Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37239
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-09-17 11:43

Weer een negatief bericht over het gedoe over vliegveld lelystad. Een rapport van 2009 dat erg negatief was over uitbreiding van het vliegveld. Het is zelfs een rapport gemaakt door de luchtverkeersleiding nederland. :oo en dit is onder de tafel gestopt en nu pas boven water gekomen door Zembla.

Ik volg het al vanaf het begin omdat ik daar gewoond heb en we de tweede keer uit Lelystad zijn vertrokken vanwege de plannen en de overlast die schiphol daar al gaf. Keer op keer komen er negatieve adviesen. Niet alleen door "gewone"mensen die heel begrijpelijk geen laagvliegende vliegtuigen over willen hebben op een plek waar ze ooit rustig dachten te wonen. Maar ook deskundigen.

Deze van de luchtverkeersleiding is er een, daarnaast ook een vogelexpert die waarschuwt voor de grotere watervogels. Er ligt zelfs en natuurpark bijna op het vliegveld -O- . Destijds was er een juichend rapport van de gemeente Lelystad over de werkgelegenheid die heel erg zou toenemen. Wat meteen daarna is doorgerekend en bleek dat er nagenoeg geen nieuwe banen voor mensen uit de buurt zouden komen. Enz enz

Destijds was het vliegveld een grasbaantje bedoelt voor sproeivliegtuigjes. Grasbaantje werd wat langer, werd verhard verlengd, tweede baan en zo steeds groter, eenmaal in schiphol handen is het uit de hand gelopen. Ze willen alle charters voor toeristen daar vandaan laten vertrekken en bij schiphol weghalen. Wat gaat betekenen 45000 vluchten op jaarbasis.

Alleen aantal problemen nu al, hoe kom je er? Station ligt een eind van het vliegveld af en geen mogelijkheid die te verleggen. En is alleen via almere te bereiken. Vanaf het oosten kun je in Harderwijk uitstappen en dan een klo te eind met een bus rijden die al aardig vol zit. Langparkeren kunnen ze niet kwijt in grote hoeveelheden. Boeren en industrie erom heen en een wedstrijd kartbaan en een testbaan van de anwb en rdw. En de autos hebben twee mogelijkheden er te komen is de a6 via almere en muiden of via emmeloord of harderwijk langs en een normale weg de polder in.

Nu weer door oorspronkelijke plan moeten twee kleine vliegveldjes voor zwevers en springers stoppen omdat ze niet meer fatsoenlijk kunnen starten en landen. De nieuwe route gaat over heel wat dorpen op een laagte van 1800 m. Ze moeten zo lang laag blijven omdat de rest van het luchtruim al propvol is.

Maar ja schiphol heeft centjes, het rijk vindt het helemaal goed want weer een "groot " vliegveld erbij en lelystad ziet alleen maar geld in de ogen. De rest tsja veluwe wonen alleen maar "domme" boeren. Dat zijn woorden geweest die ooit door een bobo van schiphol is gezegd -:(-

Captain

Berichten: 21371
Geregistreerd: 15-10-08

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 11:47

Ik zit er middenin. Zit in het laatste jaar Aviation Studies met als specialisatie Security & Technology en ons project de komende 9 weken is een security plan schrijven voor Lelystad Airport. :)

Kan me voorstellen dat het als omwonenden k*t is. Maar vergis je niet dat het geen super drukke luchthaven gaat worden zoals Schiphol. Voor de economie is het alleen maar gunstig. Schiphol kan en wil uitbreiden maar dat kan niet op Schiphol zelf.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37239
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-09-17 11:54

45000 vluchten per jaar noem ik druk. Heb helaas in lelystad het wachtgebied van schiphol boven mijn hoofd gehad en daardoor gevlucht ivm zwaar verstoorde nachtrust (ze waren een klein beetje een nieuwe woonwijk vergeten in te tekenen bij bepaling van wachtgebied -O- ) en nee het gaat niks doen voor de economie in lelystad. Dat is al eerder geroepen zoals ik ook al had neergezet en doorgerekend en het wordt wel de last niet de opbrengst. Dat gaat naar schiphol. De chartermaatschappijen maar niet naar lelystad zelf. En banen gaat het hooguit paar honderd opleveren. En waarschijnlijk dusdanig specifieke dat een normale werkloze er niet voor in aanmerking komt.

En omwonenden de route gaat tot aan ver over de veluwe. eerbeek is bijvoorbeeld de "gelukkige" voor de laagvliegende vertrekkende toestellen waar ze nog op 1800 meter laagte over gaan komen zeilen. Heb uitgerekend 45000 vluchten op 400 dagen per jaar (ja dus het is zowiezo een hoger aantal) is ruim 100 vluchten per dag. Een dag heeft 24 uur maar daarin wordt niet continue gevlogen. Maar ga uit van wel dat is iedere 15 minuten een vliegtuig dat je zeker 5 minuten hoort aankomen overvliegen en weggaan. Oftewel geluid van de een is net weg en de volgende komt er weer aan.

Teuge en terlet moeten sluiten, heel veel mensen die nu rustig wonen gaan last krijgen van te idiote groeidrang van schiphol. Nederland is domweg te klein voor zoveel vliegvelden, en dan heb ik de luchtvervuiling nog niet eens meegeteld. Het gebied is nu nog relatief schoon. Dat gaat dan ook veranderen en dat terwijl de overheid moet gaan zorgdragen vrplicht de lucht in nederland schoon te krijgen.
Laatst bijgewerkt door karuna op 09-09-17 12:00, in het totaal 1 keer bewerkt

tamary

Berichten: 29176
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 11:59

Tja er is geen ruimte meer voor groei in de groeieconomie en dan worden er zeer rare en domme zijsprongen gemaakt. Tijd voor een ander economisch model.

eekhoornerik

Berichten: 7261
Geregistreerd: 14-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:03

Ik volg het ook, woon op de Veluwe. Juist uit de Randstad vertrokken om van de natuur en rust hier te genieten.

Vliegveld Teuge kan haar deuren wel sluiten als het plan doorgaat en Terlet wellicht ook. Van die zweefvliegtuigen en paar kleine vliegtuigjes met parachutisten hebben we weinig last.

De eerste jaren zullen er geen grote aantallen vluchten vanuit Lelystad vertrekken, echter ben ik bang dat het in de loop der jaren alleen maar gaat toenemen.

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland, en naast het vliegveld ligt notabene de Oostvaardersplassen met tienduizenden ganzen (!). Willen ze die allemaal gaan wegjagen met geweerschoten?

Ik snap niet waarom er juist voor Lelystad is gekozen.

Captain

Berichten: 21371
Geregistreerd: 15-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:09

karuna schreef:
45000 vluchten per jaar noem ik druk.


45.000 vluchten per jaar is nog lang geen sprake van. Ik weet niet hoeveel ik kwijt mag qua informatie maar daar hebben ze echt geen plek voor. :')
In 2043 zal het ongeveer om 25.000 vliegbewegingen per jaar gaan. Een vliegbeweging is een start en een landing, dus zal gaan om ongeveer 12.500 vluchten per jaar. Met jouw berekening gaat dat dus ongeveer om 2/3 vliegtuigen per uur.

Ik zeg ook niet dat het wat gaat doen voor de economie van Lelystad maar wel voor Nederland.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37239
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-09-17 12:09

Ze krijgen een vergunning en het streven is 45000 vluchten per jaar. Alle vakantie charters naar lelystad verplaatsen is het idee. En waar een vergunning voor is gaat ook gebeuren want schiphol gaat met alles op en over de rand zitten. De reden van nu niet daar mogen uitbreiden is dat ze over hun geluidsbelasting heenzitten. Ze maken nu al meer lawaai dan volgens de vergunningen mag. -O-

3 per uur is er een minder dan, joepie even drie minuten stilte dan voor de volgende komt, en nee ze zitten niet meteen aan de max maar ervaring leert daar waar toestemming is gebeurd.

Economie van nl wordt er beter van. Ja schiphol en de charters zoals al gezegd. Lelystad en de verre omgeving zijn gewoon domweg de l u l. -:(- dus zoals ik al zei wel de lasten niet de lusten
Laatst bijgewerkt door karuna op 09-09-17 12:11, in het totaal 1 keer bewerkt

eekhoornerik

Berichten: 7261
Geregistreerd: 14-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:10


karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37239
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-09-17 12:12

Heb ik al lang getekend. Nog beter stop het hele idiote plan en ga niet daarheen. Elk vliegtuig extra is er een teveel. Weet helaas wat de fysieke gevolgen kunnen zijn van lawaai dat je niet kunt ontvluchten. ;( %) .

Dan wordt het 1850 m want ja dat mag wel. En oeps nu zitten we toch een pietsie lager. Was in lelystad ook vaak genoeg, krengen cirkelden soms van 4 uur s ochtends rondjes veel lager dan toegestaan omdat erboven de boel zich ophoopten. Zo veel geklaagd maar ja grote machtige schiphol mag alles. _-:(

FriesWytske
Berichten: 9898
Geregistreerd: 05-08-06

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:20

Tja, ze gaan niet alleen over de Veluwe. Ook in het zuid-westen van Friesland speelt dit. Ook veel natuur en toerisme.

henny_w
Berichten: 3032
Geregistreerd: 20-03-05
Woonplaats: Twente

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:47

Ook hier in Twente wordt er al zorgelijk gereageerd op de uitbreiding van het vliegveld in Lelystad. Eén van de indaalroutes van het vliegverkeer schijnt net over ons heen te gaan. Ook vanuit de gemeente wordt er al e.e.a. geprotesteerd.
Onlangs las ik een artikel van 2 deskundigen die onafhankelijk van elkaar aangaven dat Lelystad helemaal niet handig is omdat het zo dicht bij de Oostvaardersplassen ligt en dus grote groepen vogels in de lucht. Zij vonden het veel handiger om vliegveld Eelde in Groningen uit te breiden.

lotje5lotje
Berichten: 707
Geregistreerd: 29-05-06

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:52

Ik zit ook op de veluwe en ik vind dat er sowieso al heel veel geluidsoverlast is de laatste jaren van vliegverkeer van en naar Schiphol... Juist omdat dit gebied stiller is dan de Randstad valt het extra op dat er constant geronk in de lucht is. Dit dus naast het eventuele vliegverkeer wat Lelystad in de toekomst gaat opleveren.

Desty

Berichten: 5721
Geregistreerd: 29-12-07
Woonplaats: Grave

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 12:56

Dit moet eenmaal gebeuren zolang de wereldbevolking groeit. Misschien moeten we wat tegen de vergrijzing doen en mensen eerder omleggen om dit soort dingen te voorkomen, anders weet ik zo snel ook geen oplossing ;)

De natuur redt zich wel! Die trekt zich op de lange termijn toch niks van mensen aan :P

shiroihebi
Berichten: 1951
Geregistreerd: 13-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:00

Ook hier zal het net overheen gaan. Het was altijd lekker rustig...

Ik vind het voornamelijk slecht omdat de Oostvaardersplassen er praktisch bovenop ligt. Ja hoor, straks mogen we weer lekker vogels gaan schieten, want ze komen zo dicht bij! Of heerlijk de rust daar verstoren door al dat lawaai.

FriesWytske
Berichten: 9898
Geregistreerd: 05-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:09

Desty schreef:
Dit moet eenmaal gebeuren zolang de wereldbevolking groeit. Misschien moeten we wat tegen de vergrijzing doen en mensen eerder omleggen om dit soort dingen te voorkomen, anders weet ik zo snel ook geen oplossing ;)

De natuur redt zich wel! Die trekt zich op de lange termijn toch niks van mensen aan :P


Denk dat je wel anders zou praten als dit bij jouw over het huis zou gaan.

Captain

Berichten: 21371
Geregistreerd: 15-10-08

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:13

Ik kan me echt wel voorstellen dat als je verhuisd naar een rustig gebied dat je er enorm van baalt dat dit nu gebeurd. Ik kijk er natuurlijk op een andere manier naar (des te meer herrie des te mooier) maar kan het me heel goed voorstellen. Ik hou me er niet heel erg mee bezig (alleen met de security kant) maar zal in de volgende vergadering eens meenemen hoe het zit met de omwonenden.

Frankaas
Berichten: 2938
Geregistreerd: 17-10-12
Woonplaats: Gelderland

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:19

Ik woon vlakbij vliegveld Teuge, als Lelystad zo door gaat kan de boel daar inderdaad dicht. Ook een beetje erg zonde. Het is een druk bezocht vliegveld en veel bedrijfjes in de buurt leven een beetje op het toerisme wat daar naartoe komt.

eekhoornerik

Berichten: 7261
Geregistreerd: 14-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:28

Desty schreef:
Dit moet eenmaal gebeuren zolang de wereldbevolking groeit. Misschien moeten we wat tegen de vergrijzing doen en mensen eerder omleggen om dit soort dingen te voorkomen, anders weet ik zo snel ook geen oplossing ;)

De natuur redt zich wel! Die trekt zich op de lange termijn toch niks van mensen aan :P


Daarom pleit ik ook voor het stoppen van de bevolkingsgroei. De wereldbevolking groeit als nooit tevoren en geeft een steeds grotere druk op de aarde (tekort aan voedsel in toekomst, gebrek aan brandstoffen, milieuvervuiling etc).

Mensen moeten zich bewust worden van de gevolgen van maar door blijven fokken...

eekhoornerik

Berichten: 7261
Geregistreerd: 14-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:31

Captain schreef:
Ik kan me echt wel voorstellen dat als je verhuisd naar een rustig gebied dat je er enorm van baalt dat dit nu gebeurd. Ik kijk er natuurlijk op een andere manier naar (des te meer herrie des te mooier) maar kan het me heel goed voorstellen. Ik hou me er niet heel erg mee bezig (alleen met de security kant) maar zal in de volgende vergadering eens meenemen hoe het zit met de omwonenden.


Fijn dat je het gaat navragen! Ben benieuwd, zag wel dat er ook informatie-avonden zijn gepland in september :j

Overigens vindt mijn vriend vliegtuigen en straaljagers ook geweldig, die gaat morgen weer naar een vliegshow in België.

Shadow0

Berichten: 43500
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:35

Desty schreef:
Dit moet eenmaal gebeuren zolang de wereldbevolking groeit.


Ik geloof niet dat dat iets te maken heeft met een uitbreiding van het aantal vluchten.


Captain schreef:
45.000 vluchten per jaar is nog lang geen sprake van. Ik weet niet hoeveel ik kwijt mag qua informatie maar daar hebben ze echt geen plek voor. :')


Dit is een strategie die je vaak ziet: men weert kritiek af op een wet of vergunning met het argument dat het echt zo ver nog niet is. En dan, als over een aantal jaar de ruimte er wel is om 45.000 vluchtbewegingen te maken en dat inderdaad flinke overlast geeft, dan zegt men 'tsja, maar er is destijds toch ingestemd met die 45.000, dan had je toen bezwaar moeten maken, niet nu alsnog moeten komen.'

Captain schreef:
Ik zeg ook niet dat het wat gaat doen voor de economie van Lelystad maar wel voor Nederland.


Tsja, economische voorspellingen zijn nogal vaak flink onnauwkeurig (en ook met enige regelmaat flink optimistisch opgesteld.) Maar uiteindelijk is het maar de vraag of we er veel mee opschieten, zeker als we bijvoorbeeld meer als hub gezien worden (waardoor de mensen niet uitstappen in Nederland maar alleen maar overstappen op andere vluchten.)

tamary

Berichten: 29176
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:38

laetitia schreef:
Desty schreef:
Dit moet eenmaal gebeuren zolang de wereldbevolking groeit. Misschien moeten we wat tegen de vergrijzing doen en mensen eerder omleggen om dit soort dingen te voorkomen, anders weet ik zo snel ook geen oplossing ;)

De natuur redt zich wel! Die trekt zich op de lange termijn toch niks van mensen aan :P


Daarom pleit ik ook voor het stoppen van de bevolkingsgroei. De wereldbevolking groeit als nooit tevoren en geeft een steeds grotere druk op de aarde (tekort aan voedsel in toekomst, gebrek aan brandstoffen, milieuvervuiling etc).

Mensen moeten zich bewust worden van de gevolgen van maar door blijven fokken...

Eerder van de gevolgen van alles willen hebben/mogen/kunnen. 3x per jaar op vliegvakantie en dat iedereen elk jaar weer is een veel groter probleem qua groei dan het groeiende aantal mensen zelf. Zet er maar een limiet op, gaan de prijzen omhoog en de rest lost zichzelf een aardig stuk op. Vraag blijft groeien door de lage ticketprijs, en dus de bereikbaarheid, niet door de groei van de bevolking, die is nog steeds het grootst in gebieden en onder groepen die geen ticket kunnen betalen.

mika11

Berichten: 11107
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:38

Ja ik volg het ook zo'n beetje.
Wij wonen in Elburg, dus dat krijgt er ook mee te maken.
We lezen de Stentor en in het streeknieuws lees je vaak nieuws hierover.

Aan de ene kant heb ik er zelf niet echt veel problemen mee.
Maar ik kan me ook nog niet voorstellen wat voor overlast het zal geven.

Ipsilonka

Berichten: 5861
Geregistreerd: 08-09-02
Woonplaats: buiten Uitgeest

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:43

Ik volg het niet. Maar woon zelf op de aanvliegroute van de Polderbaan van Schiphol, ze vliegen bij ons op 500 meter hoogte recht over ons huis. Maar om nou te beweren dat ik er vreselijk last van heb, welnee.

Captain

Berichten: 21371
Geregistreerd: 15-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:45

Shadow0 schreef:
Tsja, economische voorspellingen zijn nogal vaak flink onnauwkeurig (en ook met enige regelmaat flink optimistisch opgesteld.) Maar uiteindelijk is het maar de vraag of we er veel mee opschieten, zeker als we bijvoorbeeld meer als hub gezien worden (waardoor de mensen niet uitstappen in Nederland maar alleen maar overstappen op andere vluchten.)


Lelystad wordt een leisure luchthaven. Voor vakantiegangers dus. Point to point vluchten!

Anoniem

Re: Vliegveld lelystad, wie volgt de soap?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-17 13:51

Tsja Nederland is vol , en beetje ruimte gelijk een vliegveld op gooien . Laat het maar lekker bij schiphol , rotterdam en daar ergens in het zuiden . Ohnee we hebben groningen ook nog

Genoeg vliegvelden toch :=