NOuja ik ben erg BOOS zeg...

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-01 15:45

Sta ik Waldo te poetsen, komt het jongste ruitertje bij ons de hoek om met dr pony. 10 of 11 is ze.. helemaal in tranen.. dus ik vraag wat er aan de hand is.. onsamenhangend verhaal kreeg ik dr uit, maar waar het op neer kwam:
Haar vader heeft ook een paard bij ons op stal staan, en die wil alleen het beste voor z'n dochter. Niks mis mee op zich... hij bemoeit zich wel met alles en het meisje rijdt zoveel mogelijk wedstrijden en heeft zoveel mogelijk les. Iedere dag rijdt ze dressuur met dr pony, springen durft ze niet zo goed maar gaat ze nu toch proberen (iedere dag! Kind is 11.. altijd dressuur..)
Maargoed, Nou ging d'r pony een tijdje niet zo goed en vandaag had d'r vader staan kijken en had gezegd dat het voor geen meter ging en dat ie, als er niet heel snel verbetering in kwam, hij die pony overmorgen naar de handelaar zou brengen!!! Boos! Frusty

Kind dus helemaal over d'r toeren, die heeft ondertussen al 5 pony's gehad, deze nog het langst en is nu hardstikke gek met dat beestje!! Dus die is doodsbang dat de pony idd verkocht wordt. Idioot gewoon.. Dat doe je je kind toch niet aan?? Ik weet ook niet wat ik d'r mee moet, kan me d'r moeilijk mee gaan bemoeien. Heb tegen d'r gezegd dat als d'r vader morgen nog steeds zo dacht, dat ze dan ff dr instructrice moest bellen, daar luistert d'r vader hopelijk wel naar.

Sjongejongejonge.. beetje ambitie is goed maar dit wordt gewoon dwingen, en ik wed dat als het langer doorgaat dat dat kind straks geen pony meer wil zien.. Dat die pa dat nou niet inziet...


Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 15:47

he, wat jammer van zo'n meisje!!Ik ben eigenlijk bang dat haar vader daar nix van wil weten als ze geen pony meer wil zien..Zo zonde he, paardrijden moet toch leuk zijn!!!!! Boos! Verward

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 15:49

vroeger wilde ik weleens dat ik zo'n soort pa had maar als ik dit hoor Misselijk Misselijk laat maar.
Laat die kinderen doen waar ze zelf aan toe zijn.....!
Bah. stom. jammer.
Succes laura!

:evaw:

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 15:53

Zielig he, die kinderen worden gewoon gekneed, die doen het straks niet meer voor de lol, maar voor de prestatie van de ouders zodat die kunnen pochen Misselijk


Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-01 15:55

Ja nou mn hart brak echt... arme kind helemaal in tranen... Ze heeft toch niet alleen een pony om wedstrijden mee te rijden?? En ze is op zich al een beetje bang, maar bij deze pony heeft ze eindelijk een beetje vertrouwen.. Frusty

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 15:57

Agghghgh ik krijg jeuk aan mijn vingers als ik dit lees Frusty . Dit soort mensen verdienen geen beesten Misselijk .

Ik heb dit ook mee gemaakt bij ons en nu de pony loopt in de manegeles (zonde was een super pony). En het meisje was zwager toen ze 17 was en pa en dochter spreken elkaar niet meer. Door zijn geduw is zij op het verkeerde pad geraakt. Echt belachelijk gewoon.

Ach mijn vader heeft Leys nog nooit gezien en ik heb hem al 3 jaar Huilen Nu hoeft hij ook niet mee te komen Misselijk .


Gr. Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 15:58

Bij m'n zusje op de club zit ook zo'n meisje. Het kind is 11 en rijdt sinds 2 jaar fanatiek wedstrijden. Pa koopt de duurste pony's voor haar uit Duitsland (20.000 Mark is geen grap meer), kind heeft een eigen vrachtwagentje met daarop in grote letters haar naam geschilderd, en ze heeft naast haar ponyclubles minstens 3 x per week privéles. In die twee jaar tijd heeft ze al verschillende pony's gehad, die vaak ook even snel weer verkocht worden 'omdat ze er toch niet verder mee komt'. Het kind vindt het nu nog leuk, al die aandacht, maar dit kan toch niet gezond zijn? Ik geef ze nog een jaar of 2, dan is het kind het zo zat dat ze de kont tegen de krib gooit en die hele ponyzooi de rug toekeert. Ik heb het vaker zien gebeuren. Op zo'n manier kan een kind toch niet ontspannen met zijn of haar sport bezig zijn?

Ik herinner me een uitspraak van een vroegere trainer van een EK-ponyteam: 'Alle ponyruiters zouden wezen moeten zijn'. Hiermee bedoelde hij dat de ouders er uiteraard achter moeten staan, maar dat die hele ponysport niet ten koste van het kind moet gaan. Ik kan het alleen maar volmondig met hem eens zijn. Als je die prestatiedrang op ponyconcoursen soms ziet... Ouders zijn meestal nog erger dan hun kids, die willen gewoon leuk rijden, maar ouders stoppen er geld in en willen dan ook het hoogste resultaat zien. Om te kotsen Misselijk.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Cowgirl

Berichten: 23737
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 19:13

ja prstatie drang he!
Jammer. Zoals Karin al schreef, straks stoppen ze ermee en dat is best zonde want het is wel de toekomst van de ruitersport. jammer dat de ouders daar zo verkeerd mee omgaan.

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Sanne

Berichten: 940
Geregistreerd: 01-05-01
Woonplaats: Schenkeldijk, Hoekse Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 19:37

Ik weet hoe ze zich voelt! Huilen Huilen Huilen
Aleen heeft zij nog een lieve vader vergelijke met de mijne! Als hij dood gaat ga ik staan dansen op zijn graf en kan mijn leven eindelijk beginnen. Daarom wil ik ook zo graag verhuizen. Lekker 3 kwartier van hem vandaan Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel

I love all my animals!!!! to everybody a big [MagNiet]../upload/445/kusjuh.gif[/MagNiet]

Sirius_

Berichten: 10947
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 19:40

lekker grof sanne *LOL*

er was een meisje die was gek van een pony op de manege en zij kwam te koop. dus ze vraagt pap mag ik die hebben vader zegt is goed. komt ze de volgende dag vragen of ik wist hoe ze met een pony wedstrijden moest rijden zo snel mogelijk trainen dus ik zeg he wat bedoel je zegt ze nou ik mag die pony alleen als ik heel veel wedstrijden rijd én win.

dom he

Sanne

Berichten: 940
Geregistreerd: 01-05-01
Woonplaats: Schenkeldijk, Hoekse Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 19:51

Dar is inderdaad een beetje dom!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 20:41

Bij de selecties voor de pony's voor het EK team heb ik ook nog staan kijken. Echt zielig gewoon. Kinderen van 11-12-13 die worden behandeld als kleine volwassenen en met eigen vrachtwagens en groom komen aanrijden. En ouders die aan de kant staan te schreeuwen <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> 'Je moet 'm meer rijden' <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> . Vind je het gek dat we zo vreselijk weinig pony-ruiters terug zien bij de paarden. Die kinderen knappen vaak vroegtijdig al af.
Veel ouders proberen hun dromen en idealen te verwezelijken via hun kinderen. Terwijl die misschien veel liever zonder zadel op een Haflinger door het bos cossen.

Sirius_

Berichten: 10947
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 20:46

ouders zijn soms echt Boos! !!
toen ik nog reed en ik reed op een van de ponys en kreeg hem niet drect de hoefslag op of in draf of weet ik t wat (de instructrice geeft geen commentaar erop die wist wel dat het me wel zou lukken) staat mn moeder te roepen aan de kant drijven Rian als het niet lukt ga je van paardrijden af ik betaal niet voor niks. en wanneer ik reageerde met ga er dan zelf op het is moeilijk hoor was ik in ene brutaal.
maar toen ik 3 weken geleden met pk een demonstratie mee deed en sprong was ze toch wel trots (ik was immers niet gevallen en een ander wel, duh iedereen bleef zitten..)
zucht ouders..

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 21:01

Goh, wat een verhaal ja. Ik las hier vanmorgen in de krant over Tiger Woods, een natuurtalent dat op dit moment alles bij golf wint. Ook bij die sport zijn er ouders die willen dat hun kinderen de top halen. In dat geval hebben de ouders de ambitie eerder afgeremd dan aangemoedigd.

