Welke kanten kan je op als IC-verpleegkundige?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Welke kanten kan je op als IC-verpleegkundige?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-10-16 19:44

Sinds 5 jaar ben ik werkzaam in een leuk ziekenhuis op de IC. Echter is dit ziekenhuis aan het fuseren met een ander, en zijn er daardoor wat strubbelingen ontstaan op de werkvloer. Veel collega's vertrekken naar andere ziekenhuizen of andere functies, en dat heeft mij ook doen nadenken over wat ik nou wil.

Ik vind het werk als IC-verpleegkundige erg leuk, dus de simpelste optie is om op een andere IC in de regio te gaan kijken, en daar te solliciteren. Al dan niet met bijvoorbeeld een aanvulling als VP'er, CP'er, enz.

Maar, als ik dan toch van baan verander, waarom dan niet iets anders/nieuws? Ambulanceverpleegkundige zou een logisch vervolg kunnen zijn, of bijvoorbeeld een SEH-opleiding (en dan eventueel een combi IC/SEH?)

Voor mijn gevoel is er echter nog veel meer mogelijk, alleen zie ik door de bomen het bos niet meer, en word ik meestal niet echt wijs uit alle vacature-sites.

Dus... wie heeft leuke ideeën over wat ik zou (kunnen) gaan doen?

Lastige is wel dat ik momenteel alleen avond- en nachtdiensten draai, ivm mijn paarden en het thuisfront ('smorgens alle tijd voor de paarden, middag/avond/nacht werken) Ik begrijp dat dit bij een eventuele opleiding niet mogelijk is, maar dit is een afgebakende periode. In de functie die ik zou willen gaan vervullen valt een volledige dagdienstfunctie dus af.

Mariska_87
Berichten: 267
Geregistreerd: 23-12-08

Re: Welke kanten kan je op als IC-verpleegkundige?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-16 19:55

Recovery verpleegkundige ? Of anesthesie assistent, bij de laatste is IC niet zo zeer relevant volgens mij..

Rebel_Jits

Berichten: 5631
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-16 22:52

Eventueel richting de NIC als jullie de afdeling hebben?

TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Re: Welke kanten kan je op als IC-verpleegkundige?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-16 06:37

NIC zit niet in 'mijn' ziekenhuis, en dat is best een eindje weg voor ik bij een ziekenhuis zit die dat wel heeft. Maar is zeker interessant lijkt mij!

Recovery/anesthesie is niets voor mij, sorry. Zoals ik al aangaf ben ik meer van de avond/nacht, en dit zijn vooral dagdienst banen met uitloop naar de avond.