[VLOG]Bastiaan de Recht: Een manusje van alles

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Marjo

Berichten: 37211
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Velaris, City of Starlight

[VLOG]Bastiaan de Recht: Een manusje van alles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-09-17 12:46

*Bokt.nl
Interview


Hallo Bokkers!

Lara en ik zouden op zaterdag verslag doen van Horse Event en tijdens deze dag een interview met Bastiaan de Recht afleggen. Helaas viel de zaterdag letterlijk in het water, maar wij konden het interview alsnog doen op zondag! Ontzettend leuk *\o/*

Afbeelding
Foto door Marjoow - MBShots

Want wat is Bastiaan een fijne man om te interviewen. Heel open, met mooie antwoorden waar je echt wat van kan leren. Een echt manusje van alles. Want, hij traint niet alleen paarden maar hij runt samen met zijn partner een revalidatiecentrum, zit in het bestuur van Keurmerk Paardenwelzijn en heeft een opleidingscentrum, het NCSAH.
Voordat hij hieraan is begonnen heeft hij veel verschillende rijstijlen bestudeerd. Op zijn 16e is hij begonnen aan een opleiding in de Italiaanse klassieke rijkunst. Deze heeft hij na 10 jaar in 2005 cum laude afgesloten met de titel Maestro. Tijdens en na deze periode,
heeft Bastiaan onder andere de Franse, Duitse en Portugese stijlen bestudeerd en heeft hij bij trainers als Henriquet, Hinrichs, Laurens van Lieren en Marcus Nowotny kennis en inzicht opgedaan.
Bastiaan heeft al vele paarden opgeleid tot aan het Grand Prix niveau en is gespecialiseerd in het werken aan de hand en werken aan de lange teugel. Zelf traint hij bij Tineke Bartels. Momenteel start hij met zijn KWPN merrie Equiscio's Vivendi in de Grand-prix en zijn Lipizzaner ruin Equiscio's Siglavy Bonavia in de Lichte Tour.

Niet helemaal goed voorbereid stonden we backstage in de stallen het interview af te nemen. Lara heeft dit heel mooi omgetoverd tot een interessante vlog. Helaas was het omgevingsgeluid erg aanwezig, maar Lara heeft haar vlog netjes ondertiteld!
Wat ik vooral erg leuk vond om te horen, was het feit dat Bastiaan het paardenwelzijn echt heel erg belangrijk vindt. Dit uit zich in het feit dat hij niet komt trainen bij iemand die zijn paarden niet buiten heeft staan. Ik vind het heel mooi dat zo iemand bij zijn principes blijft.

Veel plezier met het kijken van de vlog!

Groetjes,
Lara & Marjolijn


Anoniem

Re: [VLOG]Bastiaan de Recht: Een manusje van alles

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-17 16:25

Wat leuk om te zien!
Ik was ook onder de indruk van hun demo's. :j

Daihyo

Berichten: 88042
Geregistreerd: 01-06-01

Re: [VLOG]Bastiaan de Recht: Een manusje van alles

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-17 23:10

Ik ook. En wat een leuke en sympatieke mensen :j
Mooi gedaan meiden!

Leo

Berichten: 50114
Geregistreerd: 06-12-02

Re: [VLOG]Bastiaan de Recht: Een manusje van alles

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-17 19:01

Heel gaaf dat jullie hem yoch nog konden interviewen :j inspirerende man! Ik was ook onder de indruk van de demo.