vraagjes!!!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-01 21:47

tja, ik heb Killian nog niet zo lang en ik heb amper kunnen rijden omdat hij steeds kreupel was maar ik doe volgende week toch mee aan de Almelose ruiterdagen(al verwacht ik er niks van!!!)daar had ik me nml. al voor ingeschreven, de dierenarts zei ook dat ik ook gewoon mee kon doen want de hoefzweer is nu eindelijk over!!!maar...nu heb ik een paar vraagjes(sorry, misschien heb ik er een paar al gesteld?)het rijden gaat nml. voor geen meter!!(aan de teugel lopen doet ie wel vrij redelijk)ik rij wel gewoon in de B maar toch...(hij heeft nog wat foutjes)
vragen:
*hij valt soms zomaar uit de galop en doet hij zn hoofd omhoog, houd zn bit vast en gaat rennen, wie weet wat ik hieraan kan doen?
*hij dribbelt soms in stap,
*pakt de ene dag rechts vast en dan weer links,
*springt soms aan in de verkeerde galop,
*wil niet halsstrekken,
wie kan mij helpen? bedankt!! en....ik vind t echt eng die hele week wedstrijden!!
maar,ja t is zoiezo een goede oefening maar punten zal ik niet scoren aar met jullie hulp gaat t misschien iets beter!!
en...ik heb wel een instructeur(heb ik pas 2 lessen van gehad maar die is op vakantie, o,ja en die zegt dat t verzet is en dat hij gewoon verkeerd is aangereden, hij zegt dat het wel goedkomt maar dat het tijd nodig heeft!!?)heeft iemand nog tips?
groetjes monique.


visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-01 21:52

Help, ik zou me ook wel onzeker voelen als je nu al binnenkort gaat een wedstrijd rijden en ik hoor wat hij allemaal doet. Dat si inderdaad niet in een uurtje op te lossen. Zeker dat bit vastpakkken is niete cht gezellig.
Probeer er altijd bij te blijven en hem te laten werken zodat hij geen behoefte heeft om te ezelen.
Femke

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-01 22:00

tja, ik doe gewoon mee omdat ik me een tijd geleden al had opgegeven maar daarna voorlopig geen wedstrijden eerst maar goed trainen!!! en tja, t kan geen kwaad t is oefening!!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 06:37

Sorry hoor als ik een beetje banketstaaf overkom, maar ik vind persoonlijk dat je niets op een wedstrijd hebt te zoeken als zelfs de simpele basis niet onder de knie is. Paardrijden en trainen is niet iets wat je ff op 1 dag doet. Het is een heel proces. Iedere keer probeer je je rijden te verbeteren en als je op een gegeven moment denkt dat je alles wat gevraagd wordt op een bepaald niveau thuis netjes kunt uitvoeren dan is het tijd voor een wedstrijd om te zien of je daadwerkelijk goed getraind hebt met je paard.

Je zegt dat je amper met je paard hebt kunnen trainen vanwege een hoefzweer. Dat is dan erg jammer maar vind je niet dat het welzijn van het paard altijd op de eerste plaats hoort? Das dan jammer van die wedstrijd waar je je ongetwijfeld enorm op verheugd hebt, maar het is niet anders. door nu toch mee te doen moet je nog "ff snel" je paard klaarstomen. Maar de basisproblemen die jij hieronder beschrijft kun je onmogelijk ff snel in een paar dagen oplossen. Dan ben je je paard gewoon truukjes aan het leren en dat heeft niets met rijkunst te maken. Doordat je paard een tijdje uit de running is geweest zal de training geleidelijk aan weer opgebouwd moeten worden. Een wedstrijd hoort daar niet in thuis. Een wedstrijd betekent stress voor het paard en je zal toch wedstrijdmatig moeten gaan trainen. Als jij een tijdje een zere voet hebt gehad en daardoor weinig hebt gedaan ga je toch ook niet aan een atletiek wedstrijd meedoen? En als je dat nou wel zou doen, fijn, jouw beslissing. Maar een paard mag niet beslissen, dat doe jij voor hem. Laat alstjeblieft je paard niet de dupe worden van jouw ongeduldigheid.

enne....ik denk niet dat jury`s echt blij zijn als ze "weer" eens zo`n ruiter in de ring hebben die de basis totaal niet voor elkaar heeft.

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 13:44

Mijn God, ik heb echt met je te doen Monique. Tja dat zijn inderdaad problemen die niet zomaar eventjes op te lossen zijn, als ik jou was zou ik nu ik toch aan die wedstijd zou meedoen me concentreren op hetgeen hij wel goed doet en tevreden zijn als hij die dingen ook goed doet in de wedstrijd. Ik denk dat anders zijn en jouw zelfvertrouwen helemaal de dieperik ingaat. De problemen liggen inderdaad misschien aan zijn mindere conditie maar dat is moeilijk te zeggen als je het paard niet ziet. Ik denk dat je best op je instructeur vertrouwt en samen met hem probeert de problemen op langere termijn op te lossen!
Veel succes!

