EK Vidauban: gehele Juniorenpodium Duits

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Odysseus

Berichten: 22473
Geregistreerd: 15-06-07

EK Vidauban: gehele Juniorenpodium Duits

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-07-15 14:23

http://www.bokt.nl


Afbeelding

Duitsland is ook vandaag op het Europees Kampioenschap voor de jeugd weer ijzersterk. Bij de Junioren weten zij het gehele podium in beslag te nemen. Koploper is Hannah Erbe met 78.026% met een zeer sterk gereden proef. Landgenoot Semmieke Rothenberger volgt met 77.579% en Paula Holzknecht sluit het zwart-rood-geel gekleurde podium af met 75.553%.

Voor Nederland daardoor vandaag geen eremetaal. Hoogst scorende Nederlander is Lisanne Zoutendijk met haar Ringo Star (v. Riccione). Met 74.053% behaalde zij een zevende plaats in het klassement. Haar proef kenmerkte zich door een zeer sterk drafgedeelte met hoge punten voor de uitgestrekte draf. Mercedes Verweij staat op een elfde plaats met 71.711% en Laura Quint eindigt vandaag als dertiende met 71.632%. Marjan Hooge komt uit op een 35e plaats met 67.158%.

Niet alleen de paarden maar ook de ruiters hebben last van de hoge temperaturen. Doordat er meerdere amazones onwel werden na de rit, staat nu een arts de ruiters bij na het afgroeten en het verlaten van de baan.

Zoutendijk, Verweij en Quint hebben zich geplaatst voor de kür op muziek die morgen verreden zal worden. De Young Riders komen vanmiddag aan de start.

Gerelateerd:
[VN] Liveblog EK Junioren en Young Riders Vidauban dag 4