[HK] Het grote fjordentopic

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 14:36

Ik moet zelf ook niet zo snel miepen denk ik, want nu ik buiten kijk, zie ik dat meneer gewoon staat te eten :Y) ga wel nog even mengen met een ander pakje voor de zekerheid inderdaad, maar volgens mij is het dan toch het vreemde luchtje geweest. En nu het hooi wat langer buiten ligt, is dat geurtje weg gewaaid ofzo :)

Heb zo les met Jules spannend, ben best zenuwachtig haha :D

s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 18:21

Hehe, wat een fijn grondwerk lesje hebben we gehad zeg, we zijn ruim 2 uur bezig geweest (waarvan ongeveer 1 uur met het paard) en nu even alletwee de info verwerken :D

Heb een heel fijn gevoel bij mijn instructrice, ze neemt echt de tijd voor je & Jules kreeg ook ruim voldoende tijd om de nieuwe info te verwerken tussendoor :)
Vandaag hebben we heel basis dingen gedaan, focus lag op goed leiderschap door mij, wat heel leerzaam voor me & de puzzelstukjes vielen al snel op zijn plek :D
We hebben geoefend op stoppen en uit mijn persoonlijke ruimte blijven, na een paar x oefenen had Jules perfect door wat de bedoeling was :) En we hebben ook even geoefend op wijken voor druk van de carrotstick, wat na een paar x ook al vrij vlot ging!

Jules pakt het allemaal heel snel op, hij is heel leergierig en enthousiast! Maar, omdat hij eerder een introvert type is, heeft hij wel ruimte en tijd nodig om de nieuwe info te verwerken, een kriebeltje tussendoor en een momentje van pauze helpen hem daarin :)

De instructrice vond Jules een heel fijn en dankbaar paardje om mee te werken, een grote schat <3 Volgende week woensdag hebben we terug een lesje gepland, tussendoor kan ik oefenen met de dingen die we vandaag geleerd hebben.

Sjolvir

Berichten: 25271
Geregistreerd: 26-03-05

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 19:39

2 uur jemig de pemig dat gaat mijn concentratie spanne in ieder geval al ver te buiten, wel top dat je het zo fijn vond gaan.

Die kast, wauw! Handig zo'n handige pa zeg en uche.. ik zou hem ook wel vol krijgen hoor.
Klein dingetje, hij is denk ik nu muisproof als hij nergens kiert, maar hij ventileert ook total niet, zou er toch ergens gaten/gleuven in maken, maar wel muisproof dan, dus met gaas oid erop / erin / erachter.

En hooi, hier vinden ze sommige balen voordroog ook niet te vreten, moet zeggen zijn dan doorgaans de balen waar ik ook van denk ??????? Dus ongelijk geef ik ze dan niet. (komen allemaal van land van de boer zelf, maar uiteraard verschillende snedes en ene pak is natter dan het andere etc. )
Weet wel dat ze het hooi bij de KNHS echt niet te vreten vonden, geen van allen, Sjol niet, Heps niet en Toobs niet.. Niets mis met dat hooi, maar die van mij vonden het echt blehhh.

s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 20:42

Oh, dat is een goede tip Sjolvir, even een paar roostertjes in de deur maken is inderdaad een goed idee! :D Even voor het beeld hoe groot hij echt is, een foto met mijn papa 'in de kast' :o
Afbeelding


2uur was inderdaad lang voor de les (ben er eigenlijk zelfs nogal moe van :D ) normaal duurt een les 'maar' een uur, maar omdat dit de kennismaking was, nam ze wat meer tijd voor ons, wat ik dan juist weer fijn vind :) !

Edit, over het hooi:
Ondertussen hebben ze het hooi dus wel opgegeten :Y) het hooi zag er verder echt prima uit, niet stoffig, geen geurtjes eraan, niet super stengelig, ...

