Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

 
 
Gambler21
Berichten: 457
Geregistreerd: 13-01-08

Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-17 14:23

Lieve bokkers,

graag deel ik het volgende met jullie, wie weet komen er hier opmerkingen voorbij waar ik iets mee kan en waardoor het wat makkelijker word voor mezelf.

Al sinds 19 jaar altijd in het bezit van paarden geweest, het is mijn lust en mijn leven, maar inmiddels heb ik er meer verdriet en stress van dan plezier en zit ik met mijn handen in het haar.

Toen ik mijn eerste eigen pony kreeg volgde ik gewoon de manier van huisvesten die toen op die stalling van toepassing was. Paarden stonden veel binnen, veel krachtvoer, in verhouding weinig ruwvoer. Toen ik wat ouder werd en mij meer ging verdiepen in paardenwelzijn is mijn visie over huisvesting veranderd. Door de jaren heen ging ik steeds meer mijn eigen visie volgen wat betreft huisvesting en voeding. In stappen uiteindelijk naar dag en nacht buiten met onbeperkt ruwvoer. Na een aantal jaar werd het mogelijk om mijn paard met een maatje aan huis te houden, heerlijk was dat, alles kunnen doen zoals ik dacht dat goed was en wat voor mij goed voelde. Helaas ivm een relatiebreuk was dit na ruim 3 jaar niet meer mogelijk. Helaas moest ik weer op zoek naar een pensionplekje. Vanaf hier begon ik tegen problemen aan te lopen. Afspraken die niet nagekomen werden, geen goed gevoel hebben bij de verzorging/voeding etc. Ik woonde al deze tijd op de veluwe, waar veel paardenplekjes beschikbaar waren, op zandgrond, veel mogelijkheid tot dag en nacht buiten, dus ondanks dat ik het niet altijd eens was met de verzorging/voeding stond mijn paard er altijd meer dan prima bij. Het waren vaak de kleine dingen waar ik mij aan stoorde.

Inmiddels heb ik een nieuwe partner leren kennen en ivm de afstand tussen onze woonplaatsen ben ik eind vorig jaar verhuisd zijn kant op. En ik kan helaas niet anders zeggen dan dat dat voor mijn paardenhobby geen fijne omgeving is. Er zijn relatief weinig stallingsplekjes en veel op stal, veel krachtvoer en weinig hooi lijken hier meer regel dan uitzondering. Uiteindelijk een plekje gevonden waar ik dacht mee te kunnen leven en toen mijn paard deze kant op gehaald. Helaas moest ze wel in de winterperiode de nachten binnen. Na een paar maanden begon dit toch aan mij te knagen en afgelopen zomer is ze verhuisd naar een plekje dag en nacht buiten in een kleine kudde op een paddock paradise. We hebben een fantastische zomer gehad. Helaas blijkt nu dat deze plek echt in een modderpoel veranderd met deze weersomstandigheden, het is kleigrond, word helaas echt een bende en helaas heb ik hier dus ook geen goed gevoel meer bij. Ook zou er een extra schuilmogelijkheid komen, maar dit gaat helaas niet door, waardoor niet alle paarden kunnen schuilen.

Hetgene wat ik zoek, dag en nacht buiten op droge ondergrond met voldoende schuilmogelijkheden en onbeperkt ruwvoer lijkt verder weg dan ooit en ik kan er niet meer tegen. Nu voel ik me schuldig, omdat ze met dit weer dag en nacht buiten staat en als ze de nachten naar binnen gaat voel ik me daar weer schuldig over. Ik kan wat betreft het welzijn van mijn paard moeilijk water bij de wijn doen, maar op deze manier raak ik mijn plezier echt kwijt. Ik wil het beste voor mijn paard, maar weet inmiddels niet meer wat dat nou is.

Ik heb in ieder geval even mijn hart gelucht, als iemand dit herkent hoor ik het graag.

Dank jullie wel voor het lezen van dit lange verhaal en als er nog vragen zijn stel ze gerust.


Mazida
Berichten: 763
Geregistreerd: 31-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 14:28

Misschien kun je dan maar beter met je paardenhobby stoppen totdat jullie je een plekje thuis kunnen veroorloven. Lijkt mij praktisch onmogelijk in je buurt iets te vinden waar het altijd droog blijft met zulk weer en er genoeg schuilstallen zijn. Kun je anders geen winterstalling zoeken waar je paard 's avonds op stal staat en overdag naar buitengaat? Maar helemaal zoals je wilt, zal ook niet gaan. Op een pension ben je toch afhankelijk van wat de pensionhouder biedt.

