ierusju schreef:Haha geen rekenfout dan, maar een verkeerde beredenering.
Want jij zegt dat er per kilo droge stof 575 gram suiker zit. Dus dat er 57% suiker in voederbiet zit. Alleen vroeg ts niet hoeveel suiker er in de droge stof zit, maar hoeveel suiker er in voederbiet zit.
Dus als je een kilo voerbiet hebt, dan is ongeveer 128 tot 155 gram daarvan droge stof. En dáárvan is ongeveer 50% suiker.
Dus per 1 kilo voederbiet is 6.4 tot 7.8% suiker.
Die 57% bedoelde ik ook in de droge stof. Dat wordt idd minder in de complete voederbiet. Maar dan kun je het niet meer vergelijken met de droge bietenpulp. Of je moet de bietenpulp ook weer aanlengen met hetzelfde percentage water als wat in een voederbiet zit en dan opnieuw de suiker berekenen. Dan kun je ze wel weer vergelijken, en zal de (geweekte) bietenpulp veel lager in suiker zitten.
Beetje lastig uitgelegd misschien, ik hoop dat het nog te volgen is