Ingrid_92

Berichten: 2829
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 21:03

Grondwerk is leuk ja! Vooral als je er ook les in krijgt. Wij volgen op mijn werk cursus bij Marion vd Klundert, ook zo leuk en leerzaam. Zij combineert freestyle systeem, academische rijkunst en Centered riding. Het huiswerk oefen ik ook zo nu en dan ook met Kasper. Vandaag geoefend met het aanspreken van het buiten achterbeen en hij had het zo snel door! Het lukte hem zelfs al om een paar pasjes travers te doen :o natuurlijk nog niet met de juiste stelling enzo, maar het begin was er duidelijk. Ik was zoooo blij, stond echt te kijken van mijn 3 jarige druif. :D

Jets

Berichten: 3551
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Zwolle

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 21:22

Aaah handig dat je dan zo die kant op kan rijden Von!

MJR_Tjelle van HypoFocus is ook leuk! Hoe was het? :) Janouk had jij cursus bij haar? :) Leuke foto's! Ik heb inmiddels de eerste foto binnen!
Afbeelding


En gaaf zo'n grote kast! Over het hooi zou ik me niet zo zorgen maken, ze eten vanzelf wel als ze honger hebben :') Leuk dat je grondwerkles goed ging :) Je leert dan een heleboel over je paard he, Winnie is ook een introvertje :j

Ik ben vandaag bij een 24-jarige fjord wezen kijken om eventueel over te nemen en dan een goed plekje voor te vinden. Zit alleen een beetje te twijfelen. Ik vind het namelijk super leuk om een projectje te hebben en dan een fijne plek te vinden, maar ik wil mezelf ook niet in mega kosten werken oid. Ze is echt nog wel fit en energiek, maar ik ben bang dat de leeftijd mensen straks af zal schrikken.. Wat denken jullie?

Ingrid_92

Berichten: 2829
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 22:18

Oh wauw wat een mooie foto! Winnie kijkt echt altijd zo über blij haha.

s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 22:28

Wat een mooie foto Jets, Winnie kijkt altijd zo vrolijk inderdaad :D Ze is heel fotogeniek vind ik, knappe dame <3

Hhm, altijd moeilijk he, wat je in zo'n geval doet Jets, je zou haar dus wel doorverkopen, of zou je je zelf bijhouden? Want 24 jaar is natuurlijk al wel een behoorlijke leeftijd voor een diertje om een nieuwe thuis te vinden...

En ja, het hooi, ik maak me nu inderdaad wat te snel druk in dat soort dingen misschien. Maar, goed, Jules is er effe heel dicht bij geweest en dat wil ik nu dus écht ten alle tijden voorkomen :o
Soms loop ik daardoor even van stapel en ga ik denken dat ze van suiker zijn, maar goed, ze eten het ondertussen ook gewoon :j

Jets

Berichten: 3551
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Zwolle

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 22:39

Hihi thanks, ze was ook lekker blij aan het rond rennen :)

Snap ik, als ie zo ziek is geweest denk je wel even twee keer na! Dat had ik ook toen Winnie erg ziek geweest was, die was volgens de dierenarts ook op het nippertje.

Ja het is dan inderdaad de bedoeling om haar als projectje te hebben en dan een fijn plekje ervoor te hebben. Ik ben eigenlijk niet op zoek naar een paard ofzo, maar deze kwam zo op mijn pad. Ik hoef er ook niet aan te verdienen ofzo, maar wil eigenlijk ook geen mega kosten eraan hebben eigenlijk.. Diegene doet er eigenlijk niks mee en wil er een goed plekje voor, het lukt haar momenteel zelf niet om ermee aan de slag te gaan. Ik zou het dan meer doen om haar te helpen en omdat ik het natuurlijk zelf leuk vind om met een paardje aan de slag te gaan. Ze schijnt ook wat fratsen uitgehaald te hebben met de vorige bijrijdster, dat was een 12-jarig meisje :')

