ingespoten en nu maar hopen

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 13:24

Hoi Allemaal,

Een tijd geleden had ik een vraag gesteld over kogelartrose en nu meld ik even hoe het staat.
Afgelopen vrijdag is Jenny ingespoten in het kogelgewricht (rechtsvoor) met een hoge conc halyonzuur. Dit helpt de aanmaak van gewrichtsvloeistof en het kraakbeen weer gezond te maken als ik het goed begrepen heb. Iemand ervaring mee? Nu heb ik een heel stapschema voor 4 wkn en dan moet ze weer terug voor controle. Ben zeer benieuwd maar de prognose is heel goed.
*LOL*
Groetjes Andrea


Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 13:29

ik weet alleen dat het bij (top)dress.paarden gebruikt wordt, die hebben vajker last van gewrichtsproblemen en 'ff een spuitje' wil dan wel helpen..
( die paarden hebben dus geen artrose oid, begrijp me goed..)

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 14:47

Hoi Madelein,

Dat klopt, maar dat zijn ook andere medicijnen, vaak cortisonen. Dit is weer iets anders, had er ook nog nooit van gehoord hoor.

Andrea

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 14:50

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik ben benieuwd naar de jouwe straks! Mijn paard heeft spat en ik loop met hem bij Rodinde. Die heeft het ook over inspuiten gehad. Ik probeer het nu nog met homeo medicijnen en speciaal beslag, maar als het niet (meer) genoeg helpt wil ik het misschien wel proberen. Wat je hoort is dat de een er tijdenlang mee door kan en de ander binnen 6 weken weer aan de beurt is. Een paard van mijn instructrice is ingespoten en moest 2 x per jaar, maar met dat paard heeft ze nog Prix st Georges gereden!

Groetjes Suzanne

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 15:00

Hoi Suzanne,

Mijn dierenarts is Van Schie uit wassenaar. Hij doet ook de paarden van Ankie en IJsbrand Sjardon. Ik heb zijn nummer wel als je een second opinion wil. Verder is de prognose van van schie dat ik weer op Z-nivo moet kunnen dressuren. Hij vindt dat zelfs beter dan recreatief rijden. Verder moet ze regelmatige beweging hebben, dat betekent geen dag vrij meer. Ik had naar mijn mening geen andere keus met inspuiten. Ze was na 4 weken stappen met pijnstillers en homeopathische medicijnen nog steeds kreupel. De enige andere mogelijkheid was op het land. Maar ja met pijn in haar voeten? Ik vond dat geen optie. Ik hoop ook dat het bij deze ene spuit blijft. Is jouw paard ook kreupel?

Groetjes Andrea

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 15:11

Hoi!

Ja, met mijn paard zijn we nu 6 maanden aan het kwakkelen. Maar sinds ik naar een nieuwe stal ben verhuisd gaat hij met sprongen vooruit, omdat de bak daar ontzettend goed is. (Agterberg binnen en eb/vloed buitenbak), dat maakt kennelijk heel veel uit.
Jouw verhaal klinkt precies zoals het mijne: uitgebalanceerde, opbouwende training. Ik moet afwachten wat voor nivo hij nog haalt, maar hij heeft al heel hoog gelopen en is inmiddels 17 jaar, dus het gaat me niet om de wedstrijden. Hij is ook nog actief als dekhengst, maar het is natuurlijk wel leuk als je 'm een beetje op nivo kunt houden, ook voor hemzelf...van dat stappen moet ie niks hebben. Liefst 2x pd bewegen moet hij, kreupel of niet! Vond ik heel naar in het begin, maar het heeft toch geholpen. Op deze stal gaat hij in de namiddag (als de ruinen/merries binnen zijn) lekker het land op en ik train nu ong M nivo met 'm. Weer rustig wat zijgangen en hij doet het erg goed moet ik zeggen. Hij krijgt nu Smooth Locomotion homeo pillen en voor ijzers en achter 'spatbekapt', kan eventueel dus nog overgaan op spatbeslag.
Die spuiten zijn ongelooflijk duur he? Maar ik zou het ook wel voor hem over hebben...naar alleen dat je niet weet hoelang ie 'ermee doet'. Merk je al verschil, of nog niet? Of is ie vandaag pas ingespoten?
Met mijn ruin rijd ik wel wedstrijden en dat houdt ook in dat ik heel rustig ben wbt onze hengst....ik gun hem alle tijd en we zien wel wat hij nog wel en niet meer kan. Binnenkort verhuizen we naar een boerderij met eigen land en stallen, dus dat is ideaal voor hem. Ik laat een goede bak aanleggen en verder kan hij de hele dag naar buiten daar.

