witte bandages weer wit krijgen

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 08:19

mmmm, ik rij graag met witte bandages, maar langzamer hand worden ze echt zwart! zijn er (goeie) manieren om ze weer wit te krijgen?


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:21

Je hebt van dat spul bij de drogist of supermarkt om kleding weer te witten zeg maar. Ik gebruik het wel eens voor witte shirtjes, dus zal het bij bandages ook helpen. Ik weet niet hoe het heet maar misschien weet de drogisterij bij jou in de buurt het wel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:22

beetje chloor erbij iedere keer dat je ze wast. Niet teveel want dan worden ze geel. Van tijd tot tijd gewoon nieuwe kopen is het enge dat echt helpt.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:33

Wassen met witte reus, is echt goed middel..of in de week zetten met Echfa wit.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 10:14

Ik heb alleen maar witte bandages en ik gebruik ze bijna dagelijks. Ik was ze gewoon op 90 graden met witte reus, net als de shabrakken. een voordeel van wit is dat het niet verkleurt dus je kunt het lekker heet wassen. Party!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 11:37

Gewoon een zakje blauw erbij doen in de was. Superouderwets, maar 't werkt! In de drogisterij weten ze wel wat je bedoelt als je naar "blauw" voor bij de witte was vraagt. Ik geloof dat het Ricket's Blue heet ofzo.

Aan chloor zou ik niet beginnen, dan wordt het na een paar keer toch gelig en da's nog goorder dan grauw!

Sonja

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 14:07

biotex vlekkenspray... Echt ideaal. Spuit je erop, en dan even intrekken, in de wasmachine (gewoon normaal met zeep ed), en dan zijn ze veeeel witter. Doe ik altijd met mijn witte jas.
Wat ook schijnt te helpen, is wel wat ouder is ossegal (vraag ernaar bij je drogist).
Verder, maar dan moet je echt absoluut tegen dat soort middeltjes zijn kun je ze op het gras in de zon leggen. De zon bleekt nl ook.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 14:57

haha, ik heb dus echt witte bandages puur voor op wedstrijd enzo.
Voor door de week heb ik groene en rode.
Wit shabrak, witte handschoenen en witte bandages gooi ik altijd gewoon op 40 graden in de wasmachine.
Ben er alleen wel gsiter achtergekomen dat je je shabrak niet in de drogen moet doen Frusty Frusty

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 15:35

Jah ik heb ook witte bandages maar die zijn idd niet meer wit Lachen Kben nu op zoek naar Bordeaux Lachen

Groetjesss

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 15:36

Oja, blauw, dat was het. Daarmee kun je je bandages weer wit krijgen Frusty Ook logica van niks, maar okee

Waarom shabrak niet in de droger? Doe ik wel altijd. Verward

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 13:13

rijden jullie dan echt allemaal elke dag met bandages? Is er dan niemand die zich er iets van aantrekt dat het erg slecht schijnt te zijn voor de ontwikkeling van de pezen, die prikkels van buitenaf nodig hebben om sterk te blijven????

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 13:16

Ik rijd zonder hoor. Lachen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 13:17

Als je je paard echt zwaar aan het werk zet kun je beter bandageren, bandages geven meer steun.
Wanneer je licht werkt of recreatief rijdt kun je beter van die kant en klaar peesbeschermers gebruiken. De belasting op de benen door het werk is dan toch niet groot, extra steun is dan iet nodig.
Ik de laatste aflevering van de Strengen doet Sonja Gademan ook nog een uitspraak [namens Sjef Jansen] over het gebruik van bandages e.d.


Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 13:53

ja, dat stukje heb ik gelezen van SOnja Gademann! En ik weet ook wel dat veel top-paarden elke dag met bandages gereden worden en dat zij waarschijnlijk heus wel goede benen zullen hebben, maar ik heb inmiddels al TEVEEL vee-artsen het kwalijke van bandages horen benadrukken.

En de intensiviteit van het werk: tja, het zal wel verschil maken, maar ik denk ook dat je door een goede manier van trainen de benen juist sterker maakt, waardoor imo die bandages niet nodig horen te zijn.

