Evelyne Stoffel tijdelijk geschorst na positieve dopingtest

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9568
Geregistreerd: 20-04-16

Evelyne Stoffel tijdelijk geschorst na positieve dopingtest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-16 13:25 Tip de Nieuwsredactie

Equnews


Vorige maand is tijdens de 100k CEI1* in Virton, Evelyne Stoffel haar paard Houkoumi G positief bevonden tijdens een FEI-drugtest. Het duo behaalde hier een derde plaats. Het paard werd positief bevonden op O-Desmethyltramadol, een actief metaboliet van tramadol. Tramadol wordt gebruikt als pijnstiller (analgeticum) bij matige tot ernstige pijn en als hoestprikkel-onderdrukker (antitussivum). Het is uitsluitend op recept verkrijgbaar. Het product staat op de lijst van de FEI verboden middelen (FEI Anti Doping en Gecontroleerde Medicatie Regelgeving).

Op basis van deze test heeft de FEI beslist Evelyne Stoffel tijdelijk te schorsen. Bovendien is de amazone ingelicht dat haar paard, Houkomi G, eveneens een schorsing is opgelegd van twee maanden.

De FEI verboden middelen lijst is opgesplitst in twee onderdelen. Gecontroleerde medicatie en Verboden medicatie. Gecontroleerde medicatie bevat de middelen die vaak worden gebruikt bij de behandeling van paarden, echter die eveneens uit het systeem verdwenen dienen te zijn bij het deelnemen aan wedstrijden. Verboden middelen leggen beslag op de effectieve doping.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Felixity, JudithO, Larissajulia, Sanne_Fleche, SentiBot, Snoopysnoep en 12 bezoekers