Laatste stuk knooppunten op Utrechtse Heuvelrug gerealiseerd

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13895
Geregistreerd: 20-04-16

Laatste stuk knooppunten op Utrechtse Heuvelrug gerealiseerd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-16 18:41

KNHS


Goed nieuws voor alle ruiters en menners van de Utrechtse Heuvelrug: het laatste stukje van de Knooppuntenkaart Paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden & Noord is gerealiseerd.

“Het idee ontstond tijdens het ontwikkelen van de knooppuntenkaart om een alternatief te bieden voor ruiters in plaats door het dorp Lage Vuursche te moeten en een betere aansluiting op de andere paden te bieden", vertellen KNHS regioconsulenten Marjolein van Unen en Coen Langkemper. "De grondeigenaar, Landgoed Eyckenstein, was enthousiast en wilde meewerken. Daarop zijn we aan de slag gegaan om de financiële middelen te bewerkstelligen.”

Het pad is 760 meter lang, loopt tussen knooppunt 46 en 76 en ligt ten westen van Lage Vuursche. Dit is een gezamenlijk project voor De Bilt, Baarn en Landgoed Eyckenstein. De Bilt en Baarn nemen de aanleg voor hun rekening en Landgoed Eyckenstein stelt de ruimte hiervoor ter beschikking en zal het onderhoud gaan organiseren vanuit de Nationaal Park gedachte.

De knooppuntenkaarten Utrechtse Heuvelrug Zuid en Midden&Noord zijn te koop bij de informatiepunten van de VVV op de Heuvelrug, bij een aantal ruitersportzaken en paardenbedrijven in de regio en online bij Stichting Hippisch Toerisme Nederland. Kijk ook eens op de de website van Natuurpark Utrechtse Heuvelrug. Meer weten over de achtergrond van dit project? Lees dan het nieuwsbericht van 30 mei 2016 over deze knooppuntenroute.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Smotz

Berichten: 664
Geregistreerd: 02-07-04

Re: Laatste stuk knooppunten op Utrechtse Heuvelrug gerealiseerd

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 21:39

Voor meer informatie over de knooppunten op de Utrechtse Heuvelrug, zie link naar de facebooksite in mijn onderschrift.
Mocht je vragen hebben, pb kan altijd.

Info over rijden op de Utrechtse Heuvelrug: http://www.paardrijdeninutrecht.nl

ElCamino

Berichten: 8915
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Laatste stuk knooppunten op Utrechtse Heuvelrug gerealiseerd

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-16 12:52

Die kaart is leuk, alleen staan de meeste paaltjes wel op de kaart maar niet in bos! Het loopt tot aan de hoorneboegse heide etc etc maar daar staan geen enkele paal met een nummer nog! Vindt het voorbarig deze kaart uit te geven terwijl niet overal de paaltjes staan. Ik ken de weg toevallig wel maar vrienden wilden er gaan rijden en gelukkig zag ik dat er bv bij de hoornebogse heide en eerste deel Lage vuursche helemaal geen paaltjes genummerd zijn !

Smotz

Berichten: 664
Geregistreerd: 02-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-16 20:11

(Hoi Chantal) Dat klopt, het Gooisch natuurreservaat wilde geen knooppunten in hun gebied. De paden staan wel op de kaart, dat mocht nog net. Dat is handig als je van het ene gebied het andere inrijdt.
Dus overal zijn er knooppunten neergezet, behalve in het GNR helaas.

Info over rijden op de Utrechtse Heuvelrug: http://www.paardrijdeninutrecht.nl


ElCamino

Berichten: 8915
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-16 07:19

Ze liggen ook altijd dwars die klanten !!! jammer hoor! Je betaalt veel geld om er te mogen rijden, ze doen niets aan de paden en dan dit weer.....maar goed, ik weet de weg wel, en de kaart is wel erg fijn als je verder weg gaat dus ben er wel blij mee.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Tara_13 en 18 bezoekers