Maar goed, ik weet dat ik een alternatieve doos ben soms Gaaaap (voor mij is het al heel wat dat mijn 4-jarige peesbeschremers om heeft) en dat ik praat over dingen waar ik niet veel ervaring heb, maar mogmaals: ik lees veel en heb al veel slechte dingen over bandages gehoord, vandaar dat het mij verbaasde dat iedereen zomaar elke dag die dingen gebruikt! Verward

Naja, trek je niets van mij aan hoor, Lips are sealed ben in sommige dingen gewoon een beetje recalcitrant!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 14:14

Ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik gebruik dus wel dagelijks bandages.
Ik merkte dat mijn paard Lovers [8 jaar] zachte gallen kreeg achter aan de kogels Scheve mond\ . Wanneer hij heel licht werkt trekken ze weg maar wanneer hij zwaar in het werk staat zijn ze goed zichtbaar. Na overleg met mijn instructrice en uitproberen heb ik zelf ervaren dat de gallen bij het gebruik van bandages veel minder zijn, zijn benen zijn een dag na het werk veel droger.
Wanneer ik mijn paard licht werk gaan de gewone peesbeschermers weer om. Dat vind ik ook wel zo makkelijk Knipoog want het bandageren kost gewoon meer tijd en geeft veel was Boos! .
Ik vind wel dat je altijd met beenbescherming moet rijden. Maar wat je gebruikt, tja, als je maar weet wat je doet en waarom en niet omdat het misschien wel interessant staat Gaaaap .
Gelukkig heb ik de luxe dat ik een fantastisch klankbord gevonden heb in mijn instructrice, maar ik besef me heel goed dat dat niet voor iedereen geldt.
Party!! *LOL* Party!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-01 14:39

Heb hier eens met een docent over gesproken in mijn Wageningse tijdperk (vroeger... Sigaar ) die man had niks met paarden te maken maar wel een uitgebreide kennis van de anatomie en bewegingsapparaat van beesten. Volgens hem was het uitgesloten dat een bandage de pezen verslapt. Een bandage geeft hooguit wat steun aan het ophangapparaat rond de kogel, en geeft verder alleen bescherming tegen geweld van buitenaf. "Prikkeling" van de pezen, het veelgehoorde argument dat Tender nu ook weer opvoert, komt door beweging, en wordt niet tegengehouden doordat je iets aan de buitenkant (redelijk stijf) om zo'n been wikkelt.
Ik rijd eigenlijk altijd met bandages, of voor een peesbeschermer en achter bandages.

Fitzroy

Berichten: 25044
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 07:33

Hoi Tender, ik ben het met je eens!
Heel veel DA en echt niet de minsten raden het gebruik van bandages af.

Volgens de DA waar ik nog altijd het meeste vertrouwen in heb, werken die halfharde pijpekousen het beste er voorkoming van blessures en niet de harde peesbeschermers.
Ik ben dan ook 1 van de weinigen die je nog met pijpekousen zult zien rijden. Alleen met springen doe ik peesbeschermers om.

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 07:47

Ik denk dat het grote probleem is dat als je niet goed bandageert (te los/ te strak) er wel dingen fout kunnen gaan. Wanneer je het op de juiste wijze doet zou het best eens heel ondersteunend kunnen zijn.

:evaw:

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 07:52

Hoi Jippie, tja, als het bij die van jou duidelijk werkt tegen de gallen, dan heb je er (zoals je zelf ook al aangaf) een hele duidelijke reden voor, je doet het heel bewust en niet zomaar voor de rage, de mooïgheid.

Zep: ik ben zelf ook bioloog, en ik verkies zelf het oordeel van gespecialiseerde dierenartsen boven dat van proffessors die veel over hun vakgebied weten, maar niet gespecialiseerd per diersoort. Maar dat is ieder voor zich natuurlijk! Dat bandages bescherming geven tegen kwetsuren van buitenaf bestrijd ik, omdat ik denk dat een harde peesbescherme wat dat betreft meert bescherming biedt dan een zachte bandage. Ik voel mij hierin gesteund door het feit dat nagenoeg alle springruiters met peesbeschermers rijden, terwijl bandages juist een rage zijn geworden onder dressuurruiters.

Tot slot vroeg mijn man (sportmasseur voor mens en paard) zich nog af, als een bandage zoveel steun geeft, waarom zijn er dan geen menselijke sporters die preventief bandages gebruiken???

Verder heb ik respect voor ieders' keuze hoor, wanneer deze weloverwogen en doordacht is genomen! Ik wilde niemand aanvallen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-01 10:47

Nou ja, ieder het zijne hoor. Ik ben ook redelijk vastgeroest in m'n opvattingen af en toe. Heb er eens met die man over gesproken nav een soortgelijke discussie.
Wat mij is geleerd is dat bandages dus niet zoveel steun geven, dat dat op zich een beetje een fabel is. Sporters tapen soms toch ook hun enkels in voor steun, maar daarmee fixeren het gewricht, daar is dus bij een bandage, die redelijk stijf rond een kogelgewricht zit, geen sprake van.
Ik heb nooit problemen met bandages, dus waarom zou ik ze dan niet gebruiken?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: estell__ en 38 bezoekers