Combinaties EK Springen voor de Jeugd bekend

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Odysseus

Berichten: 22473
Geregistreerd: 15-06-07

Combinaties EK Springen voor de Jeugd bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-07-15 11:44

www.knhs.nl


Afbeelding

Voor het Europees Kampioenschap springen voor Young riders, Junioren en Children dat van 10 tot en met 16 augustus plaats vindt in Wiener Neustadt (Oostenrijk) heeft bondscoach Luc Steeghs zijn teams bekend gemaakt.

Luc Steegs kijkt vol vertrouwen naar het EK in Oostenrijk. “De vijf Young rider-combinaties hebben allemaal al veel ervaring op senioren driesterrenniveau. Dat geldt zeker voor Amber Fijen. Sanne Thijssen is de laatste maanden in hele goede vorm. Lisa Nooren heeft al veel medailles gewonnen en is jeugd Olympisch kampioen. Niels Knape en Kevin Jochems wonnen al eens zilver op het EK en rijden de laatste tijd heel goed.”
Ook bij de Junioren, tot en met de leeftijd van 18 jaar, ziet Steeghs kansen. “De combinaties die ik geselecteerd heb rijden heel sterk. Vicky Helthuis is heel constant in landenwedstrijden. Voor Kars Bonhof wordt het zijn eerste EK. Ralph Slaats en Lars Kersten reden al een EK bij de Children en Lars ook al bij de Pony’s. Megan Laseur heeft al ervaring op een EK die ze reed bij de pony’s.”

De ontwikkeling bij de Children is de laatste maanden hard gegaan. “Aan het begin van het seizoen zag het er niet naar uit dat we hier zouden staan”, aldus Steeghs. “Het team heeft het goed opgepakt en de laatste maanden veel ervaring opgedaan in landenwedstrijden. Niels Bulthuis heeft heel goed gereden in de KNHS Roelofsen Jeugd competitie, Jens van der Meer rijdt sterk. Net als Mel Thijssen heeft Skye Morssinkhof een paard met ervaring. Nederlands kampioen Julia Engelsman presteerde de laatste maanden contant.”

Young Riders
Amber Fijen (Nieuwstadt) - Briljant (v.Chacco Blue)
Kevin Jochems (Achtmaal) - Kadans Como (v.Cesano II)
Niels Knape (Baarlo) - Cavendish (v.Cantos) of Caluna's Cacharel Z (v.Chuck Z)
Lisa Nooren (Engis (B)) - Sabech D’Ha (v.Qredo de Paulstra)
Sanne Thijssen (Sevenum) - Con Quidam (v.Quinar)

Junioren
Kars Bonhof (Epe) - Tennessee V (v.Toronto V)
Vicky Helthuis (Weerselo) - Chappeau (v.Niveau)
Lars Kersten (Egchel) - Taxi Buuron Largo (v.Laptop)
Megan Laseur (Soest) - Zeppelin (v.Heartbreaker) of Esperance
Ralph Slaats (Waalre) - Liberty Antara (v.Arpeggio), deze combinatie is onlangs opgenomen in het A-kader. Ze werden elfde in de Grote Prijs in Wierden en reden goed in de landenwedstrijd van Lamprechtshausen.

Children
Niels Bulthuis (Kinrooi (B)) - Born for you (v.Berlin)
Julia Engelsman (Berkhout) - Whipped Cream (v.Cantos)
Jens van de Meer (Tilburg) - Cassanova (v.Lucky Boy)
Mel Thijssen (Sevenum) - Zsa-Zsa (v.Colander)
Skye Morssinkhof (Hierden), Lucas (v.Lincoln)