Emmelie Scholtens en Desperado winnen selectie Lichte Tour

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 13895
Geregistreerd: 20-04-16

Emmelie Scholtens en Desperado winnen selectie Lichte Tour

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-17 15:14

*KWPN
Dressuur

Afbeelding
Emmelie Scholtens en Desperado Foto: bokker KellyDV

De derde en selectiewedstrijd om de KNHS Indoorkampioenschappen kwam op naam van de KWPN-hengst Desperado. De Vivaldi-zoon zette in het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland een oogstrelende proef neer die beloond werd met 72,36%. Emmelie Scholtens bleef in het zadel van het fokproduct van de familie Andeweg uit Randwijk de concurrentie ruimschoots voor.

Emmelie is ondanks de mooie score kritisch over haar Prix st. Georges. "Ik vond dat Desperado de hele proef wat meer voor de loodlijn had kunnen blijven. Het drafgedeelte ging heel fijn, de staponderdelen waren goed en de pirouettes waren ook met veel kwaliteit gesprongen. We hadden goede dingen, maar het kan zeker nog beter."

Scholtens heeft twee van de drie selectiewedstrijden gestart en beide wedstrijden gewonnen en lijkt daarmee favoriet. Met de kampioenschappen is de amazone nog niet echt bezig. "Ik probeer elke wedstrijd zo goed mogelijk te rijden, er zijn ook nog andere Lichte Tour-combinaties die hoog kunnen scoren."

Scholtens heeft grote verwachtingen van haar zwarte parel: "Als alles goed verloopt wordt het zeker een Grand Prix-paard, maar we moeten zuinig op hem zijn. Pas als hij er echt klaar voor is, gaan we aan het hoogste niveau denken. De komende maanden is dat nog niet het geval", licht de amazone die ook al nakomelingen van de Vivaldi-zoon rijdt toe. "Het lijken hele complete paarden en met name zijn goede karakter lijkt hij ook te vererven."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Queen123
Berichten: 300
Geregistreerd: 31-03-16

Re: Emmelie Scholtens en Desperado winnen selectie Lichte Tour

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-17 16:01

Ik ben zo'n enorme fan van dit paard! Geweldige uitstraling! Wij hebben op stal ook een nakomeling van hem staan. Fantastisch leuke merrie, wordt dit jaar 3. Heel koel in het hoofd, gek op aandacht. :))

En wat een score ook _O_ Logisch dat ze zuinig met 'm doen!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Akshay, cindyy_1993, douschka, Ekeif96, LiDi, mce, Monody, NadjaNadja, Nalonyda, StalMelyn, Sydney_Zorro, Tiago, Wopkebrok, XxMariellexX en 30 bezoekers