Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
8nnemiek schreef:Leuk
Ik heb een klein kruidenbakje met verschillende soorten, maar om de een of andere reden gaan kruiden bij mij altijd snel dood
Ik heb wel een hoop potjes gedroogde kruiden staan om thee van te maken. Meestal maak ik brandnetelthee voor de blaas, en doe daar bijvoorbeeld wat munt en zoethout bij
Judith_ schreef:Leuk topic, ik volg! Ik ken de kamille thee met name als gedroogde thee. Verse thee is hetzelfde? Gewoon de bloemen?
Durante schreef:Verder heb ikzelf nog een aardbeienmunt, maar ik moet zeggen dat de thee daarvan toch anders smaakt dan bijvoorbeeld de aardbeienthee van pickwick ofzo
linnnh schreef:Ik meld me ook!
Heb een grote plantenbak buiten met 4 soorten munt, rozemarijn, thijm, salie, oregano, platte peterselie, krulpeterselie en maggie.
Binnen in de keuken staat nog een grote basilicumplant.
Thee zet ik er niet echt van, ja af en toe munt thee. Gebruik het meer met koken.
Amanda schreef:Ik heb momenteel alleen munt en basilicum in bakken staan. Basilicum is net gezaaid, munt heb ik een plantje van gekocht. Ik was te laat dit jaar, omdat ik in het gips heb gezeten. Ik hoop dat de basilicum nog opkomt. Vorig jaar deed hij het erg goed. De munt juist weer wat minder, ook vanaf zaad. Vandaar dat ik dit jaar een plantje heb gekocht.
Vorig jaar ook dille gehad, dat groeide de bak uit
Maar gebruikte ik te weinig, dus dit jaar niet neergezet. Peterselie en bieslook doen het hier ook goed. Alleen dit jaar niet neergezet. Peterselie had ik nog een lading van in de vriezer, dus dat was overbodig.
Droog je de kamille eerst? Of gooi je gewoon de verse plantjes in gekookt water zoals met munt?
Amanda schreef:Bij ons op stal staat enorm veel kamille. Best een idee om daar gewoon bloemetjes van mee te nemen elke dag
Ik heb het tot nu toe echt alleen als gedroogde thee gedronken, maar nooit zo. Ga ik proberen