Als je je kind een hobby wil laten hebben, dan moet je zoiets altijd in overleg doen botweg verkopen is het meest frustrerende wat je kan doen (weet ik, is ook met mij gebeurd). Vader had wel eerst eens uit kunnen kijken wat hij nou eigenlijk kocht. Diep in de portemonnee duiken de eerste keer is wel wat handiger als je ambities hebt. Een pony is nou eenmaal geen wegwerpartikel. Als je nou echt ambities hebt, koop dan een pony die al veel gewonnen heeft. Een kind van 11 gaat namelijk echt niet lang op dezelfde pony.

Brengt me nog naar de volgende domme stap: Veel ouders denken "vooruit" en kopen dus maar een pony die een paar maten te groot is voor een kind. Een 11-jarige hoort gewoon op een Welsh Sektie A thuis, en niet op een B of K. Dat is doodzonde, want een kind kan een te grote pony niet kontroleren. Onze oude Tina (1.17m) deed het heel best met een meisje van 16 jaar, vaak zijn de A's de beste ponies om te rijden..

Maar goed, ik ga niet iedere idioot op deze planeet veranderen. Het is gewoon heel jammer. Haar liefde voor de sport zal zwaar op proef gesteld worden, dus dat wordt er niet beter op.

Ik zal zelf wel genoeg taak hebben met mijn eigen zoontje. Hij is nu 1 jaar oud en natuurlijk hoop ik dat ook hij het paardenvirus meekrijgt. Ik weet wel dat ik er dat niet met geweld in moet stoppen....

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 21:13

dat staat me ook zo tegen aan ouders. Laat die kinderen toch lekker freewheelen...
Ikzelf ben helemaal niet gepusht, mocht blij zijn dat ik een paard (ja, Aram x Nassau, vreselijk spookbeest, maar de liefste van de hele wereld) kreeg toen ik 12 was. Nu moet hij ook weg, of naja, ik mag m meenemen, maar anders gaat hij gewoon weg. Ik heb dat beest vanalles geleerd en heb veel bereikt (geen wedstrijden dus).
Ik dacht: ik ga wedstrijden rijden, maar omdat ik zelf nooit het lef had (ja 1x) om een vereniging te bellen omdat ik een beetje faalangstig was (hij merkt het gelijk en staat dan helemaal stijf gespannen voor ik de ring in moet, en ik achtte mezelf niet echt in staat om rustig en relaxed te blijven, ik liet er teveel van afhangen voor mezelf), heb ik het dus nooit gedaan. Klaar. Mijn ouders wilden best gaan rijden, er geld in steken etc, maar het moest van mij uitkomen. WE zijn gaan endurancen, en dat bevalt me prima, maar de dressuur blijft trekken. Vandaag Jopie met mijn zusje gezien, die is 11 en kan niet rijden (naja, ze heeft altijd al op onze eigen paarden gereden) en hij LIEP. Dan denk ik: dat wil ik zelf doen, jaloerse kip als ik ben. Ik weet dat hij veel in zijn mars heeft, maar nu ga ik het allemaal zelf doen. Ik wil zelf het lef hebben, er zelf staan, en dan na afloop mezelf een pak slaag geven, of een klap op mijn schouder. Alles wat Joop kan heb ik met m bereikt, en het klinkt misschien heel asociaal en arrogant als ik zeg dat ik alles verder ook zelf wil doen. Ik gún het eigenlijk niemand om met mijn werk te gaan pronken. Het heeft me moeite genoeg gekost!
Ik ben ook heel zuinig op hem, als mijn zusje iets doet wat ik niet gezegd heb, of gezegd heb dat ze t niet mocht, dan zeg ik het haar. Mijn ouders vinden me een *piep* omdat ik haar zo aanpak. Maar het is wel MIJN paard, ookal is het juridisch niet mijn eigendom. Bovendien weet ik dat zij dingen niet voelt, en ik voel ze wel (heb de proefop de som genomen, verschillende keren). Dus zei zat al te zeuren dat ik laatst 10 min instapte ipv 15, dus mocht zij ook 10... Kijk, als ik in de sloot spring doet zij dat niet ook.
Zo, ben m'n verhaal kwijt, was nogal offtopic of niet? Goed, ik erger me de laatste tijd kapot aan mijn familie, ik zeg dat ik Joop weer meer wil gaan rijden. Zusje over de rooie, ouders kwaad. Dat kun je niet maken, ze heeft hem de hele tijd getraind ed. Dus ik rijd hem nu een tijdje, en hij loopt super. Goh, daarvoor liep hij toch niet helemaal lekker, HEB IK NU GELIJK OF NIET... Zal zo blij zijn als ik eindelijk uit huis ben... Lekker op me eige, lekker me eige foute...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-01 12:08

