Expression zet zegereeks voort in VHO Trofee *video*

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 11136
Geregistreerd: 20-04-16

Expression zet zegereeks voort in VHO Trofee *video*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-17 14:54

*kwpn
Dressuur, Fokkerij

Afbeelding
Mark van de Donk en Charmingmood tijdens de VHO Trofee Foto: aniek1985

Na twee klinkende overwinningen op Jumping Amsterdam zet de KWPN-hengst Expression zijn zegereeks via de VHO Trofee voort. In de kür op muziek op Lichte Tour-niveau wist het bruine fokproduct van Gert-Willem van Norel, de fokker die maar liefst drie producten in deze rubriek had meelopen, publiek en jury te overtuigen door net geen 80% te laten noteren. Vader Vivaldi deed goede zaken, want ook de beeldschone Desperado liep een expressieve kür.

Het publiek was het er na afloop unaniem over eens dat de met veel afdruk lopende Expression, een hengst die zijn naam meer dan eer aandoet, de winnaar moest zijn van de VHO Trofee. Een mooi opwaarts beeld, een mooie aanleuning en enorm veel power in de draf- en galopverruimingen brachten de hengst naar het oranje lint. De Vivaldi-zoon was volgens zijn ruiter Diederik van Silfhout iets afgeleid. Hoewel een wisselserie minder goed lukte was het voor de rest “een superproef”. Van Silfhout roemt de kwaliteiten van de hengst die hij al vanaf jonge leeftijd opleidde. “Een superfijne hengst met een goede instelling, hij heeft kwaliteit voor alle onderdelen.” Deze maand doet Expression een gooi naar de indoortitel in de Lichte Tour en daarna krijgt de bruine rustig de tijd om naar het zware werk te groeien.

“Een proef met hoogtepunten, maar zeker ook mindere onderdelen”, oordeelde jurylid Karin Retera na afloop over de proef van Emmelie Scholtens en Desperado (v. Vivaldi). De zwarte hengst had een drafgedeelte waarin de mooie aanleuning en de afdruk van de hengst opvallend zijn. “Heel aansprekend, met mooi scharende zijgangen.”

Mark van den Donk maakte met Charmingmood (v. Winningmood) zijn debuut in de wedstrijdring. “Een leuke, vlotte kür”, prijst het jurylid. “Het totaalbeeld zou mooier gedragen kunnen zijn, Charmingmood zou meer verzameld kunnen gaan.”
Houston-zoon Valdez vormt met Ingrid Gerritsen al langere tijd een combinatie in de Lichte Tour. Op nationaal niveau heeft het duo al meerdere overwinningen op naam gezet. “Een moeilijke kür”, begint Retera. “De opbouw was origineel en de verdeling over de rijbaan was goed. De kür werd met veel impuls doorgereden. In het algemeen zou Valdez meer gedragenheid kunnen laten zien en is de halslengte, net als de lengtebuiging in de zijgangen, zo nu en dan een aandachtspunt.”
De Oscar-zoon Uphill, weer een fokproduct van Gert-Willem van Norel, liet zien nog steeds fit te zijn op zestienjarige leeftijd. Onder Femke Beljon liep de hengst als enige op Grand Prix-niveau. Uphill, opgeleid door Emmelie Scholtens, Christa Laarakkers en Diederik van Silfhout, maakte her en der wat fouten. “Een goed opgebouwde kür, een mooi beeld, jammer van de spanning, maar goed opgelost”, besluit Retera.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Getup

Berichten: 7684
Geregistreerd: 27-01-07

Re: Expression zet zegereeks voort in VHO Trofee *video*

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-17 21:56

Uphill was lekker fanatiek. Maar er kwam geen piaffe uit, jammer.

Expression is echt n fijn dier, zeg!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: moniek21, Nannetje7 en 3 bezoekers