Groetjes Suzanne

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 15:24

Hoi Suzanne,

Ja de spuit was erg duur. 800,=. Ze is net ingespoten en moet nu 4 wkn stappen en dan weer terug. Verder mag ze nu niet los, niet in de stapmolen enz. Van schie is daar tegen zo lang ze kreupel is omdat dat ongecontroleerde beweging is. Mijn paard is 14 jr en vonden ze het nog te jong om er niets aan te doen. Je zou eens kunnen bellen (070-5177707)om advies te vragen. Je kunt 's ochtends tussen half 9 en 9 en 's avonds tussen 7 en half 8 bellen dan krijg je een dierenarts aan de lijn. Moeilijke beslissingen hoor, vond ik ook. Maar ja ik wil roch niet dat ze pijn heeft. En ja de bodem had er ook veel mee te maken zei de veearts.
Ook ik vind de wedstrijden niet zo belangrijk maar de vooruitzichten die de kliniek in Utrecht mij schetste vond ik ook niet zo leuk. Alleen maar rondjes in een goede bak en verder niet. Dus ook niet lekker op het strand. Ik hoop er het beste van en dat haar andere been niet op gaat spelen want dan kost het me weer 800,=

groetjes andrea

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 16:05

Hoi Andrea!
Ik heb er totaal geen ervaring mee, maar ik wens je ontzettend veel sterkte!
Wist trouwens niet dat een spuit zo duur kon zijn, oeps.... Verward Ik zal voor je duimen en hopen dat alles goed komt!
Groetjes, Dorine.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 16:12

Ik vraag me af of zoiets voor mijn paard een optie zou zijn, zo'n spuit. Zij heeft hoefkatrol. Maar dan zou de dierenarts in de kliniek er toch wel over zijn begonnen?

Als zoiets echt helpt heb ik het er wel voor over!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 16:25

He Jura, jij loopt toch ook bij Rodinde? Dan had die het denk ik ook wel gemeld, anders moet je er eens naar vragen.

Ik overweeg om die veearts van Andrea eens te bellen over Imi...

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-01 07:52

Hoi,

Voor hoefkatrol geloof ik niet dat er inspuitingen mogelijk zijn. Wat ik wel weet is dat met speciaal beslag en bloedverdunners nog een hoop gedaan kan worden. Maar even bellen kan natuurlijk altijd. Of aan mr. offereins vragen want daar heb ik ook aangevraagd wat er voor jenny mogelijk was.

Groetjes andrea

Nathalie w

Berichten: 694
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 11:10

Mijn paard hebben ze met Hyalonzuur gespoten voor hoefkatrolonsteking in de weke delen wat niet hielp omdat ze een schouderblessure had. Zie.hoefkatrol.nl verkeerde diagnose.

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-01 13:40

Hoi Natalie,

Toevallig komt is er pas bij ons op de manege een clinic van Bioscan geweest. As donderdag komen ze het paard van mijn vriendin doen. Daarna maak ik zeer waarschijnlijk zelf ook een afspraak. Komen ze bij jouw nog steeds? Bij ons vertelde ze de 1e week 3x komen en daarna om de 6 weken.

Andrea

Nathalie w

Berichten: 694
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 14:12

Hoi Andrea,

Toevalligerwijs plaats ik deze week bij een oproepje over informatie van Bioscan dat het met mijn paard na 7 maanden nog steeds zo goed gaat.Zondag maakte ze een rare stop in de bak en ze is weer terug bij af dus a.s vrijdag word ze weer behandeld. Vorige keer had ze drie behandelingen nodig en ging het perfect tot nu dus. Wie heeft heeft de clinic gegeven? Bij mij komt Betty Klootwijk.