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-01 20:14

pril, ik vind dat je een beetje raar reageert!!! ik vraag om advies en niet comentaar waar je me nog dieper mee de grond inboort!!!mn instructeur en mijn dierenarts vinden het nml. wel verstandig dat ik meedoe!
ten eerste voor oefening en ten tweede moet hij zoveel mogelijk lopen en tja mijn paard is geen streskikker dus stres zal hij niet echt hebben!! Verder zegt(en vind ik zelf ook)dat het gewoon een goede oefening is en tja, de B staat niet voor supergoed dressuurrijden en daarbij verwacht ik er verder niks van!!!
en....vandaag ging hij toevallig wel heel goed!EN...IK STOOM HEM NIET KLAAR VOOR DE WEDSTRIJD WANT ik verwacht zelf ook niet dat dit zo verholpen is want ik weet dat t een tijd kan duren!!!maar ik mag toch wel hulp vragen!!!?

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-01 20:23

en...welzijn van een paard vind ik ook heel belangrijk!!!en ik ben niet ongeduldig,ik heb namelijk advies gevraagd aan ervaren paardenmensen en die zeiden dat ik gewoon kan gaan(en die kennen mn paard een beetje).
dus ik weet dat ik en Killian nog niet perfect een proef neer kunnen zetten maar proberen is toch niet erg en daarbij zie ik die wedstrijden als een ondertdeel van onze training!!!
daarbij hou ik echt in mn achterhoofd dat de basis nog niet helemaal goed is en ik niet veel van hem mag verwachten! en ik weet dat het nog een tijd zal duren voor de basis perfect is maar ik heb er alle vertrouwen in dat t goedkomt!!o,ja heleboel mensen vinden Killian wel goedlopen(netjes) maar zelf vind ik dat niet deels ook omdat ik zo onzeker ben!!

Ik hoop gewoon dat we wat aardiger op elkaar kunnen reageren!!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 20:56

Monique, gelukkig heb ik je verkeerd begrepen dan! Maar ik kreeg een beetje het idee dat je perse naar die wedstrijd wilt terwijl je pony er eigenlijk helemaal niet klaar voor is. Op zo`n computerschermpje is het nou eenmaal moeilijk om de juiste situatie in te schatten. Voor de problemen die je nu hebt met je pony heb ik helaas geen kant en klare oplossingen. Het is een kwestie van trainen en naar mate je training vordert zal dat allemaal beter worden. Het klinkt alsof jouw pony nog wat gespannen is (dribbelen in stap) en nog niet echt in balans en over eigen benen loopt (niet willen halsstrekken, verkeerde galop, uit galop vallen, hoofd omhoog en wegrennen). Ik zou zeggen, train lekker door en als je goede begeleiding hebt komt dat gerust allemaal wel goed.

Verder was het niet mijn bedoeling om onaardig tegen je te doen. Het was gewoon mijn mening. Ik heb niets tegen je en niemand is een perfecte ruiter. Ik wens je veel succes op je wedstrijd! (En omdat je zegt dat je onzeker bent zal het er in het echt vast beter uitzien dan je hierboven beschrijft, dus het zal vast wel goed gaan op je wedstrijd!)

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 21:55

Yep ik snap wel een beetje wat Pril bedoelt. Ik zie hier erg veel vragen van jou staan over kleine dingetjes, die je idd id les hoort te leren en dingen waarvoor je gewoon een instructeur nodig hebt. Om dan een wedstrijd te gaan rijden, moet je natuurlijk zelf weten, maar ik denk dat je meer gebaat bent bij gewoon een tijd lang goede les. Dan voel je je op zo'n wedstrijd direct een stuk zekerder. Succes!

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 08:33

oke, pril dank je, en ik heb echt het beste met mijn pony voor!!
Laura, ik heb een instructeur maar die is de laatste tijd veel weg dus kon ik haast nooit les krijgen, wat ik wel graag wilde!!(de rest van de instructeurs bij ons op de manege zijn niet gediplomeerd dus daar heb ik denk ik niet zo veel aan, iamand van buitenaf laten komen mag niet en ik heb geen trailer dus kan ik ook jamergenoeg niet naar een andere instructeur toe)en...ik had zoiets misschien zijn er hier mensen die e een beetje kunnen en willen helpen!!
en...wat ik al zei, ik verwacht niks van die wedstrijd en het is gewoon een goede oefening voor ons allebei!!

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 08:37

en...ik weet ook dat ik nog veel met hem moet trainen!! hij is al bijna 10 maar mijn instructeur zegt dat hij verkeerd is aangereden, dat komt heus goed maar dat heeft tijd en training nodig en dat weet ik ook wel!!maar misschien hadden jullie nog wat tips!!?

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 08:02

ik vind niet dat je zo erg commentaar moet geven, pril. als haar instructice en dierenarts het goed voor haar vinden, nou wie kan het nou beter weten? jij of hun? HUN DUS en voor monique, het lijkt me een lastig probleem hoor. ik denk dat je het beste gewoom even met je instructice erover kan praten en misschien vaker privelessen nemen ofzo.

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Silvia

Berichten: 3267
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 16:11

Nou exlover, toevallig had ik dezelfde gedachte als Pril! Komt ook nog bij dat Monique pas later vertelde dat haar instructeur en DA het goed vonden dat ze ging.
Gelukkig komt Monique al wat langer hier op Bokt en weet ik dat ze het beste voor heeft met Killian.

Cowgirl

Berichten: 23721
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 19:08

Misschien een rare reactie van mij, maar ik heb toch begrepen dat je je fjord hebt verkocht om een pony te kopen waar je verder mee kon komen.
Nu zie ik hier zoveel vragen staan van jou over de rij problemen, medische problemen enz enz. Dat ik me een beetje afvraag waarom je je fjord hebt verkocht terwijl je daar al L mee mocht starten.
Ik bedoel dit absoluut niet kwaad ofzo ik val je ook helemaal niet aan. Maar ik krijg gewoon een beetje de indruk dat je met je fjord beter af was .
Misschien begrijp ik je wel verkeerd hoor.
Maar ik geef Pril ook wel een beetje gelijk, maar kan me ook voorstellen dat je mee wilt doen en dan misschien gewoon voor de lol en afwisseling.
Doe rustig aan en succes verder.

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Suzanne F.

Berichten: 48947
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 07:23

Nou, jouw problemen zijn echt allemaal puur rijtechnisch. Ik zou zeggen: bespaar jezelf een afgang op de wedstrijd (of je moet dat leuk vinden) en train gewoon thuis door totdat je er wel klaar voor bent. En neem alsjeblieft een fatsoenlijke instructeur. Zo te horen zit er echt nog een heleboel trainingswerk in jouw paard en dat gaat echt niet 'vanzelf'. Gewoon goed, consequent trainen en dan kan je heus wel prijsjes en winstpunten gaan rijden, maar ik denk dat het nu iets te vroeg daarvoor is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 10:11

Het is niet echt eerlijk om een onvoorbereid paard eerst 2 uur op de trailer te zetten en dan van hem te verwachten dat ie in een vreemde omgeving wel ff zijn best doet. Dat je paard geen stress laat zien, wil niet zeggen dat hij geen stress heeft.

Almelo is inmiddels al lang achter de rug, ging het een beetje naar je zin?

friezengirl

Berichten: 97
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: JOURE

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-01 13:58

ten eerste vind ik het met deze problemen niet echt handig omw edtsrijden te gaan rijden. Bij het dribbelen kun je het beste halthouden en heel rustig weer weg stappen of je maakt duidelijk dat je wilt halthouden maar toch blijft stappen. Bij het verkeerd aanspringen dan moet je je hulpen beter aantonen of vanuit een volte maken en op de volte blijven.

<font color=hotpink><i>Anna</i> je hebt me verlaten, ik droomde, ik mis je en nu denk ik alleen nog: WAAROM!!!!

karishma
Berichten: 52
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-01 09:48

nou, monique, je hebt zelf wel gezien, wat de problemen ook mogen zijn, je hebt een superpaardje! kijk wat hij gepresteerd heeft op almelo! er zijn genoeg mensen die heel hard getraind hebben en die NIETS gepresteerd hebben! ik denk dat jullie elkaar gewoon heel erg vertrouwen. je hebt nu alle tijd om aan die probleempjes te werken, en IK vertrouw d'r op dat het allemaal goedkomt!!! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">
-x- patricia hoeffie karishma!! Party!! Party!!

paarden zijn slecht voor je hart, ze stelen het.... ( karishma doet dit dus ook..)

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23368
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-01 13:00

Hieruit begrijp ik dat het al is geweest, ennnn hoe ging het??? Uit de reactie hierboven begrijp ik dat het goed ging.

kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 19:03

Oeioei.. Boze woorden.. Als je mee wil doen, zou ik dat lekker doen. Grewoon voor de lol, en om te kijken wat een ervaren persoon er van zegt. Nix aan trekken van de andere Dressuurruiters daar, met allemaal dezelfde ged8e (ZZZZZZZZZZZZZZ). Uiteindelijk wil iedereen wel Z komen, maar doe het in je eigen tempo, met veel plezier. Paardrijden doe je ter ontspanning, en niet ter stressss. Pril, VAT DIT NIET PERSOONLIJK OP! Was even bedoeld om Verward Naja, zoals gewoonlijk weinig zinnigs.. Haha!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

happygirl
Berichten: 123
Geregistreerd: 11-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 10:38

Ik ben heel erg benieuwd hoe het gegaan is op die wedstrijd.

Verder denk ik dat je probleem vooral in de aanleuning zit. Toch kan ik dit niet zo bekijken, dus dat is een kwestie van les nemen.

Over die dribbelstap heb ik nog wel een tip; veel halsstrekken en zijn hals op lengte houden. Probeer niet langzamer of sneller te stappen, laat hem zijn eigen tempo stappen en neem af en toe eens een paar cavalettibalkjes mee. Hij moet waarschijnlijk sterker worden in de achterhand.

Suc6


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers