[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin november

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin november

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-16 13:21

November, het einde van 2016 nadert alweer. Sinterklaas is inmiddels al een tijdje in het land en de eerste kerstbomen staan in de huizen van Bokkers. Kortom: de feestdagen zijn in aantocht en voor velen is dat een gezellige tijd! Het weer wisselt enorm: waar je eerst nog in een t-shirt buiten kon staan, bibberen de meesten nu in hun winterjas. Ook binnen het team is er deze maand wat gewisseld. Verder zijn er flink wat plannen; zo zijn we bezig met een vernieuwde versie van het BNB en een aanpassing van het nieuws op de voorpagina.

Veel leesplezier!

Inhoudelijk

Forum
Centrale dekentopic op [SV] Seizoensvragen
We hebben besloten om voortaan wat soepeler te gaan modereren op [SV] Seizoensvragen. Dit omdat meerdere gebruikers hebben aangegeven dat we te streng topics sloten en verwezen naar het centrale topic terwijl gebruikers daar te weinig antwoord kregen op hun vragen.

Dit houdt in dat we op [SV] Seizoensvragen nu topics toestaan waarbij gebruikers specifieke vragen hebben over dekens. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als 'Ik zoek een losse hals bij mijn deken' en 'Ik zoek een deken voor een paard met een brede hals'. Alle overige vragen kunnen gesteld blijven worden in het centrale deken topic. Losse topics zoals 'Welke deken heeft jouw paard op' en 'Wie staat er al in de dekens' zullen gesloten worden met een verwijzing naar het centrale deken topic.

Vanuit beheer en de Nieuwsredactie
Na overleg tussen de Nieuwsredactie en het beheer is besloten om de nieuwspagina op de schop te nemen. De ontwikkeling hiervan staat in de grondverf en zal de komende tijd worden uitgewerkt. De grootste verandering zal zijn dat het nieuws niet meer per dag wordt onderverdeeld, maar per categorie. Welke categorieën dit worden, zal de komende maand duidelijk moeten worden. Wat al wel zeker is, is dat er ruimte komt voor communitynieuws. Nieuws door, over en van gebruikers van Bokt, een wens die ook duidelijk naar voren kwam in de uitslag van de Nieuwsenquête. Een aantal bestaande onderdelen zal hier een plek gaan vinden; denk hierbij aan de blogs, maar er zal ook ruimte zijn voor een aantal nieuwe onderdelen. De Bokt NieuwsBrief (BNB) zal zoals hij nu is per 1 januari komen te vervallen en onderdelen hiervan zullen ook een plek krijgen binnen het communitynieuws. De Nieuwsredactie, het beheer, de moderators van de nieuwsfora en de redactie van de BNB zijn al met de voorbereidingen gestart. We hopen op termijn met een klein team redactieleden interessant, leuk en actueel communitynieuws te brengen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen jullie aan het begin van het nieuwe jaar het resultaat te kunnen laten zien.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust. De BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Afgelopen maanden is er door enkele studenten van de HAS, onder begeleiding van een team van docenten en Bart en Aurora3 gewerkt aan een plan om de Bokt Wiki te verbeteren. Daar is een uitgebreid rapport uitgekomen met een aantal heel interessante ideeën. In de komende periode zullen we bekijken welke van de aanbevelingen wij over gaan nemen en hopelijk kunnen we begin volgend jaar de eerste kleine aanpassingen al gaan zien op de Bokt Wiki. Hierover horen jullie later zeker nog meer!

Beleid
Kuddetoegang en het plaatsen van 25 informatieve posts
Uit diverse vragen is gebleken dat er onduidelijkheid was over het plaatsen van 25 informatieve berichten om toegang te verkrijgen tot de Kudde. Om deze onduidelijkheden weg te nemen hebben we het Helpmenu (wiki) aangepast: http://www.bokt.nl/wiki/Bokt:Help#Waaro ... e_kudde.3F
Ook is de pop-up die gebruikers die nog geen 25 informatieve berichten hebben geplaatst verduidelijkt.

Team

Nieuw
  • Afbeelding - Just_Sannee - Moderator VMR en Markt
  • Afbeelding - Yasmine - Lid Nieuwsredactie
    Yasmine heeft een bijzondere plek in het team: ze zal ter ondersteuning dienen voor de Nieuwsredactie, maar zal zelf geen nieuwsberichten plaatsen. Zij zal helpen met de opmaak, inhoud en alles wat er bij het maken van het nieuws komt kijken.

Speciaal
Zoals jullie weten was PureSG nieuw binnen het team, maar na een aantal dagen kwam zij erachter dat het moderator-zijn niet helemaal perfect in het plaatje paste. Daarom heeft ze de moeilijke maar juiste beslissing genomen om haar groene jasje weer in te ruilen voor een zwart jasje. We willen je wel erg bedanken dat je het geprobeerd hebt! Omdat het normaal gesproken niet zo snel voorkomt, hebben wij speciaal een onderdeel speciaal aangemaakt voor haar.

Afscheid
Deze maand hebben wij helaas van Jitske, pien_2010 en MaritB afscheid moeten nemen. Deze dames willen wij ontzettend bedanken voor alle inzet en gezelligheid.

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
Deze maand zijn er geen tips of vragen.
Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar [***] of naar goldenarrow.

Ladybird
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 18678
Geregistreerd: 15-06-09
Woonplaats: Wakkerdam

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin november

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-16 13:35

Oehh leuke update! Ben heel benieuwd naar de nieuwe nieuwsberichten en hoe het eruit zal zien

JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26301
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-16 13:45

Thanks voor de update! Denk dat met de aanpassing van het 25-berichten deel bij de help dingen al veel duidelijker zijn voor nieuwelingen! +:)+

Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48394
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin november

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-16 14:00

Bedankt voor de update :)

sans6

Berichten: 7894
Geregistreerd: 12-05-04
Woonplaats: Winkel

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin november

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-16 17:14

zie het nu pas maar +:)+

Mondy

Berichten: 11826
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Eindhoven

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin november

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-16 19:19

Duidelijk weer :)
En verhip maritB en jitske ook jullie nog erg bedankt voor t fijne modden!