Eerste dag EK Vidauban: tweemaal tweede in landenwedstrijd

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Odysseus

Berichten: 22473
Geregistreerd: 15-06-07

Eerste dag EK Vidauban: tweemaal tweede in landenwedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-15 16:21

http://www.bokt.nl


Afbeelding

In de warme mediterraanse zon kwamen vandaag vier Nederlandse amazones aan de start tijdens het Europees Kampioenschap Dressuur in het Franse Vidauban.

Vandaag vond het eerste gedeelte van de landenwedstrijd plaats. De twee Junioren-amazones Laura Quint en Marjan Hooge en de twee Young Rider-amazones Jeanine Nieuwenhuis en Jeanine Nekeman mochten vandaag de ring betreden.

De ruiters en paarden weerden zich kranig in de warmte. Het kwik steeg naar 33 graden, maar dankzij een verkoelende bries was het voor de toeschouwers redelijk uit te houden. Tussen het losrijden door, en voor het binnentreden van de ring werden de paarden uitgebreid afgesponst en voorzien van een nieuwe laag vliegenspray.

Laura Quint reed met haar schimmelhengst Velazquez een super fijne proef met een eindtotaal van 70.838%, waar ze zelf ook tevreden over was. Van de warmte had ze weinig last: "Je stelt je er op in, en dan heb je het niet meer zo door." Marjan Hooge reed voor de Junioren met haar zwarte hengst Fulltime. Ondanks een grote fout in het achterwaarts wist zij toch een nette score te rijden van 69.135%. Dankzij de goede prestaties van de twee dames staat Nederland op dit moment tweede in de landenwedstrijd. Duitsland staat op dit moment eerste dankzij de goede prestaties van Paulina Holzknecht(73.486%) en Kristin Biermann (72.054%).

Bij de Young Riders kwam Jeanine Nieuwenhuis als eerste aan de start. Zij zette een goede en correcte proef neer, die door Tineke Bartels beloond werd met een dikke omhoog gestoken duim en door de jury beloond werd met 70.789%. Van haar teamgenoot Denise kreeg zij na de proef een high five. Jeanine Nekeman volgde later met Vling (v. Flemmingh). Haar proef kwam niet helemaal lekker uit de verf en er slopen wat kleine storingen en foutjes in, zoals een pirouette die wat impuls miste en een storing in de overgang uitgestrekte stap - galop. Door een totaalscore van 70.789% eindigde ze op een gedeelde derde plaats met land- en naamgenoot Jeanine Nieuwenhuis. Ook bij de Young Riders was Duitsland een maatje te groot voor het oranje team. Claire-Louise Averkorn (72.368%) en Vivien Niemann (71.500%) wisten individueel een eerste en tweede plaats te bemachtigen en daarmee staat Duitsland nu op een voorlopige eerste plaats in de landenwedstrijd.

Morgen is het de beurt aan de Junioren Mercedes Verweij en Lisanne Zoutendijk en aan de Young Riders Denise Nekeman en Dana van Lierop.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Tarzan, boeflover, gillian, noviceh, Petunia27, Pluksjaanvu, Tzatziki, Ubermetrics, YandexBot en 93 bezoekers