Takoda, een jaar lang ITP

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xBostonx

Berichten: 513
Geregistreerd: 13-11-12

Takoda, een jaar lang ITP

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-16 11:29

Eigenlijk ietsjes langer, 1,5 jaar, om bij het begin te beginnen...

Ik begon mijn zoektocht naar een paard eigenlijk pas net, totaal niet serieus was ik aan het bekijken wat ik ongeveer zou willen. Met de minimale eisen van een ruin of hengst, 1.60m Max schofthoogte, PRE of Lusitano en toch minimaal zadelmak. En tja... Toen zag ik jou, een onbeleerde merrie die de meest onvoordelige foto's had waarop ik niks van je bouw kon zien behalve dat je grote oren had :=

Toch ging ik kijken en toen je als een wilde Spirit op me af kwam stuiven wist ik het meteen, deze gaat mee!
Afbeelding


En de week erop stond ze al bij ons. Ze stond braaf in de stal terwijl ze nog nooit op stal had gestaan en leek zich prima te vermaken. Alsof het zo moest zijn. Oh wat was ik trots! <3
Afbeelding

Ook met onze shetjes en Boston kon je overweg. Je maakte wel meteen duidelijk dat jij de grote baas ging zijn. Behalve over Boston, daar had je wel ontzag voor. Het filmpje is van haar eerste uurtjes bij ons op de wei.


En toen gingen we langzaam aan aan het werk. Je was eigenlijk alleen maar dol enthousiast! Zadel en hoofdstel was geen enkel probleem en ook het hangen vond je alleen een beetje grappig. Op de grond hadden we veel werk aan haar vanwege haar enorm brutale en dominant karakter. Soms vroeg ik me echt af waar ik aan begonnen was maar ik wist al wel zeker dat jij de moeite dubbel en dwars waard zou zijn.

Afbeelding

Voor de grap hebben we er nog een pop op gezet. Ook die vond ze heel erg leuk en intresseerde het haar nauwelijks. Als ze schrikachtig was geweest had ik dit overigens nooit gedaan O:)



En toen gingen we rijden. Wat ontzettend lastig was, je ging tegen alles in verzet en met alles ging je in discussie. De ene dag gingen we goed vooruit en de andere dag kon er niks. Mijn instructrice heeft mij ontzettend geholpen en me de moed gegeven om door te zetten. Ook onze trouwe bijrijdster heeft ontzettend haar best gedaan om jou aan het lopen te krijgen. Dat was het voornaamste probleem. Takoda ging in de staak en deed niks meer behalve dreigen met omhoog komen. Met veel geduld hebben we moeten leren om jou te overigen met ons samen te werken. Toen je de lol erin kreeg ging het ineens heel snel!

Mijn eerste rijfoto aan de longe
Afbeelding

Later ook los!
Afbeelding

Springen vond je fantastisch ontdekten we al snel
Afbeelding

En toen overleed onze steun en toeverlaat Boston vrij onverwachts en zo ontzettend snel. Van een simpele kreupelheid wat zich in 2 dagen tijd ontwikkelde tot een bloedvergiftiging die van je voet doortrok naar je borst. We waren er snel bij maar het mocht niet meer baten. Hij wilde niet meer en toen wisten we dat het tijd was om afscheid te nemen van onze trouwe vriend. Takoda heeft ook afscheid genomen en zo onstuimig als ze is ging ze heel waardig met hem om. Ze snuffelde aan zijn neus, frummelde met zijn manen en duwde zachtjes, alsof ze hem vroeg op te staan. Na 10 minuten nam ze afstand, briesde nog even en liep rustig mee naar stal. Ook zij leek te weten dat het goed was.

<3
Afbeelding

Ik mis je nog elke dag Y;(
Afbeelding

Hierdoor ging alles weer even wa gg moeilijker. Het was voor al onze paarden en voor ons een groot gemis. Ook nam Takoda de leiding van hem over en werd ze weer veel moeilijker in de omgang. Ook zij moest haar draai weer vinden.

Na deze dip zijn we weer veel actiever gaan rijden, longeren en grondwerken. We kregen er weer lol in en het ging weer steeds beter. O ook deden we veel fotoshoots wat Takoda erg leuk vond. Ze hield er echt van om even alles uit de kast te trekken. Waar hele mooie plaatjes uit kwamen.

Deze door hypic fotografie
Afbeelding

Deze door Christa Merk
Afbeelding

En zo kwam er een nieuw paardje op ons pad. De fjordenmerrie Fleur kwam bij ons wonen. Fleur heeft ook zo haar dingetjes waaraan we volop aan het werken zijn maar Takoda en Fleur leefden beide op. Ze worden steeds meer vriendinnetjes.

Oma fleur van 21
Afbeelding

De dames
Afbeelding

Inmiddels zijn Takoda en ik weer veel verder en zijn dit een paar recente plaatjes.