01San

Berichten: 17850
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Re: Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 14:30

Ik zou een plekje zoeken met overdag naar buiten en snachts naar binnen.
Lijkt mij beter dan helemaal geen schuilmogelijkheid.

Misschien kom je later daarna eens een plek tegen waar hij wel 24/7 kan buiten lopen en ze ook een goede schuil mogelijkheid hebben.

rumay

Berichten: 2171
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 14:32

Misschien handig als je aangeeft waar het moet zijn dat lees ik niet in je verhaal.

Ik snap je dilemma helemaal maar soms is het idd water bij de wijn doen.
Ik zet mijn paard 's morgens zelf buiten(7.00 uur) en ze gaan rond 17.00 uur weer naar binnen als het goed weer is geef ik op de app aan laat maar staan zet hem zelf wel binnen. Ja staat hij nog 14 uur binnen een deel los ik op door in de avond te komen om te rijden emz. maar soms is het niet anders.

Gambler21
Berichten: 457
Geregistreerd: 13-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-17 14:34

Ze heeft dus gestaan op een plek waar ze in de winter snachts naar binnen ging en overdag naar buiten, gemiddeld van 8 tot 5 buiten en savonds ging ik dan zelf om haar nog uit de stal te halen, maar dan nog staat ze dan gemiddeld nog zo'n 13 uur op stal. Eigenlijk is mijn visie echt wel dat ik persoonlijk dag en nacht buiten de beste optie vind, maar dan wel met voldoende droge grond en voldoende schuilplekken en onbeperkt ruwvoer, maar dat lijkt echt onmogelijk helaas.


DemDeempel

Berichten: 413
Geregistreerd: 26-05-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 14:39

Is het de bedoeling dat je altijd in de woonplaats van je partner blijft wonen? Zo ja, misschien is het een mogelijkheid om je paarden een wintervakantie te geven wat verder weg maar wel volledig naar je wensen en kijk van de zomer of je weer terecht kunt op die plek waar je nu staat en waar je voor de zomer tevreden over bent.

Het lijkt me verschrikkelijk als jij je paarden op moet zeggen omdat je partner in een "paardonvriendelijk" gebied woont.

In ieder geval veel succes met je beslissing

Gambler21
Berichten: 457
Geregistreerd: 13-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-17 14:40

Daarbij komt dat mijn paard een flinke beschadiging heeft aan haar slokdarm, waardoor ze snel verstopt staat, dat is nu goed onder controle door slobber te voeren ipv droge brok/muesli en hooi kan ze alleen eten zonder problemen uit een slowfeedernet die vrij laag bij de grond hangt, dit heeft te maken met haar halshouding tijdens het eten. Ze kan dus ook niet naar een plek waar ze het hooi los voeren bijvoorbeeld. Uiteraard ben ik bereid om zelf het voeren van de slobber te regelen en het vullen en klaarleggen van hooinetten, zodat het voor een pensionhouder gemakkelijker word, maar daardoor kan ik ook niet heel erg ver buiten mijn woonplaats om zoeken.

Gambler21
Berichten: 457
Geregistreerd: 13-01-08

Re: Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-17 14:44

We blijven hier wel echt langere tijd wonen ja, dit heeft voornamelijk met werk te maken, helaas zijn we daar gewoon afhankelijk van en kun je ook niet 1,2,3 je boeltje pakken en naar een andere provincie vertrekken. Ik heb er aan gedacht haar in een rusthuis of iets dergelijks verder weg te plaatsen, gereden word ze toch niet meer, maar ivm haar slokdarm en daarom een iets aangepast voerpatroon blijkt dat lastiger als ik dacht.

VanHuisUit

Berichten: 4508
Geregistreerd: 06-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 14:50

Ik begrijp je... en je zult keuzes moeten maken. Ik begrijp je want ik ben jaaaaaren terug naar de Randstad verhuisd waar het qua paarden houden zo anders is dan Groningen waar ik daarvoor stond.
Ik heb ook tijden rondgelopen met het idee ik wil geen paarden meer als ik ze zo moet houden. Maar ik heb uiteindelijk besloten dat ik het grootste gedeelte van het jaar toch ook in de Randstad mijn paard 24/7 buiten kan houden, en dan ja, die 4, 5 maanden per jaar dat dat niet kan krijgt hij zoveel mogelijk aandacht, gaat hij er feitelijk 2x per dag uit, in de paddock, of met mij en staat hij al met al ja inderdaad vanaf een uur of 16.00 - de volgende dag 10.00 binnen.
Maar hoe erg is dat?
Met dit prutweer is het in onze regio gewoon niet mogelijk dus ik heb het geaccepteerd.
Ik heb een gelukkig paard (hij ziet er prima uit, is vrolijk, geen stalondeugden etc...) en ik heb besloten dat ik dan ook gelukkig met hem kan zijn ook al is het allemaal niet wat ik als ideaal zie.

Wil en kun je dat niet, dan moet je zeggen ik stop ermee. Mij is dat nooit gelukt :+
En als je goed zoekt is hier ook veel te vinden hoor, je zult zelf dan meer moeten doen, maar dat betekent ook dat je heel veel zelf kunt regelen etc :D maar 24/7 buiten en droog en schuilstal en onbeperkt ruwvoer, dat gaat hier idd niet lukken. Vooral het droog trouwens... verder zijn veel mensen best van goede wil en kun je er gezamenlijk wel wat van maken... Echter je kunt het wel zo krijgen dat je een heel eind in de richting komt... ik wil zelf mijn paard ook niet in die prutzooi 24/7 dan maar lekker op een grote stal met een slowfeednet. Prima toch?
Laatst bijgewerkt door VanHuisUit op 10-12-17 14:54, in het totaal 4 keer bewerkt

You can't always get what you want, but if you try sometime, you might find, you get what you need.

Voor als je een keer naar 'de stad' wil in plaats van naar stal, ons B&B in Rotterdam: https://www.facebook.com/aanhetplein.

Nouvel

Berichten: 24540
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 14:50

Kun je geen stal vinden met overdag zo lang mogelijk buiten en waar je de mogelijkheid hebt om zelf je hooi te regelen zowel buiten als op stal?
Wij leggen allemaal zelf onze hooinetten klaar en degene die de voerbeurt heeft hangt ze op.

Grit

Berichten: 5238
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:00

Ik ben ook een voorstander van 24/7 buiten met een goede droge schuilgelegenheid. Onze paarden hebben jaren op deze manier gestald gestaan. Wij verzorgden ze dagelijks zelf, dus veel controle op hoe en wat.
Maar toch ook moddergeploeter in de winter, waarbij de paarden sommige dagen zichzelf beperkten tot de stoep en loopstal en er niet veel meters werden afgelegd.

Inmiddels staan ze volpension en in de wintermaanden 's nachts op stal. We zijn nu aan onze eerste winter op deze manier begonnen en ik moet eerlijk zeggen dat het mij vrij snel went. Ze zijn door weersomstandigheden ook al een keer een dag binnen gebleven. We mogen ze wel altijd zelf alsnog een tijdje buiten zetten of even los laten.

Ik heb er soms moeite mee dat ze nu relatief veel uren binnen staan, maar in de natte tijden (en die hebben we genoeg in onze winters) heb ik de indruk dat de paarden toch wel heerlijk staan in hun stalletje. Ik denk ook eerder dat ik er teveel een probleem van maak, dan dat de paarden het vervelend vinden.

We hebben het ook wel getroffen met fijne staleigenaren die altijd mee willen denken en niet bezuinigen op hooi en stro. Wat betreft te weinig ruwvoer zou voor mij ook een no go zijn.

Je kunt je afvragen of het probleem wat jij ervaart bij het op stal staan, ook echt zo kwalijk is voor je paard?

tandlozemum

Berichten: 280
Geregistreerd: 03-06-13
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:01

Ik snap je helemaal.
Helaas heb ik zelf ook op voldoende stallingen gestaan. Als je komt kijken, kan alles, kunnen ze aan al je wensen voldoen, totdat je er staat. Dan ik onbeperkt hooi opeens beperkt kuil. Iedere dag buiten is heel de winter op stal.

Wat mij geholpen heeft om zelf een advertentie te plaatsen met je eisen. Ik kreeg aardig wat reactie van mensen die zelf paarden aan huis hebben,en een pensionklant zochten met dezelfde visie, maar zelf nooit een advertentie zouden plaatsen. Misschien helpt het jou ook!

Grit

Berichten: 5238
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:04

Gambler21 schreef:
Ik heb er aan gedacht haar in een rusthuis of iets dergelijks verder weg te plaatsen, gereden word ze toch niet meer, maar ivm haar slokdarm en daarom een iets aangepast voerpatroon blijkt dat lastiger als ik dacht.
Misschien al bekend bij jou, maar ik weet dat er een topic is over Rusthuis van der Kruis waar iedereen erg positief over is en er schijnbaar veel mogelijk is, ook per individueel paard.

Gambler21
Berichten: 457
Geregistreerd: 13-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-17 15:04

Het gaat overigens om omgeving Zutphen.

Erg fijn dat er reacties komen!

Het is absoluut mogelijk om zelf hooinetten klaar te leggen, zelf geven etc, ik ben sowieso bereid om veel zelf te doen.

De plek waar ik hiervoor stond was eigenlijk helemaal niet zo verkeerd kom ik steeds meer achter, kon daar veel zelf doen en daar was in overleg heel veel mogelijk, ik denk dat ik daar evt ook nog wel naar terug zou kunnen, maar dan zou ze nu ivm de manier van voeren wel apart moeten staan buiten, en alleen vind ik echt geen optie en om nu een 2e aan te schaffen is ook zo wat.

Nouvel

Berichten: 24540
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:14

Zeker in de regio’s waar weinig ruimte is en de stalprijzen hoog zijn is het helaas geven en nemen...
Ik zou ze ook het liefst lekker zoveel mogelijk buiten willen hebben met slow feeders, een goede schuilstal en een gedraineerde bodem, maar helaas is dat ook bij ons niet de realiteit.

Voor in onze regio kunnen onze paarden veel buiten en we kunnen zelf bepalen wat we voeren en hoe, en dat is al heel wat als je veel andere stallen bekijkt.
Dat het nu enorm nat is en ze om 1u naar binnen zijn gegaan omdat ze geen droge plek in de paddock hebben vind ik naar maar dat moet dan maar een keer...
Ze mogen ook buiten blijven, maar worden ze daar beter van in deze situatie...
Zoveel maanden in het jaar is het beter weer en kunnen ze wel lekker de hele dag buiten staan.
En ze hebben ruime boxen met schoon en droog strooisel, ze gaan graag naar binnen met dit weer.

Ik begrijp je helemaal, je wilt zoveel mogelijk je best doen om het goed te doen voor je paard, dat heb ik ook.
Maar als ik kijk naar onze paarden hebben ze het zo slecht nog niet met hoe wij het voor ze kunnen doen.
Perfect krijg je het hier in de buurt gewoon niet...
Dus kies je voor wat het minst slecht lijkt...

Ik ben bij ons op stal begonnen met hooi voeren in fijn mazige netten, eerst vond iedereen het maar een gedoe, nu krijgen ze allemaal zo hun hooi, zowel buiten als op stal...
Dus soms kun je ook nog best wel wat veranderen!

moonfish13
Berichten: 16196
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:21

Hier de randstad en het is gewoon verdomde lastig.
Mijn pony is insulineresistent en heeft daardoor hooi nodig in plaats van kuil, en afgewogen zodat zijn suikers zo stabiel mogelijk blijven.
Verder moet hij echt zijn krachtvoer en supplementen hebben, en in de zomer 2x daags een pilletje voor hooikoorts, wat gewoon door zijn brokjes zit.
Vervelende is dat hij zijn voer nodig heeft om goed te blijven, hij heeft EMS en daardoor spierklachten die volledig onder controle zijn met dit dieet.
Maar het is wel vrij speciaal samengesteld en als ze het vergeten ga ik dat heel snel merken door een harkerige verzuurde pony..
Hij heeft ook wat voor zijn insulineresistentie wat goed werkt, maar dat moet ie wel correct 2x daags krijgen.
Dus er staan bakjes, en hooi weeg ik af en gaat in netten.
Maar even in een groep op onbeperkt ruwvoer zou ik denk ik niet aandurven.
Hij gaat nu gewoon heel erg goed, en veelal is onbeperkt ruwvoer in een groep gelijk weer voordroog...