Boos! Boos! dat meeen je toch niet!! oh dat vind ik zielig voor dat kind, nou dei vader moet maar es met iemand praten,!!!! Boos!

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-01 12:11

Met dat soort vaders valt niet te praten, helaas. Boos!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-01 12:18

Met mijn pa kan je wel lachen!!!

Ik reed voor een paar weken terug mee met een clinic, zegt hij waar een heleboel mensen bij staan: "wat valt er eigenlijk te winnen" dus ik zeg: "pa, dit is geen wedstrijd, maar het is de bedoeling dat we hier wat van gaan leren".
Zegt hij met een gekke bek: "Oh, nou ja, als je ze er maar wel allemaal uitrijdt, hè!"

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-01 12:38

Wat erg voor zo'n kind! Je hoort dit ook altijd over ouders van jonge voetballertjes, die schijnen de meest verschrikkelijke opmerkingen te maken langs de zijlijn. "Haal hem neer!, Schop hem voor zijn poten!" etc. Je wilt het niet horen...

Ouders... De mijne zijn gelukkig niet zo en in paarden zijn ze al helemaal niet geinteresseerd wat niet echt leuk is, maar ik heb dus ook geen last van dit soort gedoe gehad.

Een tussenweg is het beste: een geinteresseerde ouder die wel wat geld en tijd in de hobby van zijn kind wil steken, maar het wel een beetje normaal houdt.

Groetjes Mieke

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-01 13:55

Nog even een sterk staaltje van foute ouders. En dan nog een bekende ook.
Namelijk Sonja Gademan. Die heeft ook een dochtertje, Lin heet ze. En dat meiske moet ook paardrijden. Ze zal nu 10 zijn maar toen ik haar kende was ze 8. Ze wonen schuin tegen over mijn oude instructrice, die instructrice had een zoontje en die was bevriend met Lin. Lin kwam ook vaak bij hun thuis spelen en omgekeerd ook. En Lin kwam ook vaak met Loekie en zijn moeder mee naar de manege als zijn moeder daar moest les geven. Dat vond Lin hardstikke leuk, lekker met pony's spelen en op stal hangen. Ze vroeg ook altijd om manegepony's op adem te stappen. Ze had thuis zelf ook een pony en daar kreeg ze priveles mee. Ze moest ook altijd naar de privelessen van haar moedre kijken, echt moeten, heb ik van meerdere mensen en van haar zelf gehoord. Met haar eigen pony mocht ze enkel dressuur trainen (kindje van 8, zie je het voor je). Op een gegeven ogenblik heeft Lin aan haar moeder gevraagd of ze ook niet gewoon op de manege mocht gaan rijden, op manege pony's. Dat was dus te gek voor woorden en toen mocht Lin niet meer met Loekie mee naar de manege.
Echt zo belachelijk vind ik dat. Sonja wil da Lin er ook verder in gaat en heeft natuurlijk ook Marlies en Imke in haar hoofd. Maar Marlies is dus met ponyrijden begonnen op onze oude manege en daarna gewoon bij de ponyclub. En dat mocht Lin dus allemaal niet.
Ik weet niet hoe het nu met haar gaat want ik woon inmiddels aan de ande kant van Nederland maar ik vond het echt hartverscheurend. En hoe goed Sonja ook word en hoe bekend, ik zal dit altijd onthouden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Mars, Angs1989, Aranel, Colien, Iris_Casper, Manou, Mariett, MarliesSam, Poekkie, Punz, Renkle, Salinah, Sastaic, SylS, Syzygy, xoranlover en 85 bezoekers