Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

 
 
Janneke2

Berichten: 22730
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 10:00

Penny_Shadow schreef:
Aan de ene kant ben ik blij dat ik het eindelijk uitgesproken heb, aan de andere kant begint het nu allenmaal.

Het voelt een beetje alsof we aan een marathon zijn begonnen. Maar ik heb al 20 kilometer gerent en voor hun is het startschot nu pas af gegaan.

Ja, die begrijp ik....!
Citaat:
Wat wel iets is. Een van mijn angsten is dat de hele boel uit elkaar klapt. Als in dat de familie van alle kanten van elkaar scheid.

Ja.
...dat is een angst waar je overmorgen emdr op zou kunnen doen.
Geen enkel kind wil scheidende ouders - incestkinderen krijgen het vaak impliciet of expliciet als verantwoordelijkheid op hun schouders.
Citaat:
Nou was ik dat niet van plan. Daarom heb ik dus nou ook juist besproken. Ik heb ook aangegeven dat dit mijn angst is dat alles uit elkaar valt. Ik vind het dus ook geen oplossing en het zal een oplossing in het heetst van de strijd aangedragen zijn.

...eh, in het heetst van welke strijd? Die, die jij verwacht en bang voor bent...?
Citaat:
Ik heb as vrijdag weer emdr staan, maar ik weet niet zo goed of ik dat nu wel kan en wil. Ik ben gesloopt sinds zaterdag. Ik slaap enorm onrustig en ik ben veel moe, maar echt slapen (ook overdag) lukt niet. Alsof mijn ogen maar niet dicht liggen gaan.

Emdr is een client centered therapie waarin jouw veiligheid voorop staat.
Als je echt te moe bent ga je alleen praten vrijdag, maar je kunt de sessie ook gebruiken om 'de angst die nu bovenligt' (of welke emoties dan ook) aan te pakken.

Citaat:
Mijn moeder gaf gisteren ook al aan (we hadden in de middag zitten kletsen) dat mijn vader eigenlijk gewoon heel erg bang is. Bang dat hij alles en iedereen kwijt raakt. Bang voor zijn eigen verleden?

Zou kunnen...
Maar dat is zijn pakkie an!
Uiteraard kan het goed zijn om te weten uit welke hoek de wind waait, maar laat het daar bij.
Citaat:
Zoals ik eerder al schreef, mijn vader heeft ook geen makkelijke jeugd gehad. Alles draaide om het hebben van macht bij hem thuis. Dat heeft hij meegenomen naar de relatie met mijn moeder en met ons vroeger. Daar komt het hele sexueel misbruik volgens mij ook vandaan. Het ging om macht. Mijn vader heeft op een punt gezeten dat hij het allenmaal niet meer kon verwerken en dat de oplossing van zijn hoofd een tweede persoon maken was. Die 2e persoon was hemzelf als klein jongetje. Dat is rond die zelfde tijd geweest.

De gebeurtenis van de pennendopjes is het beste voorbeeld voor mij. Hij liet ons dingen bij onszelf doen, want die macht had hij toen.

Mijn vader heeft vroeger ook emdr therapie gehad, zon 10 jaar terug. Om dit allenmaal te kunnen gaan verwerken. Hij erkent nu dat hij dingen fout, gruwelijk fout heeft gedaan. Maar hij kan zichzelf op geen enkele manier vergeven. Ook niet de persoon die hij nu is.

Accoord: dan is zijn therapie nog niet klaar.
Zijn werk - niet het jouwe!
(Niet dat het aan hem is, vergeving - maar blijvende angst hoort niet. Gebrek aan acceptatie ook niet. En stukjes resterend schuldgevoel "mag best", er is tenslotte forse schade aangericht dus er IS gewoon schuld.)
Citaat:
Mijn moeder heeft mij gisteren ook gevraagd wat voor soort therapeut mijn relatietherapeut is. Of dat bij haar zou passen met het oog op familietherapie.

Ik zie dus ook wel weer mogenlijkheden.

Sorry voor de lange post.