Isabel_k

Berichten: 4768
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 22:46

Over die 24 jarige. Ik zou het persoonlijk niet doen :n Ik weet dat niet alle paarden over een kam te scheren zijn, maar ik merk toch wel dat mijn 21 jarige écht oud aan het worden is. Super energiek, vrolijk, maar ze zit juist met die vrolijkheid zichzelf in de weg.
En als ik haar nu aan zou bieden met gebreken en al zou ik niet veel kunnen en willen vragen.

s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-18 22:48

Hhm, dat vind ik moeilijk Jets...
Heel eerlijk, ik zou het denk ik niet doen, hoewel je echt het beste voor hebt met het dier en ik er van overtuigd ben dat ze bij jou echt alle zorgen zou krijgen. Is dit nu natuurlijk wel weer een extra 'tussenstop' voor het paard (op leeftijd...) dus ook weer nieuwe indrukken om te verwerken, om dan uiteindelijk ergens anders terug 'van nul te beginnen'. Mocht ze 10/15 jaar jonger zijn, zou ik het een heel ander verhaal vinden denk ik...
Nu laat ik het als iets heel negatief klinken, terwijl ik weet dat jij echt hele positieve bedoelingen hebt sorry daarvoor, maar ik kan het even niet handiger verwoorden :o

MJR_Tjelle

Berichten: 153
Geregistreerd: 12-09-11
Woonplaats: vlakbij m'n pony

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-18 09:41

@Jets, klopt! We mochten model staan!
Vorig jaar ook al eens voor een cursus mogen doen. Ik vind het heel leuk! (en stiekem ook wel eens leuk om voor de camera te staan ipv er achter O:) )

Die foto van jou <3 geweldig!

Ik heb bij mijn vorige werkgever een inmiddels 23 jarige fjord onder mn hoede gehad. Die was haast energieker dan mijn 4 jarige nu :')

Ingrid_92

Berichten: 2829
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 00:02

Inderdaad lastige keuze met een oudere fjord. Hoe is haar gezondheid verder?

Jets

Berichten: 3551
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Zwolle

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 00:09

Haha je hoeft het voor mij niet anders te verwoorden hoor, heb liever een duidelijk eerlijk antwoord :)

Ze is verder volgens de eigenaresse gewoon goed gezond. Ze toont ook gezond, wel heel wat kilo's te veel, maar verder genoeg looplust ook. Het is een heel lief en vrolijk paard eigenlijk :j

sanso

Berichten: 5477
Geregistreerd: 20-12-10
Woonplaats: Timboektoe

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 07:22

De enige reden voor mij zou zijn om het niet te doen is dat zo’n ‘oudje’ dan minstens 2 verhuizingen moet doormaken in korte tijd, en dan zal je zien dat de klik er niet is met nieuwe eigenaar en dat ie weer moet verhuizen oid.
Ik snap je bedoelingen maar is een lastige kwestie zoiets..

Fabster

Berichten: 9096
Geregistreerd: 16-01-14

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 09:16

En als je het voor het geld wil doen: zo n oudje brengt niet veel meer op. Laten gaan of lekker zelf houden.

s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 19:25

Ik heb vanavond weer zo fijn gewerkt met Jules! We hebben de oefeningen uit ons lesje van maandag kort herhaalt, zijn ongeveer een kwartiertje bezig geweest. Wat deed hij het knap, het ging echt goed, hij deed zo zijn best, je zag hem denken en antwoorden zoeken, slimme vent B-) !

Daarna nog effe lekker geknuffeld in de paddock, kreeg nog een dikke zoen van 'm, lief paard is het toch <3
Afbeelding

Hij vind het grondwerk wel oprecht vermoeiend, terug op de paddock had hij een kort momentje van 'ontlading' nodig, en ging hij gekke bekken trekken en een paar sprongen maken :+
Afbeelding Afbeelding

Ingrid_92

Berichten: 2829
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 19:40

Haha wat een leuke fjord is het! Fijn dat 't weer zo goed met hem gaat.

Vandaag heerlijk gewandeld met Kasper. Voor het eerst naar het bos geweest met hem. Daarvoor moeten we wel een brug oversteken. Maar wat een heerlijk nuchter dier is het toch, zonder moeite er overheen.

