Ja want hun paneermeel jasje is gewoon voorgegaard.
Zijn van die snitzels die je in 5 minuten warm bakt in een koekenpan
Najoveh
Berichten: 1241
Geregistreerd: 17-09-08
Woonplaats: Olmen (Belgiƫ)
Geplaatst: 04-02-17 17:45
Bol staan zou ik echt niet meer vertrouwen.. Je kan eens een stukje proeven, maar normaal moet je meer naar de verpakking dan naar de houdbaarheidsdatum kijken.
Jacquel
Berichten: 455
Geregistreerd: 17-05-12
Woonplaats: Randstad
Geplaatst: 04-02-17 17:46
Als het bol staat, zou ik het direct wegmikken. Wat is nou een paar euro tegenover een fikse voedselvergiftiging?
Je kunt dit trouwens bij AH even melden bij de servicebalie (met kassabon ) of via Facebook. Ik ben er vrij zeker van dat je dan je geld terug of een nieuwe verpakking krijgt. Het zal niet om een wereldbedrag gaan, maar het moet tot en met de THT gewoon te eten zijn.
Ik heb in 3 jaar slagerij jumbo regelmatig dingen weg gemikt van kip producten als de verpakking bol stond. Neem nooit risico, zeker niet met kip
Alwiene
Berichten: 16074
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Waar mijn Westie is
Geplaatst: 05-02-17 01:41
_mexx_lady_ schreef:
Helaas geen kassabonnentje ervan.
Ga toch maar voorzichtiger zijn met dit soort dingen..
Via de Facebook (openbaar of prive maakt niet uit) van AH melden, ze geven je dan antwoord en door dat te laten zien bij de servicebalie kun je ook zonder bon je geld terug krijgen
Ts heeft ze zelf 2 uur in de auto laten liggen, lijkt me niet dat je dan gaat klagen bij de ah...
Ts goed dat je het niet op het gegeten
Alwiene
Berichten: 16074
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Waar mijn Westie is
Geplaatst: 05-02-17 03:16
Temeraire schreef:
Ts heeft ze zelf 2 uur in de auto laten liggen, lijkt me niet dat je dan gaat klagen bij de ah...
Ts goed dat je het niet op het gegeten
Het is geen hoogzomer ofzo. Voorgegaarde kip zou normaliter niet kapot moeten gaan van 2 uurtjes liggen in een onverwarmde auto bij de huidige temperaturen. Ik maak me dus sterk dat deze kip ook zo had gereageerd wanneer TS hem binnen 15 minuten na aankoop in de koelkast had gelegd.
Kwam trouwens een oud topic tegen op Bokt waarin iemand zijn kip vergeten was en deze 3 uur buiten de koelkast had gelegen. En iedereen adviseerde daar dat ze dat heus nog wel gewoon op kon eten. Topic speelde in November maar denk dat gemiddeld huis/keuken toch echt warmer is dan je auto nu.
Afijn we gaan er nooit meer achter komen of het aan de kip of de omstandigheden gelegen heeft.
Toen wij op school de houdbaarheid van vlees bespraken werd ons geleerd dat vlees max een half uur buiten een temperatuur van 4 graden mocht. Half uur was echt de max voor het veilig 'eten' van dat vlees. Voor kip en varkens zou ik daar nog voorzichtiger mee zijn. Dus twee uur kan wel degelijk te lang geweest zijn.
Maar vlees kun je het best bereiden op kamertemperatuur, dat is dus niet veilig? In zo veel kookboeken staat dat zinnetje: 'haal het vlees een paar uur van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen'.
xRiiannex
Berichten: 3138
Geregistreerd: 10-12-12
Woonplaats: Heemskerk
Geplaatst: 05-02-17 07:44
Sokje_6 schreef:
Maar vlees kun je het best bereiden op kamertemperatuur, dat is dus niet veilig? In zo veel kookboeken staat dat zinnetje: 'haal het vlees een paar uur van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen'.
Dit doen wij ook heel vaak. Nooit ziek geworden ervan
Het gaat hem om de koude keten die verbroken word en terug opgestart word waar het risico inzit.
Zodra het een temperatuur boven de zoveel haalt mag het bevoorbeeld niet terug ingevroren worden (of het moet eerst gebakken worden). Eenmaal uit de vriezer en in de ijskast is het idd ook de temperatuur boven zoveel: bakken. Door het ontdooien of het verminderen van de koude temeratuur/temperatuur wisselingen kunnen bacterieƫn enz terug geactiveerd worden.
Het is dan ook niet voor niks dat als ons voertuig een koeling probleem heeft gehad onderweg wij de temperatuur van de goederen moeten controleren en noteren Komen wij aan bij de klant noteert deze de temp 99/100, zeker de lidl en aldi distributiecentrums, deze controleren altijd. Maar word tijdens het transport dus de kouden keten verbroken heb je problemen