Groetjes. Penny


Niets te sorry!
Dat je moeder zoekt naar therapie is alleen maar prima. (Of gezinsgesprekken of relatiegespekken nu aan de orde zijn is een volgende vraag, aan de therapeuten om te beoordelen.
Je zus heeft voorlopig 'genoeg aan zichzelf', maar de 'korte, enkele mededeling' dat hij niet ontkent of bagetaliseert kan een enorme opluchting zijn. (Mogelijk heeft ze een demon die stelt dat ze zich aan zou stellen. Een dader die het geen aanstellerij vindt kan dan helpen.)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )


Shiloh

Berichten: 19783
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 10:08

Nee dan begrijp ik goed dat dat nu niet verstandig is en jullie haar niet willen belasten. Het lijkt me een lastige opgave, maar ik hoop dat jullie dat "soepel" voor elkaar krijgen, zonder daar ook jullie eigen proces mee in de weg te zitten. Lastige situatie, ik wens jullie heel veel wijsheid en sterkte toe. De laatste zin van janneke2, dat bedoel ik eigenlijk ook, het zou een opluchting kunnen zijn. Maar ik denk dat je zelf heel prima aan kunt voelen wanneer dat wel of niet kan. Wellicht niet door er zelf zomaar over te beginnen, maar mocht een gesprek hierover ontstaan... Zoals ik zei, je kunt dat zelf het beste aanvoelen denk ik.

Hij heeft toen therapie gevolgd voor hoe de situatie toen was. Nu is de situatie anders, jij hebt hem geconfronteerd, je moeder is op de hoogte. Hij zal zich ook met deze "nieuwe realiteit" moeten verenigen.

Heel kort door de bocht gezegd. Ik denk dat jullie allemaal verdere hulp kunnen gebruiken om dit te verwerken, zowel individueel, als gezamelijk. Individueel om ieder zijn eigen emoties en gedachten te verwerken, je zegt dat je vader zichzelf niet vergeven kan, maar ik denk je moeder ook met behoorlijk conflicterende emoties (en -onterecht- schuldgevoel?) zit en jij bent hard op weg met je eigen deel om dit te verwerken.

Als jullie alle drie als individu niet uiteindelijk dit verwerkt krijgen en met jezelf door een deur kunt, gaan jullie dat gezamelijk ook niet kunnen. (denk ik Y;( ) Maar wat zij individueel doen, is niet jou verantwoordelijkheid!

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Joltsje

Berichten: 9024
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 10:39

er zijn alweer veel mooie woorden gesproken.
en ben het volledig met bovenstaanden eens.

allereerst heel veel respect TS. je bent echt een sterke vrouw.

wat betreft je vader, ga niet zijn problemen als het jouwe zien. ook zoals aangegeven hier boven. het is allemaal heel vervelend, maar hij moet het voor zichzelf verwerken. enige wat je kunt doen is aangeven dat jij ook ziet dat hij veranderd is en dat de man van nu het probleem niet is, dat was die van vroeger.
dat er nu niets meer aan veranderd kan worden, maar dat je het liefst wilt dat je ouders gewoon bij elkaar blijven.

en ook in alle consequenties kun jij een rol pakken. je moeder zou ook altijd bij jou kunnen komen om op de kids te passen. er zijn genoeg mogelijkheden zodat zij hier niet de dupe van is.

sterkte nogmaals

Be your best self

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 10:40

Penny_Shadow schreef:
Gisteren avond toen ik mijn pa binnen zag komen kwam ik net van het toilet af. We stonden dus even samen in de gang. Ik voelde mij zo groot. En hij was zo klein. Alsof mijn schaduw hem compleet overscheen en ik zag alleen met maar een klein bang jongetje met ogen zo

Safina, dat zou uiteindelijk wel het mooiste zijn. Al heeft mijn vader voorheen al een zeer intensief therapieprogramma gevolgd. Hij durft niet zo goed om oud zeer weer aan te raken. Het is mij inmiddels wel duidelijk dat mijn vader ontzettend beschadigd is geraakt in zijn jeugd, wat voor mij een hoop verklaart. Maar niks meer veranderd aan de situatie.


Het is natuurlijk maar de vraag of hij per se helemaal terug moet naar zijn traumatische jeugd om in het heden te kunnen werken aan veiligheid en herstel van het evenwicht in jullie familie.... Zijn jeugd zal er ongetwijfeld een rol in gehad hebben. Maar er zijn ook zoveel mensen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt als je vader en die geen kinderen misbruikt hebben. De sleutel zit hem erin dat hij inzicht krijgt in zijn eigen gedrag. Dat hij verantwoording neemt voor wat hij gedaan heeft en handvatten krijgt om in de toekomst wel de juiste beslissingen te nemen. Dat hij weet wat hij moet doen als hij weer de behoefte voelt zoiets te gaan doen. Dat hij weet hoe hij verder moet met jullie. Daar hoef je niet per se een verleden gedetailleerd voor door te spitten.

