Kür op Muziek voor U25 op KWPN Stallion Show

Moderators: Polly, Dani, khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5211
Geregistreerd: 20-04-16

Kür op Muziek voor U25 op KWPN Stallion Show

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-17 09:11 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij, Dressuur, KWPN

Afbeelding
Charlotte Dujardin en Valegro. Foto doorAmanda

Op 4 februari neemt Valegro eenmalig afscheid op Nederlandse bodem. Nadat de levende dressuurlegende al de harten van de Londenaren wist te beroeren, verschijnt de Negro-zoon in een uniek showblok op de KWPN Stallion Show. Het fokproduct van Joop en Maartje Hanse laat een leegte achter op het internationale dressuurtoneel. Welke dressuurpaarden zullen in zijn voetsporen treden? Anne Meulendijks, Maxime van der Vlist, Jill Huijbregts en Denise Nekeman gaan de strijd aan in een kür op muziek die voorafgaand aan het showblok Life of Valegro Live plaatsvindt. Op hun KWPN’ers zetten zij hun beste beentje voor en laten zij het publiek zien of al zij over het talent van Charlotte Dujardin beschikken en hun paarden Valegro-kwaliteiten hebben.

Anne Meulendijks zadelt MDH Avanti. Deze United-zoon (uit L’Amusanta keur pref prest van Farrington) wordt in 2016 Nederlands kampioen in de U25, waarop een mooie zilveren teammedaille volgt op het EK in Hagen. Het succes van het fokproduct van R. Arts uit Escharen begint in 2010 met het behalen van de derde plaats in de Pavo Cup. In 2011 loopt de ruin naar de vijfde plaats op het WK in Verden. Een imposante succesreeks bij de jeugd volgt, met als hoogtepunt individueel goud op het EK Young Riders in 2014.

De jeugdrubrieken kwamen net wat te vroeg voor Maxime van der Vlist en haar expressieve Bailey. In hun laatste Young Riders-jaar staat het duo reserve voor het EK. Een jaar later, in 2015, komt de Negro-zoon (uit Milady ster pref van Balzflug) al van start in de U25. Daar begint het echte succes voor het fokproduct van N.A. den Rooijen uit Lage Zwaluwe. De stoere ruin die opvalt in de verzamelde onderdelen eindigt op de derde plaats op het NK, waarna een mooie zilveren teammedaille volgt op het EK in Hagen. Weet deze halfbroer van Valegro de jury te overtuigen?

De derde deelnemer is geen onbekende voor het Bossche publiek. Eventz Zamacho Z (Rousseau uit Jeria ster van Rossini, fokkers P.G. Bijvelds uit Veghel en A.S.M. Bijvelds uit Erp) liep verleden jaar al mee in de show rondom het keurpredicaat van de Ferro-zoon Rousseau. Bij de Young Riders maakt de bruine ruin al furore, maar in de U25 worden de kwaliteiten van de Rousseau-zoon pas echt opvallend. Met Jill Huijbregts in het zadel komt het net niet van een Europees kampioenschap, maar het duo rijdt wel mee in een olympische selectiewedstrijd op het CHIO in Rotterdam.

De Johnson-zoon Boston STH (uit Volmie ster van Quattro) wordt als jong paard opgeleid door Marieke van der Putten en Hans Peter Minderhoud. Het fokproduct van J.W. Temmink uit Vorden komt tot de derde plaats in de Pavo Cup en topklasseringen op het WK in Verden. Met Denise Nekeman zet hij zijn zegereeks voort en komt het in 2015 tot een Nederlandse titel bij de Young Riders, waarop een zilveren teammedaille volgt op het EK in het Franse Vidauban. In het showblok waarin zijn vader Johnson zijn keurpredicaat kreeg liet de hengst al zijn aanleg voor de zwaarste oefeningen zien.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Denise_Tink, Doerakje_, Eilish, Gini, Purple92, Thats_Me en 16 bezoekers