Afbeelding
Afbeelding

s_v

Berichten: 1795
Geregistreerd: 13-02-09
Woonplaats: Wuustwezel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 19:46

Wat staat hij leuk met dat rood :D !
Knap hoor, over die brug, hij staat er ook zo lekker droog en nuchter idd, bij te kijken, foto spreekt boekdelen :j

Ik wil deze of volgende week ook nog eens een wandelingetje gaan maken met Jules, maar durf niet zo goed alleen, het is al lang geleden dat hij buiten (van het erf af) is geweest en wil liever geen risico's nemen. Als iemand zin heeft in een uitje naar België, haha? :P

Edit, kan het niet laten om deze toch ook nog te plaatsen, die komt elke keer bovenaan mijn lijstje op de PC en ik vind 'm te mooi om niet te delen met andere fjordenliefhebbers, wat een knappe vent is hij toch, zelfs met zijn geschoren buik(je) <3
Afbeelding

- Tot zover de Jules fotospam :o -

Jets

Berichten: 3551
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Zwolle

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 20:46

Ja die verhuizingen zijn inderdaad wel een ding. De huidige eigenaresse kan alleen door omstandigheden bijna niet erheen ook niet om te trainen etc en ze heeft nu al zoveel bijrijders gehad. Zoals ik al zei hoef ik er niet aan te verdienen, daar gaat het me niet om, dan zou ik ook niet voor een 24-jarige gaan. Ik ga morgen maar gewoon nog een keertje kijken :)

Leuk dat het grondwerk zo goed gaat met Jules! Welke oefeningen doen jullie allemaal? Mooi he om te zien, Winnie moet ook altijd even verwerken. Dan staat ze een beetje gek met dr onder lip te zwabberen en dan uiteindelijk krijgt ze een soort van schokje en dan gaat ze kauwen en likken en weer even voelen of haar benen er nog zijn haha.

Aah Kasper is ook leuk zeg! Heerlijk die fjorden met lange manen :)

Isabel_k

Berichten: 4768
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 21:30

Wat leuk dat grondwerken zo goed gaat!

Ik vind het altijd heerlijk om te doen en Rimska ook

Sjolvir

Berichten: 25271
Geregistreerd: 26-03-05

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 21:41

Die kast !!! Jemig!! groot.

Jules, maar goed dat het bijna ruitijd is dan zie je er straks niets meer van.

Oud paarden opvangen ga ik niet doen... Die van mij worden vanzelf een keer oud of mankeren wat en dan zit ik er ook mee. Sjol heeft ook van 2009 tot 2016 in semipensioen gestaan, met alle liefde en heeft toen nog meer gedaan dan ik ooit had gedacht, maar ga niet met 1 beginnen die al met pensioen moet. Maar dat is persoonlijk.

Jets wat een heerlijk blij ei!

Ingrid_92

Berichten: 2829
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 22:01

Ja, ik vind rood ook erg leuk staan. Niet eens per se zo uitgezocht. Was een aanbieding van 2 halsters voor de prijs van 1. Had dus een rode erbij genomen, maar toen hij hem aan had zag ik hoe leuk die kleur hem stond :)
Ik ben er nog niet over uit wat ik met zijn manen doe, dus ik houd ze zolang maar lang ;)

Net een zadel opgehaald! Rustig aan gaan beleren van t voorjaar.
En ook een hoofdstel binnen gekregen (Rambo micklem multi bridle) maar die zat te krap. Qua vorm enzo zat hij prima, maar de riempjes konden niet eens dicht. Breed hoofd ofzo...

Isabel_k

Berichten: 4768
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 22:42

Volgens mij een bekend probleem bij Rambo :j Hoor het vaker

Marcella

Berichten: 36718
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Re: [HK] Het grote fjordentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-18 23:00

Zou eigenlijk ook niet aan een ouder paard beginnen tenzij je zelf zou houden (misschien).