Je vader is gelukkig dapper genoeg om niets te ontkennen. Dat siert hem enorm. En hij zal het ook echt niet makkelijk hebben nu, dat geloof ik. Maar met zijn huidige oplossingsstrategie zet hij jou en de rest van het gezin gigantisch onder druk. Want als jij je toekomstige kinderen niet bij hem en je moeder laat komen, dreigt hij in feite met een scheiding. In hoeverre vind jij dat hij op deze manier verantwoordelijkheid neemt voor wat hij gedaan heeft? Mij lijkt het meer een vorm van in de slachtofferrol gaan zitten en de feitelijke verantwoordelijkheid voor het verdere verloop bij jou en je moeder leggen.
En daarmee wil ik niets onaardigs over hem zeggen. Want dat hij dat zo doet is heel begrijpelijk, want het ís waarschijnlijk ook verdomd moeilijk voor hem om hier op een andere manier mee om te gaan dan deze disfunctionele manier. Maar misschien is het wel diezelfde disfunctionele manier van omgaan met mensen die heeft gemaakt dat hij jullie heeft misbruikt vroeger? Datzelfde gebrek aan verantwoording nemen? En misschien is dat ook wel maakt dat hij daar kwetsbaar voor blijft in de toekomst?

Nog even een dikke disclaimer eronder: ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten. Ik ken jullie niet, behalve van de berichtjes van jou in dit topic. Dus als dat zo is, neem dan alsjeblieft wat ik schrijf met een dikke korrel zout.

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-17 10:47

Ik voel mij verder ook niet verantwoordelijk voor de emoties die zij nu door gaan. Die is idd voor hun.

De opmerking over het heest van de strijd gaat over tussen mijn ouders. Ik was daar niet bij. Mijn moeder heeft afgelopen maandag een gesprek gehad met mn pa nadat ze het hele weekend om elkaar heen hadden gedraaid.

Safina. Je slaat daar zeker de spijker op zijn kop. Zo sta ik er zelf ook in. Ik wil ook zeker niet zijn probleem oplossen. In de verste verte niet. Ik heb eigenlijk alleen maar medelijden met hem dat hij zich zo klein voelt en ik zo boven hem uit stijg. Maar daar heb ik hard genoeg voor gewerkt en verdien ik ook wel.
Laatst bijgewerkt door Penny_Shadow op 22-11-17 11:09, in het totaal 1 keer bewerkt

Joltsje

Berichten: 9024
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 11:01

you go girl!!!

Be your best self

luuntje

Berichten: 13961
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 15:43

Heel goed dat je inziet dat jij niet verantwoordelijk ben voor het oplossen van anderen hun problemen.
Dat moeten ze zelf doen.

Therapie voor ieder dan wel gezamelijke therapie kan goed werken denk ik.
Maar daar moet iedereen dan wel voor open staan.

Als er kinderen komen bij jou en je vriend kan je goede afspraken maken met je ouders.
Wel op bezoek. Niet verschonen en niet alleen zijn met de kinderen.

Ik vind je een topper.

[o]

Anoniem

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 15:53

Je verdient het ontzettend. Ik heb er echt onwijs veel bewondering voor hoe zelfbewust en krachtig je dit allemaal aanpakt. En vanuit heel m'n hart wens ik je je eigen gezinnetje toe, waar je ongecompliceerd van kunt genieten. Je hebt er zo hard voor gewerkt!

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-17 20:11

Dank jullie wel. Het doet me stiekem best goed om te lezen dat andere verandering merken.

Luuntje. Dat soort afspraken had ik voor mijzelf al opgesteld en ook gedeeld afgelopen zaterdag. Daarom heeft mijn pa ook tegen mijn ma gezegt dat hij scheid van haar als ze de kleinkinderen niet meer zou mogen zien. Dat is zijn manier van verantwoordelijkheid nemen. En ik vind dat heel erg kwalijk. Op die manier distancieerd hij zichzelf van alles en iedereen en van de uitdagingen die wij (hij) hebben. Bijna alsof hij het dan weer terug in onze schoenen schuift zodat hij er vanaf is. Dat weiger ik te accepteren als "oplossing". Nu was ik uberhaubt niet van plan de kleinkinderen we te houden. Een van de redenen waarom im hier aan begonnen ben is omdat ik een enig sinds normale familie situatie wil voor mijn kinderen. Niet omdat sex een probleem is (bijv).

Safina. Dankjewel. Ik voel me op dit moment ook meer de ouder dan het kind omdat ik de verstandige ben van de groep. Terugkoppelend dat dat marathon gevoel. Ik heb al bepaald informatie en kennis die zij (hij) nog op moeten doen. Ik loop vooruit op hun.