Slobber voeren doe ik trouwens aan een andere pony op stal.
Hij heeft een flexibak en 3 emmertjes, die vul ik allemaal dus dat zijn 4 voerbeurten, en er zijn er 3 per dag.
Als de flexibak leeg is gooien ze er gewoon een emmertje in elke voerbeurt, het gaat om seniorenvoer dus dat heeft tijd nodig om te weken.

_ENGEL_

Berichten: 790
Geregistreerd: 25-01-11
Woonplaats: Monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:24

Jeetje ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Ook ik woon in de randstad en een stalling naar wens voor mij is onmogelijk. Soms vind je toch iets wat aardig in de buurt komt. Zo ben ik als een malle gaan flyeren bij huizen met een stuk grond eromheen. Nu alles in eigen beheer en kan ik alles op mijn manier doen. Heeft ook nadelen hoor, vooral met dit weer en vakanties

Barefoot cheyenne maat 0 te koop

Sjolvir

Berichten: 24519
Geregistreerd: 26-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:28

Is wel dilemma ja, maar ik zou dan kiezen voor 's nachts binnen en overdag buiten, zoals bij je vorige stal, waar je weg bent gegaan. Niet ideaal, maar zeker niet slecht, als ik zo'n stal zou hebben zou ik me in mijn handjes wrijven.
Ik woon in de randstad, hier is wat jij zoekt helemaal onvindbaar, zeker als je ook nog fijne rijbakken erbij wilt hebben.
Dus of compromis of inderdaad de paarden weg, ik ben gegaan voor een compromis. En hier is weidegang in de winter totaal onmogelijk. (wel tot begin nobember buiten gestaan, maar toen was het echt klaar, wat een bende...)

[EJL-ITP] Van overdwars naar M2 van met tumor naar met humor! ons 2017.... begint en eindigt met een tumor, maar Heps houdt haar humor!
Hepsie [RIJ-ITP] All over the world Noors, Zuid Europees en VS asjemeCOW?!!!
I.M. Vaarwel mijn gouden koningin.....
[IM] And then the fairytale ends.... Sjolvir run for ever.
“The secret in riding is to do few things right. The more one does, the less one succeeds. The less one does, the more one succeeds.”
~ Nuno Oliveira

samirah

Berichten: 1057
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Re: Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:40

Hier ook in de randstad inmiddels en ook voor een compromis gegaan bij de stalkeuze toen. De weides zijn hier echt niet te doen in de winter.. Gelukkig komen ze elke dag buiten met vriendjes in een gedraineerde paddock. Hebben ze goed ruwvoer en vermaken zich prima. Ook op stal fijn ruwvoer en wat contact met de buurpaarden mogelijk. Zomers overdag zoveel mogelijk in de groep buiten, s'nachts op stal. Dat was even wennen , kwamen van 24/7 buiten zomers& winter paddock met inloopstal. Beide situaties deden ze het met aangepast voer& dekens prima. Nu in de nieuwe situatie kan ik merken dat ze echt wel gesteld zijn op hun box. Maar het buiten ook fijn vinden mits het geen drekweer is.

wegens kastopruiming diverse dekens, dekjes etc te koop ; https://www.bokt.nl/markt/my-ads

springen is passie, dressuur is een kunst

aikon

Berichten: 3747
Geregistreerd: 11-12-09
Woonplaats: in fantasy land

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 15:55

Ik lees eigenlijk alleen wat jij vind/voelt, maar hoe is je paard er onder? Dat lijkt mij veel belangrijker dan wat jij vind/voelt.

Ik dacht ook dat ik mijn pony's een plezier deed met 24/7 buiten op het land, schuilmogelijkheid (al was dat beperkt) en in de winter onbeperkt hooi. Niets is minder waar. De grootste werd elke winter mager onder zijn dekens. (300 gram all weather dek en 0 gram regendek) Ze staan sinds een jaar op half pension, hebben een box van 4 x 7 en een grote uitloop aan de box. Vorige winter is de grootste mooi op gewicht gebleven en nu ook. Het enige dat verandert is is de box.

Vandaag geweest en deur open gezet (in de winter gaat deze eind van de middag dicht ivm tocht/bevriezing waterleiding), ze lopen even naar buiten, kijken vreemd om zich heen zien sneeuwvlokken vallen, lopen een klein stukje verder en racen naar binnen om vervolgens niet meer naar buiten te gaan. De heren kiezen zelf voor de beschutting van de stal, het onbeperkte hooi en staan zo gerust dagen binnen. Ik dwing ze niet buiten te gaan staan, dat staat mij erg tegen als ze dit zelf niet willen, ondanks dat ze buiten ook rondom bomen hebben staan en beschut kunnen staan.