Afbeelding

http://boktimg.nl/img/m/5imLMN.jpg

http://boktimg.nl/img/m/b3nd90.jpg

http://boktimg.nl/img/m/be8lk9.jpg

http://boktimg.nl/img/m/Fyq1uN.jpg

Dit was ons jaar plus ietsjes meer. Ik ben dolgelukkig met dit prachtige paard en ik heb ontzettend veel zin in de aankomende jaren die we nog samen gaan beleven!

Groetjes van ons! :wave:
http://boktimg.nl/img/m/JnGoNh.jpg
Laatst bijgewerkt door goldenarrow op 14-11-16 08:41, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Aantal foto's in linkjes gezet. Er mogen er max. 15 zichtbaar zijn.


DreamGuide

Berichten: 2011
Geregistreerd: 10-08-14

Re: Takoda, een jaar lang ITP

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 16:31

Wat een knapperd! Ik ben normaal niet zo van de Spaanse paarden maar vind deze wel erg leuk! Heel benieuwd hoe die zich onder het zadel zal ontwikkelen.
Wat ben je van plan met haar te gaan doen? Dressuur?

Horonae• ZZ-licht + 10
Volg Horonae op instagram, klik hier!


nenahdm

Berichten: 7901
Geregistreerd: 03-01-12
Woonplaats: Alabama

Re: Takoda, een jaar lang ITP

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 16:41

Zo zeg! wat een knap paard met een leuk karakter :j dat er nog vele jaren mogen bijkomen !

Instagram: @nenah_dm @nenahdmdrawings @nenahdmphotography

fall in love with your solitude

xBostonx

Berichten: 513
Geregistreerd: 13-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-16 16:49

DreamGuide schreef:
Wat een knapperd! Ik ben normaal niet zo van de Spaanse paarden maar vind deze wel erg leuk! Heel benieuwd hoe die zich onder het zadel zal ontwikkelen.
Wat ben je van plan met haar te gaan doen? Dressuur?


Ik wil haar echt gewoon lekker allround gaan rijden. Sowieso dat ze toch minimaal een nette L proef kan lopen maar daarin voorzie ik geen problemen. Ik heb geen verwachtingen maar het zou leuk zijn om haar naar het Z te kunnen rijden. Haar eigen voorkeur ligt toch echt bij het springen dus als de basis dressuur erin zit gaan we eens kijken of ik haar ook in het springen kan gaan starten. Verder is het bos bijna naast de deur dus zodra ze wat verder doorgereden is mag ze mee het bos in. Vrijheidsdressuur en grondwerk doet ze ook graag dus daar gaan we ook lekker mee door. Nog volop leuks te doen haha *\o/*

xBostonx

Berichten: 513
Geregistreerd: 13-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-16 16:50

xTitanic schreef:
Zo zeg! wat een knap paard met een leuk karakter :j dat er nog vele jaren mogen bijkomen !


Dankje! Ik ben echt ontzettend blij met dit paard <3

happypaardje

Berichten: 1600
Geregistreerd: 02-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 16:50

Wat is ze mooi! Maar dat ze een pittig karakter heeft, dat geloof ik graag!
Hopelijk gaan jullie nu lekker vooruit en kunnen jullie nog lang van elkaar genieten. :)

_Aine
Berichten: 781
Geregistreerd: 19-12-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 17:30

-
Laatst bijgewerkt door _Aine op 12-02-22 16:22, in het totaal 1 keer bewerkt

xBostonx

Berichten: 513
Geregistreerd: 13-11-12

Re: Takoda, een jaar lang ITP

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-16 17:55

Mijn paard loopt wel zuiver hoor, ze zit zichzelf alleen regelmatig in de weg waardoor ze uit balans raakt. Ze is in 1,5 jaar zeker 15cm gegroeid waardoor ze af en toe moeite heeft met waar ze haar benen moet laten.

Inmiddels loopt ze ook al een stuk beter en staat ze stabieler op haar benen. We hebben met trainen al veel kunnen behalen en met name nu haar achterhand sterker wordt is ze veel beter gaan lopen en niet zo slungelig. Medisch gezien is ze helemaal in orde, dat is volledig gecheckt voor ik haar ging beleren.

Het is idd geen volle maar een mixje met een BWP. Volgend dekseizoen laat ik ze dekken door een volle PRE, veulen zal dan het cruzado papier krijgen.

_Aine
Berichten: 781
Geregistreerd: 19-12-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-16 18:25

-
Laatst bijgewerkt door _Aine op 12-02-22 16:22, in het totaal 1 keer bewerkt

Babsding

Berichten: 744
Geregistreerd: 06-01-07
Woonplaats: Overijssel

Re: Takoda, een jaar lang ITP

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-16 17:32

Op zoek naar een ruin/hengst en met een dominante merrie thuiskomen. Wat herkenbaar!

Maar ze is prachtig en jullie snappen haar goed, dus dat komt vast en zeker goed. Veel plezier en geniet! Ook van Fleur :-)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers