Char_elle schreef:Nou ik vind dat alcohol wel lastiger te krijgen is hoor. Niet elk restaurant verkoopt alcohol. Nu viel Maleisië wel mee, maar ik heb zelden lekker een wijntje kunnen drinken. In Java was het helemaal niet gebruikelijk dat je overal alcohol kon halen. Ook is alcohol voor de begrippen daar redelijk ‘duur’, omdat het echt iets voor de toeristen is.
absoluut.. wij hebben tijdens onze 3 maanden backpack, waarbij we van week 2 tot en met week 4 een georganiseerde reis van Djoser hadden, onze mede reisgenoten van djoser op hun aankomstdag op bali getrakteerd op avondeten op de pasar malam, voor de mensen die dat durfden (helft ongeveer durfde niet meteen op dag 1 aan het streetfood). Dus wij voor iedereen zo'n grote bak maaltijdsoep gekocht en als toetje gebakken bananen + 1 drankje.. Totale rekening was 130.000 roepies (13 euro).. prijs zonder de 4biertjes was geloof ik maar 70.000 voor (dus 7 euro voor 8 man eten en wat banaantjes + 4 cola).
grijnss.. onze reisgenoten zagen de rekening van 130.000 en schrokken zich helemaal lam waarop ze gelijk aanboden om ons tijdens de bootreis (1 week langs de kleine sundaeilanden) vrij te houden.. Dat grepen wij natuurlijk als rasechte hollandse dames met beiden handen aan, na wel netjes gewaarschuwd te hebben dat het echt niet heel veel was en we niet wisten wat de prijzen aan boord zouden zijn.. maar ze wilden persee.. de colaatjes aan boord waren 1 euro per stuk.. dus laten we zeggen dat we er niet bij ingeschoten zijn. ..
Je hebt gelijk dat niet ieder restaurant overal wijn verkoopt met name in indonesië waar men wat stricter is.. Maar de locals kunnen je snel vertellen waar wel geschonken wordt.. hetzij alleen voor toeristen.. hetzij voor iedereen.. De kwaliteit echter is meestal niet top.. het zijn vaak plaatselijke wijntjes of redelijk goedkope import uit australie. als je van arak houdt.. dan zit je wel goed lol