Kijk en luister naar je paard. Die kan een hele andere voorkeur hebben dan wat jij hebt.

DE AANHOUDER WINT........................IK DUS! :)
ik ben niet zielig.................ik hou van zeuren :D
ik ben jong van jaren, nog jonger van geest in een oud lijf ^)

Nouvel

Berichten: 24540
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 18:08

Hier waren ze dus tussen de middag naar binnen gegaan vanwege het weer, dan voel ik me er soort rot van omdat ik ook niks met ze kan doen nu.
Maar toen ik om 4u op stal kwam zat de ene van oor tot staart onder het zaagsel, had dus heerlijk languit gelegen in zijn schone droge stal!
Ze stonden er ook prima tevreden bij, dus blijkbaar vonden ze het toch niet zo erg om ipv in die natte bagger in een droge stal te staan...
Nog een uurtje samen buiten gespeeld en toen weer naar binnen.

Ik herken je gevoel nog steeds hoor!
Maar misschien kun je een middenweg vinden waar je paard en jij uiteindelijk ook gelukkig van kunnen worden!

Nies_
Berichten: 17774
Geregistreerd: 25-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 18:32

Gambler21 schreef:
Ze heeft dus gestaan op een plek waar ze in de winter snachts naar binnen ging en overdag naar buiten, gemiddeld van 8 tot 5 buiten en savonds ging ik dan zelf om haar nog uit de stal te halen, maar dan nog staat ze dan gemiddeld nog zo'n 13 uur op stal. Eigenlijk is mijn visie echt wel dat ik persoonlijk dag en nacht buiten de beste optie vind, maar dan wel met voldoende droge grond en voldoende schuilplekken en onbeperkt ruwvoer, maar dat lijkt echt onmogelijk helaas.

Jij vond dat niet prettig, maar merkte je dat ook aan je paard? Ik deel je visie, maar ik ben niet van mening dat 's nachts op stal perse heel slecht is. Je zult op dit moment toch ook iets moeten kiezen, de genoemde optie verkopen zal zeer waarschijnlijk ook inhouden dat hij 's nachts op stal moet of in de modder komt te staan.

Veraaaaah

Berichten: 794
Geregistreerd: 05-07-15
Woonplaats: Breda

Re: Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 19:30

Ik denk ook dat je een een compromis moet sluiten. Ik denk dat je paard(en) het helemaal niet zo erg vinden om ‘s nachts op stal te staan. Ook hier in Noord Brabant is de wei dicht, al kunnen de paarden wel de paddock op. Maar aangezien die niet gedraineerd zijn staan de paarden flink in de blub, niet erg fijn voor de paardjes

Glamour Girl de mooiste schimmel <3 B+0
Rinda, you're a star in heaven 7-6-2017

ikkeniet

Berichten: 853
Geregistreerd: 17-09-11
Woonplaats: gehucht in Noord Holland

Re: Plezier kwijt door niet meer weten wat te doen qua stalling

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 07:42

is het een idee om te kijken of je bij een bier kan staan.
En dan zelf alles klaarzetten en of voeren.
Als je geen luxe wil hebben, is dat misschien een oplossing.
Zo sta ik ook, en in de winter heb ik een stuk betonpad waar ze overdag op lopen en eten via slowfeednetten.
Ik regel wel verder alles zelf, maar ik geval van nood, zorgt de boer voor mijn paarden.

wegens overlijden shetlander en haflinger te koop:
shetlandzadel, compleet met beugels en beugelriemen,
hoofdstel eventueel met bit.
Wit en blauw schrabrak
Kiefer singel 55cm
Bruin FRA halster met "bont"
zadel merk rocky
Bucas singel maat 120
Singel maat 125
diverse dekens maat shetlander en haflinger
hoofdstel met aansnoerneusriem, maat paard

Tessebes

Berichten: 17385
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 07:48

Vind jij het niet prettig, of vinden je paarden het niet prettig om s nachts binnen te staan? Is het het wel waard om je hele paardenplezier hieraan op te hangen?

Xara je was fantastisch, ik zal je nooit vergeten.
20-03-2003 ~ 18-05-2018


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: greendragon, Rover77 en 32 bezoekers