IJslandse ruiters vullen top T1, Zweed wereldkampioen PP1

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13998
Geregistreerd: 20-04-16

IJslandse ruiters vullen top T1, Zweed wereldkampioen PP1

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-17 22:42

Bokt.nl / WK2017
Sportevenement

Afbeelding
Magnús Skúlason met Valsa från Brösarpsgården. Foto door melody7.

De ochtend op het WK IJslandse Paarden in Oirschot begon vandaag met de 2e ronde verrichtingen onder het zadel voor de 5-jarige paarden. Daarna werden tot aan het einde van de middag de voorrondes T1 en T1Y verreden. Na het diner was het tijd voor de PP1.

Omdat de 5-jarige vandaag de 2e ronde verrichtingen reden zijn de wereldkampioenen bij de fokkerij nu bekend.
Bij de merries eindigde Terna fra Kleiva (Noorwegen) op de eerste plaats met een score van 8,44. De tweede plek is voor Buna frá Skrúð uit IJsland met een score van 8,39. Hera från Backome volgde haar op de 3e plaats met 8,37.

De eerste plaats bij de hengsten is voor Grani frá Torfunesi (IJsland), met een score van 8,36. Met slechts een klein verschil staat Skinfaxi fra Lysholm uit Denemarken op de tweede plaats met 8,34. De derde plaats wordt gevuld door de Duitse Klakkur vom Kronshof II.

De T1 en T1Y zijn töltproeven. Tijdens deze proeven moeten de combinaties beginnen op de korte zijde op de hand naar keuze. In arbeidstempo tölt moeten ze de baan eenmaal rond om vervolgens van hand te veranderen in stap. Daarna moeten ze in arbeidstempo aantölten. Tijdens deze ronde moeten ze op de lange zijdes duidelijk versnellen in tölt. Tot slot moeten ze vanaf het midden van de korte zijde nog een keer in sneltempo tölt een hele ronde rijden. De T1 staat voor volwassenen, de T1Y voor de Young Riders (ruiters onder de 20). Zaterdag worden de B-finales verreden, zondag wordt er gestreden om de wereldtitels in de A-finales.

Bij de T1 staat Jakob Svavar Sigurðsson met Gloría frá Skúfslæk (IJsland) voorlopig op kop met een score van 8,57. Op de tweede plaats staat de eveneens IJslandse Guðmundur Friðrik Björgvinsson, met zijn paard Straumur frá Feti wist hij een score van 8,07 te behalen. Ook de 3e plaats is voor een IJslandse combinatie, Jóhann R. Skúlason en Finnbogi frá Minni-Reykjum behaalden een score van 8,03.

In te T1Y staat de Duitse Olivia Ritschel samen met haar paard Alvar frá Stóra-Hofi op de eerste plaats met een score van 7,70. De tweede plaats is voor Sarah Rosenberg Asmussen met Jósep frá Skarði, zij behaalden een score van 7,00. Op de derde plaats staan de Zweedse Yrsa Danielsson en Hector från Sundsby, zij scoorden 6,83.

Aan het einde van de dag werd de PP1, de telgangproef verreden op de telgangbaan. De combinaties moeten in stap, draf of tölt starten. Tussen de startlijn en het 25-meterpunt moeten ze aangalopperen. Tussen het 25-meterpunt en het 50-meterpunt moet de overgang naar rentelgang worden gemaakt. Tussen de 50-meterlijn en de 150-meterlijn wordt de tijd waargenomen, hierna moet de ruiter het paard terugnemen naar tölt, draf of stap. Dat moet binnen 50 meter gebeuren.

Magnús Skúlason en zijn paard Valsa från Brösarpsgården (Zweden) zijn wereldkampioen geworden met een score van maarliefst 9,09. Op de tweede plaats eindigde de eveneens Zweedse Guðmundur Einarsson met Sproti frá Sjávarborg met een score van 8,45. Op de derde plaats staan de voormalige wereldkampioenen Teitur Árnason en Tumi frá Borgarhóli (IJsland), zij behaalden een score van 7,71.
De Nederlandse Nienke Schaafsma wist ook een plek in de top 10 te bemachtigen, samen met Nátt frá Hefill neemt zij de 6e plaats in beslag met een score van 7,46.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.



Koper

Berichten: 30232
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: In een mooi dorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-17 02:12

Zo, die Straumur :wow: Ik hoop dat die gaat winnen. En Tóti & Garri de F1.

De jeugdruiters rijden trouwens geen aparte proeven. Programma is voor hun precies het zelfde alleen hebben ze een apart klassement met eigen finales. De jeugdruiters starten gewoon tussen de andere ruiters door, op de zelfde baan. Er wordt wel bij vermeld wie de jeugdruiters zijn.

Magnús Skúlason is overigens geen Zweed. Het is een IJslander die voor Zweden uitkomt. Daar zijn er wel meer van ;)

"Að ríða er dans á milli tveggja ólíkra heima"
-þórarinn Eymundsson

Smiley-legenda in profiel :D *\o/*
We zijn nu bijna 22 jaar verder. En ik wil echt weten of pokemon inmiddels een pony heeft.

Askja

Berichten: 5263
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-17 09:55

Nienke uiteindelijk 5e en Annefloor 10e. Twee ruiters in de top 10 dus in de pace test!!
Heel trots op Annefloor en Kná *\o/*

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Celebi, HiFive5, Just_Natural, koend, Lucia88, mellamoshan, Pieke_Gwen, really_me, sterregoud, Suliko, Traiectum, Vagabondo en 65 bezoekers