Ja hoor!
- flespompoen
- 10 wortels
- 1 ui / 3 ui
- tenen knoflook
- 2 bouillon blokjes,
- wat olijfolie,
- 250-500 ml kokosmelk (naar smaak)
Eventueel garneren:
- zure room
- geroosterde haxwlnootjes
- verse koriander
Bereiding:
Flespompoen simpel halveren en alleen de pitjes eruit scheppen. De twee stukken pompoen met olie peper en zout bestrooien en in de oven op 180 graden voor 50 minuten. Ui (in z'n geheel ongeschild) erbij en stuk of 10 wortels Idem dito (ook in de oven dus, alles op de bakplaat.)
Een bloemkool koken in twee bouillon blokjes (niet afgieten), daarna drie tenen knoflook en 250-500 ml kokosmelk erbij.
Wortel , ui (simpel uit z'n jasje te halen nu) en pompoen bij de bloemkool erin, (pompoen vlees kun je simpel met een eetlepel uitscheppen van de schil) em dan de staafmixer er door.
Niet banketstaaf maar poetsen.