CAI Chablis: mooie marathon

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gem

Berichten: 17548
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

CAI Chablis: mooie marathon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-15 07:28

http://www.hoefnet.nl


De lokale overheid had op vrijdag alle evenementen voor dit weekend afgelast in verband met de hitte van rond de 40 graden. Op vrijdagavond kregen de deelnemers tijdens een speciale briefing te horen dat de marathon wel door mocht gaan aangezien de organisatie haar uiterste best had gedaan en alle voorzorgsmaatregelen had genomen om de paarden te kunnen koelen.

Het werd een mooie, maar zware marathon. Tussen hindernis 3 en 4 werden alle paarden extra gecontroleerd door een dierenarts. Dankzij deze voorzorgsmaatregelen kwamen alle paarden goed aan de finish.

Wolter van der Veen reed en sterke marathon waarin hij als tweede eindigde. In het tussenklassement gaat hij ruim aan de leiding. Cas Hendriks en Heidi te Poele redden de marathon netjes uit en zijn weer een stap dichter bij hun kwalificatie.

Ans van der Velden maakt haar buitenlandse debuut in Chablis en reed een stabiele marathon. Piet de Ronde zette een sterke marathon neer, maar tikte er helaas twee balletjes af in hindernis zes. Eline Houterman had haar Vygo weer goed aan het lopen en eindigde dankzij een foutloze marathon op de vijfde plaats. Rudolf Pestman is dankzij een sterke rit met de snelste tijd op hindernis 1 opgeklommen naar de tweede plaats in het tussenklassement. Jacqueline de Groot reed zoals altijd ijzersterk en behaalde de tweede plaats achter dressuurwinnares Anne Violaine Brisou.

Het verschil tussen leidster Brisou en Pestman bedraagt iets minder dan vier strafpunten. Tussen Pestman en de als vijfde geplaatste Houterman zit slechts 2,54 strafpunt zodat de vaardigheid vandaag de nodige spanning zal opleveren.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.

Zie eerder:
[VN] CAI Chablis: alle Nederlandse paarden goedgekeurd
[VN] CAI Chablis: sterke start voor Wolter van der Veen

:)F Erkend Control Freak :)F !!

"Arguing with a Narcissist is like getting arrested. Everything you say can and will be used against you"



Nouvel

Berichten: 28535
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 09:05

Heel goed dat er zoveel voorzorgsmaatregelen zijn genomen, maar toch vraag ik me af waarom je een marathon wilt rijden bij een hitte van 40 graden als ik eerlijk ben...

Hier in Nederland werd dit weekend bijna alles al afgelast bij 30 graden, omdat het onverantwoord is...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Durquia, Jet, Kabayo, kimmetje26, maitestar23, Melzazu, Nickee_ooe, nijnthju en 29 bezoekers