Mijn ouders moeten het hele proces van woede, angst, verdriet, verbazing, schuldgevoel nog door. Ik ben daar ook mee bezig, maar ik zie langzaam aan al licht aan het einde van de tunnel. Ik begin oplossingen voor mijn uitdagingen te zien ipv alleen maar beren op de weg. Zij zien alleen maar beren en een hele boel ook.

Ik was vandaag weer met mijn mams. Ze leek al ietsje medr lucht te hebben. Alsof ze een beetje de tijd genomen heeft om te relativeren.

Ook ben ik samen met mijn mams bij mijn zusje en neefje geweest. Mijn moeder begint door te krijgen dat mijn zusje mijn neefje niet weg gaat houden bij haar. Anders had ze dat allang gedaan. Ze durft nu ook een klein beetje te genieten van hem. Ze gaf hem vandaag de fles en het was echt heerlijk om te zien. <3

luuntje

Berichten: 13961
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-17 21:08

Wat fijn dat je moeder haar kleinzoon de fles heeft gegeven.
Weet je zus dat jouw misbruik besproken is bij en met je ouders?

Heel knap dat je jouw eventuele kinderen opa’s en oma’s gunt.
Maar ook dat je jouw vader zijn verantwoordelijkheid wil laten nemen.

[o]

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-17 22:02

Luuntje. Lees even terug ;)

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-17 18:10

Vandaag bijna de hele dag geslapen. Ik heb bij gods gratie eindelijk eens de badkamer kunnen schoonmaken.

Janneke2

Berichten: 22730
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-17 18:45

Fijn...!

Slapen en poetsen: dat helpt om je hoofd 'leeg' te maken!

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-17 05:09

Jazeker. Mn huis id een stuk opgeruimder. Alsof hoe opgeruimt mijn huis is gelijk staat aan hoe opgeruimt het in mijn hoofd is.

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-17 14:06

Ow oliebol. 11 december heb ik een afspraak staan om mijn spiraal te laten verwijderen.

Echt hartkloppingen van hier tot aan tokyo. Goede hartkloppingen, maar ook wel heeeeele spannende. Pfieuw.

Mri

Berichten: 15305
Geregistreerd: 01-12-04

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-17 15:26

Spannend penny shadow!
Ik was zelf binnen een week ongesteld na het verwijderen.

Ik vind het knap van je hoe je het voor jezelf voor elkaar bokst. Dat je het gevecht aan ben gegaan en door hebt gezet. Heb er niet echt veel woorden voor, ik ken je niet maar ben trots op je!

Ik zal het nooit zo durven zeggen,
Hardop denken op z'n meest, misschien heb ik het fout gedaan

De mooiste dingen komen uit een onverwachte hoek

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-17 15:50

Mri schreef:
Spannend penny shadow!
Ik was zelf binnen een week ongesteld na het verwijderen.

Ik vind het knap van je hoe je het voor jezelf voor elkaar bokst. Dat je het gevecht aan ben gegaan en door hebt gezet. Heb er niet echt veel woorden voor, ik ken je niet maar ben trots op je!

Dankjewel.

Ik vind het super spannend. Zeker omdat het zo'n bewuste keuze is. Maar ook omdat het een verrassing is voor mijn vriend. Iig tot de kerst.

Vroeger had ik stiekem altijd een beetje de hoop dat ik spontaan perongeluk zwanger zou worden. Zoiets van "oops. Wat mijn nou gebeurt is". Maar nu is het heel bewust. Iets waar ik echt voor kies. Zelf. Echt spannend.

Maar wel op zo'n manier spannend. Stiekem wil ik dansen en springen en joelen. **\O/** aan de andere kant gaat mijn hartslag al vanaf het moment dat ik gebeld heb met 110 slagen per minuut. Ik heb zo veel vragen.

Hoe ga ik het doen met de paarden. Hoe gaan we het finanieel aanpakken. Hoe gaat mn vriend uberhaubt reageren. Ik weet zeker dat hij het suuuuuuper leuk gaat vinden, want vanaf het moment dat ik het gedeeld heb met mijn ouders vraagt hij heel regelmatig wanneer we aan kindjes gaan beginnen.

Maar ik heb ook vragen zoals, wat moet ik regelen. Wat moet ik echt weten voordat ik hier aan begin. Enz enz.

Een hoop vragen, maar ook een hoop bijzondere spanning. Ik ga een stap voor mijzelf zetten. De gedachte aan het krijgen van een kindje. Een comitment voor het leven. Ik vind het zooo bijzonder.

