Van Silfhout en Minderhoud op stoom in Roosendaal

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14033
Geregistreerd: 20-04-16

Van Silfhout en Minderhoud op stoom in Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-12-17 18:43

KNHS
Dressuur

Afbeelding
Diederik van Silfhout met Four Seasons. Foto door bokker wil94.

De Nederlandse dressuurruiters doen goede zaken op het dressuur kerstconcours bij Den Goubergh in Roosendaal. In de zware tour rubrieken wisselden Diederik van Silfhout en Hans Peter Minderhoud stuivertje op plaats twee en drie.

In de donderdag verreden Grand Prix reed Van Silfhout zijn EK paard Four Seasons naar de tweede plaats, en werd Minderhoud derde. In de Kür op vrijdagavond was het Hans Peter die met de schimmel Zanardi tweede werd en moest Diederik genoegen nemen met plaats drie. Beide ruiters scoorden steeds boven de 70% en lieten weten tevreden te zijn met hun optredens, maar zagen ook nog genoeg verbeterpunten. Beide proeven werden gewonnen door Engelsman Richard Davidson met zijn KWPN’er Bubblingh.

Zaterdagochtend stond er ook nog een Grand Prix Special op het programma. Hier ging de zege naar Alex van Silfhout die met Zep net geen 70% bij elkaar reed. In de Lichte Tour liet Diederik van Silfhout met zijn zevenjarige Dahlhoff een zeer sterke indruk achter en wist twee maal te winnen.

Ook de jeugd doet het goed in Roosendaal. Er waren al Nederlandse overwinningen voor onder meer Lisanne Zoutendijk, KNHS Talententeamlid Maxime van der Vlist, Thalia Rockx en Sanne van der Pols. Vandaag en morgen staan er nog diverse rubrieken voor de jeugd op het programma.