebben zich aangemeld.

Dressuur
Dit jaar zullen ook de nationale en internationale top dressuurruiters weer aanwezig zijn in de Brabanthallen. Hoogtepunt zal, zoals elk jaar, de FEI-wereldbeker op zaterdagmiddag zijn. Voor de dressuurruiters is deze wereldbekerkwalificatie de laatste kans om punten te verdienen voor de finale die in april in Parijs verreden wordt. Voor Nederland zijn Madeleine Witte-Vrees en Edward Gal nog in de strijd om een finaleplaats te bemachtigen. Gal start zijn GLOCK’s Zonik N.O.P., Witte rijdt Cennin. Ook voor KNHS Talent van het Jaar 2017 Anne Meulendijks wordt het spannend. Met haar MDH Avanti N.O.P. zal de amazone dankzij een wildcard haar debuut in de wereldbeker maken. Naast deze Nederlandse toppers komen ook Hans Peter Minderhoud (Zanardi), Diederik van Silfhout (Four Seasons 19), Patrick van der Meer (Zippo) en Emmelie Scholtens (Apache) in actie.

Para dressuur
Op donderdagavond neemt de para dressuur een belangrijke plaats in op het programma. Naast diverse clinics staat er ook een kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy op het programma. Lees hier meer over deze KNHS-competitie.

KNHS Talententeam 2018
Op zaterdagmiddag 10 maart zal in de pauze van de FEI Wereldbeker Kür op muziek het nieuwe KNHS Talententeam bekend worden gemaakt. Al jaren wordt dit keurkorps van Nederlands paardensporttalent bekend gemaakt tijdens Indoor Brabant. Veel van de ruiters die voorheen in het talententeam zaten, behoren inmiddels tot de top van Nederland en daarmee tot de mondiale top.
Lees hier meer over het KNHS Talentenplan.

En verder
Naast topsport in de pistes valt er uiteraard nog veel meer te beleven in de Brabanthallen. Zo staan er ook diverse rubrieken voor lokale ruiters op het programma en valt er te genieten van shows. Een uitgebreid promodorp en zeer gevarieerde horecagelegenheden zijn te vinden rond de pistes. Eerder werd al bekend dat Harrie Smolders is verkozen tot Ruiter van het Jaar 2017. Op de zaterdagavond van The Dutch Masters zal Smolders hiervoor in de spotlights worden gezet.
Bijzonder dit jaar is ook de ingebruikname van de ‘Gerrit Jan Swinkels Hal’. De Brabanthallen hebben een flinke transformatie gekregen. Het U-vormige middenterrein van ruim 7.000m2 is nu overkapt met een lichtdoorlatend dak en doet nu dienst als de centrale entree en ontmoetingsruimte. Deze nieuwe hoofdentree krijgt de naam ‘Gerrit-Jan Swinkels hal’, een eerbetoon aan de drijvende kracht achter Indoor Brabant die in 2015 op 67-jarige leeftijd overleed. De centrale entree is vanuit alle andere hallen te bereiken.

Kijk voor nog veel meer informatie op http://www.thedutchmasters.com.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.



Oehlala
Berichten: 4294
Geregistreerd: 02-08-09
Woonplaats: On my horse!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-18 20:22

the dutch masters..... ? serieus :')
wat is verkeerd met indoor Brabant...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie