Laatste dag WK IJslandse Paarden vol met A-finales

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 13900
Geregistreerd: 20-04-16

Laatste dag WK IJslandse Paarden vol met A-finales

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-17 20:18

Bokt.nl / WK2017
Sportevenement

Afbeelding
Charlotte Cook met Sæla frá Þóreyjarnúpi. Foto door melody7.

Het WK IJslandse paarden in Oirschot zit erop, de nieuwe wereldkampioenen zijn bekend. De laatste dag van dit WK begon met de P2, de rest van de dag was er tijd voor 5 A-finales, meerdere prijsuitreikingen en natuurlijk de slotceremonie. Ook werden de vrijwilligers gehuldigd, want zonder deze geweldige groep van meer dan 500 mensen zou het WK niet mogelijk zijn geweest.

De verschillen in de P2, de speedpass, waren minimaal. Charlotte Cook met Sæla frá Þóreyjarnúpi (Engeland) won met haar voor telgang bijzondere jockeyhouding met een tijd van 7,43. Hiermee wist zij de eerste gouden medaille op een WK IJslandse Paarden ooit voor Engeland binnen te halen.
De tweede plaats was voor Markus Albrecht Schoch en Kóngur frá Lækjamóti (Zwitserland) met een tijd van 7,49. Op de derde plaats eindigde Svavar Örn Hreiðarsson en Hekla frá Akureyri (IJsland) met een tijd van 7,53.

De eerste A-finale van de dag was die van de T2Y, de töltproef voor young riders tot en met 21 jaar. Clara Olsson met Þór frá Kaldbak (Zweden) werd hier wereldkampioen met een score van 7,13. De tweede plaats is voor Brynja Sophie Arnason en Skuggi frá Hofi (Duitsland), zij scoorden 7,04. Gústaf Ásgeir Hinriksson met Pistill frá Litlu-Brekku volgde op de derde plaats met een score van 7,00.

Bij de A-finale van de T1, een töltproef voor volwassenen, was het podium geheel voor IJsland. Jakob Svavar Sigurðsson met Gloría frá Skúfslæk is de nieuwe wereldkampioen met een score van maarliefst 8,94. De tweede plaats is voor Jóhann R. Skúlason met Finnbogi frá Minni-Reykjum, zij behaalden een score van 8,33. De derde plaats ging naar Guðmundur Friðrik Björgvinsson en Straumur frá Feti, zij scoorden 8,22.

Na de lunch was het tijd voor de A-finale van de T2, ook een töltproef voor volwassenen. Johanna Tryggvason en Fönix frá Syðra-Holti (Duitsland) werden wereldkampioen met een score van 8,38. De tweede plaats is voor Jolly Schrenk met Glæsir von Gut Wertheim (Duitsland), zij behaalden een score van 8,21. Julie Christiansen en Bliki frá Efri-Rauðalæk (Denemarken) waren met een score van 8,00 goed voor de derde plaats.

Daarna was de A-finale voor de T1Y, een töltproef voor Young Riders tot en met 21 jaar. De titel ging naar Olivia Ritschel met Alvar frá Stóra-Hofi (Duitsland), zij hadden een score van 7,78. Op de tweede plaats eindigde Sarah Rosenberg Asmussen met Jósep frá Skarði (Denemarken), zij scoorden 7,11. Filippa Helltén en Máni frá Galtanesi (Zweden) namen de derde plek in beslag met een score van 6,72.

Vervolgens was het tijd voor de A-finale van de V1, de viergangen voor volwassenen. Het podium werd geheel gevuld door de Duitsers. De wereldtitel ging naar een dolgelukkige Jolly Schrenk met Glæsir von Gut Wertheim, zij scoorden 7,70. De tweede plaats is voor Irene Reber met Þokki frá Efstu-Grund met een score van 7,63. Op de derde plaats eindigde Johanna Tryggvason met Fönix frá Syðra-Holti, zij behaalden een score van 7,60.
De Nederlandse Artemisia Bertus met Korgur frá Ingólfshvoli viel net buiten het podium op de vierde plaats met een score van 7,50.

Als afsluiter was er de finale voor de F1, de vijfgangen voor volwassenen. Frauke Schenzel met Gustur vom Kronshof (Duitsland) werd wereldkampioen met een score van 7,29. De tweede plaats is voor Þórarinn Eymundsson met Narri frá Vestri-Leirárgörðum, zij behaalden een score van 7,26. Lisa Drath en Bassi frá Efri-Fitjum eindigden op de derde plaats met een score van 7,05.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Bagheera_206

Berichten: 25866
Geregistreerd: 26-10-09
Woonplaats: Kennemerland

Re: Laatste dag WK IJslandse Paarden vol met A-finales

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-17 20:21

Ik heb genoten deze week! :D

It's not how good you are, but how good you want to be!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ImkeTarek, Kirrietje, Travel_me en 28 bezoekers