Ik ben zo nieuwschierig wat 2018 ons gaat brengen. Letterlijk en figuurlijk. **\O/**

Joltsje

Berichten: 9024
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-17 16:09

wauw TS, leuke ontwikkelingen.

en geen zorgen al je vragen zijn normaal en het is ook rete spannend!

hier 2 kids, dus je mag me gerust een pb sturen

Be your best self

luuntje

Berichten: 13961
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-17 16:48

Spannend ts.
Ben je bang voor de pijn/bloedverlies van spiraal weghalen of is het de angst dat je dan in verwachting kan raken. En je geen idee hebt hoe dat gaat zijn?

[o]


Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-17 16:59

Angst is het niet. Eerder een soort spanning alsof je voor het eerst op wedstrijd gaat met een sterk deelnemersveld en je wilt het heel graag heel goed doen. Zo voel ik me een beetje. Alleen ben ik zelf het deelnemersveld.

Dit is natuurlijk wel iets dat zodra ik in verwachting zal zijn een levensveranderend moment zal zijn. Ik vond mijzelf al best volwassen, maar dit is alsof ik weer helemaal opnieuw volwassen ga worden.

Mama worden is iets waar ik als klein meisje al van droomde. Ik vind het een heel raar idee. Ik als mama. Ik voel me af en toe zelf nog een kind als het ware :')

Het enige waar ik misschien "angst" (maar zo wil ik het nieteens noemen) voor zou kunnen hebben is voor het onbekende. Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten.

Wbt het verwijderen van de spiraal, daar heb ik me uiteraard over ingelezen. Daar maak ik me niet zo'n zorgen over.

Ik zit me wel af te vragen, want zijn nou slimme vragen om aan de HA te stellen als ik daar ben?

Ik heb bijvoorbeeld fibromyalgie en een vitamine D defictie zijn dat uitdagingen voor zwanger raken of tijdens de zwangerschap of na de zwangerschap met mogelijke borstvoeding.

Verder weet ik het niet zo goed. Dus misschien hebben alle mamas hier nog verstandige vragen voor mij?

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-17 09:28

Man man man. Wat sta ik te stuiteren. Echt niet normaal. Alsof ik niet kan wachten tot het startschot af gaat :+

En wat dan ook door mijn hoofd heen spookt is "kom op kom op KOM OP NOU!"

Anoniem

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-17 10:14

Sommige verloskundigen hebben ook een kinderwensconsult, waar je advies kan krijgen over vruchtbaarheid, medicatiegebruik etc etc. Wordt vergoed uit je basispakket.

Succes met stuiteren :D

luuntje

Berichten: 13961
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Ik ga het gevecht aan. (Sexueel misbruik)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-17 10:27

Een zoon of dochter krijgen is geweldig.
En je kan van alles plannen, maar vaak moet je spontaan beslissingen nemen.
Daar groei je in.
Ene kind heeft andere aanpak nodig dan het andere.

Stel je vragen gewoon aan de huisarts. Die kan je eventueel doorverwijzen als hij/zij er niet uit komt.

[o]

Penny_Shadow
Berichten: 196
Geregistreerd: 02-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-17 13:51

safina schreef:
Sommige verloskundigen hebben ook een kinderwensconsult, waar je advies kan krijgen over vruchtbaarheid, medicatiegebruik etc etc. Wordt vergoed uit je basispakket.

Succes met stuiteren :D

Moet je daarvoor doorverwezen worden via de HA?
luuntje schreef:
Een zoon of dochter krijgen is geweldig.
En je kan van alles plannen, maar vaak moet je spontaan beslissingen nemen.
Daar groei je in.
Ene kind heeft andere aanpak nodig dan het andere.

Stel je vragen gewoon aan de huisarts. Die kan je eventueel doorverwijzen als hij/zij er niet uit komt.

Ow dat weet ik! Ondanks dat mijn broertje niet mijn kind is, heb ik wel beel veel dingen heel bewust meegekregen of zelfs meegedaan.

Zo kan ik nu ook een beetje "oefenen" met mijn neefje. Een soort opfriscursus zeg maar :P

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-17 14:26

Penny_Shadow schreef:
safina schreef:
Sommige verloskundigen hebben ook een kinderwensconsult, waar je advies kan krijgen over vruchtbaarheid, medicatiegebruik etc etc. Wordt vergoed uit je basispakket.

Succes met stuiteren :D

Moet je daarvoor doorverwezen worden via de HA?


Nee, kan je gewoon een afspraak voor maken. http://deverloskundige.nl/zwanger-worde ... spreekuur/

Slik je al foliumzuur?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Barchetta, ElCamino, Facebook, fnpetter1990, gigil, haffiefreak, judithje, karlli, Kinke, Lalladidoo, Saskiaa_, scoebje, teunis001, topsylover, Tucktuck, valine, Weenck en 144 bezoekers