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-01 14:34

Hoi,

Ik dacht bij ons ook, ze komt uit aalsmeer.
Ik heb de clinic nl niet gevolgd want ik was er niet maar morgen ga ik bij mijn vriendin meekijken. Rot voor je met je paard.

andrea


Nathalie w

Berichten: 694
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 14:41

Hoi Andrea, Betty komt uit Nieuwe kerk aan de ijsel. Ik baal er ook ontzettend van dat ze weer geblesseerd is want ze is pas zes maar we hebben nog nooit een vol jaar kunnen rijden zonder problemen en vorige week bleek mijn 3 jarige ataxie te hebben (Wobbler)en een lichte vorm van o.c.d.. Maar op een gegeven moment lijk je er wel aan te wennen.

andrea
Berichten: 26
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-01 14:47

Hoi,

Dan is het niet Betty. Wat erg van je paarden. Met Jenny heb ik nooit veel gehad. Ze is 14 en dit is het 1e. Ze is er wel vorig jaar ook kreupel van geweest. Ik was toch wel heel erg geschrokken van het vooruitzicht wat utrecht mij schetste. Nu ben ik veel positiever. Op zich vind ik het ook niet erg om nu even rustig aan te doen. OCD is te opereren toch? Ataxie poeh kun je daar nog iets aan doen?
Andrea

Nathalie w

Berichten: 694
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 06:53

Ja o.c.d is te opereren maar had volgens de dierenarts geen zin omdat haar ataxie een groter probleem is en daar eigenlijk niks aan te doen is. Gelukkig kan ze nog als recreatiepaard dienen en heeft ze zelf nergens last van. Beterschap met je paard

anne marije
Berichten: 6
Geregistreerd: 02-01-02

kogelartrose

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 14:44

Mijn paard lijkt ook kogelartrose te hebben. Ik weet het nog niet zeker maar het lijkt er verdacht veel op. Ik zit nu al stiekum toch wel over de toekomst na te denken. Ik ben er helemaal niet voor om mn paard vol te spuiten met chemicalien alleen voor mijn eigen genot. Daarom de volgende vraag. Weet iemand hoeveel pijn het paard heeft als hij/zij niet belast wordt?

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 16:12

Ik heb ervaring met twee paarden die ingespoten waren in beide voorbenen. Wat die spuit precies was, weet ik niet. Het eerste paard had een peesblessure en heeft eerst een half jaar rust gehad op het land, en is toen ingespoten. Toen zijn we langzaamaan begonnen met de training, amar na een tijdje was er weer een spuit nodig omdat ie weer ging kreupelen. Toen we daarna begonnen met de training, hielp de spuit niet meer dus hebben we hem moeten laten afmaken.

Het paard wat nu ingespoten is, ook aan beide voorbenen, heeft artrose. Wat voor vorm etc weet ik niet. Hij loopt nu goed met de spuit, de training is rustig opgebouwd en hij loopt zelfs jachten. Er is wel een neveneffect volgens mij; hij is een keer over de kop geslagen en heeft toen beide (speciale) voorijzers voor eraf getrapt, maar heeft geen dag kreupel gelopen, omdat ie (volgens mij dus) gewoon geen pijn meer kan voelen. Of dat nou zo goed is... je merkt ook niet wanneer je iets overbelast nu...
Ik hoop maar dat Mayk het nog een tijd volhoudt met de spuiten.

Maar wat ik wel vind, is dat het pure symptoombestrijding is. Het wordt nooit meer beter, dus als de spuiten ophouden te werken ben je verder van huis. Ik heb sowiezo al geaccepteerd dat het einde er aan zit te komen. Zware jachten in combinatie met zo'n spuit is niet alles....

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cent, Doedatje, elise t., elise21, Elvirawortel, eva1969, iphyn, jente1984, Julia_, kaatje89, koenlover, Lonni, lrm, rider, Simoontje04, TannieWannie, VosjeN, YoniB en 47 bezoekers