Ik ben in de stress

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

 
 
Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 19:21

Ik ben helemaal over de rooie, ik weet niet wat er met me aan de hand is.

Mijn wens..mijn wens...waar ik al meer dan 10 jaar over gedroomt heb, waar ik zo veel over gedacht heb, waar ik zoveel over gefantaseerd heb...kan nu eindelijk waar worden.

Morgenmiddag ga ik kijken bij de fjord, ik moet dit weer helemaal in mn eentje doen, niemand die me helpt of me steunt. Maar ik heb alles met de paarden in mn eentje moeten doen.

Ik kan alleen nog maar denken, denken denken. Al dagen doe ik niets anders dan denken...'wat als ie nou heel erg ziek word' 'wat als ik hem niet kan inrijden' 'wat als alles fout gaat?' 'wat als het een enorm kreng blijkt te zijn'

Dit word echt een grote stap in mn leven, iets gaat waar worden waar ik door geobserdeert ben.

Ik doe niets anders dan janken, ik ben helemaal over de rooie, ik ben ook dood en dood moe van al het denken.
Mijn ouders kunnen alleen maar over geld praten,
mijn zusje (Wilona) zit de hele tijd te pesten:' Je krijgt dat paard toch niet" "Denk je echt dat jij dat paard krijgt? "Je hebt niet eens een stal" Ik heb geen zin in Wilona's commentaar.

Sorry voor dit onozele bericht...ik hoop dat iemand nog wat tips voor me heeft zodat ik vanacht een beetje kan gaan slapen.


Rhys
Berichten: 6351
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:23

hee Gerdien, ik was even een paar daagjes weg (in Elim bij Stasia en Martin, supergezellig, maar wel elke dag 2 of 3 paarden rijden, pff)maar ik begrijp uit dit verhaal dat je gaat kijken voor een eigen beessie.......super zeg.
het enige wat ik voor je kan doen is je succes wensen.
Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen!

Kom op meid!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 19:25

Ja klopt ja, voor de duidelijkheid: ik ga een fjord kopen. Thanks Rieja.

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:25

Dit is helemaal niet onnozel meis... je moest eens weten hoe ik was in de week dat ik hoorde dat Pinky verkocht kon worden en ik hem HEEEEEEL misschien zou kunnen kopen!
Echt, het ene moment lag ik te jankn als ik eraan dacht dat ik Pinkje nooit meer zou zien, en het andere moment huppelde ik door de kamer en schreeuwde ik "ik krijgen een eigen pony, tralalala".
Maar jha, dat is normaal en het hoort erbij..
En je boekenwurm (:))) zusje moet niet zo gemeen zijn hoor! Lachen

Sterkte meis, en blijf erin geloven, het komt! *kimmy de jomanda Haha!*

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

akerna

Berichten: 3770
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: apeldoorn!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:40

hey meis, wat is dat nu. helemaal down. kop op. ik weet wel hoe je je voelt hoor! ik moet ook alles alleen doen met Quinto (nou ja mijn vriend staat er wel achter en wil ook wel helpen enz) ik heb mijn ouders niks verteld toen ik Quinto had gekocht. heb zelf heel lang zitten twijfelen of ik het wel zou doen, aangezien Quinto toen erg ziek was enz. maar ja als je de da dan hoort praten van tja imo is er geen kans dat ik beter wordt enz dan had ik zoiets van hij heeft ook recht op een leven. ben met hem bij een andere da geweest en die was er juist heel positief over. maar toen ik het mijn ouders vertelde had ik vette ruzie met mijn moeder. en ze zit (nu nog steeds) de hele tijd opmerkingen te maken van je kunt het toch niet betalen enz.
maar meid kop op en (kim en) ik wil(len) je best helpen hoor!

liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:46

heee het lukt vats wel allemaal. Maar niets te overhaast doen. Beter lang zoeken met een goed resultaat dan te snel iets kopen en er spijt van krijgen. Ohja, advies: <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Neem AUB iemand mee die vaker paarden bekijkt/koopt, iemand met veel verstand. Dat scheelt de helft gestress.
En nog een keer: weet je wel zeker dat je een onbeleerd paard wil kopen? Eentje die al bevestigd is is makkelijker en minder troubles voor jou. Dus please, denk daar goed overna.
Succes!

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:51

He meid ik weet precies wat je voelt,......dat is onzekerheid, heb ik precies hetzelfde gehad, altijd lopen zeuren om een eigen paardje totdat ik er bij een ging kijken....bibber bibber....wel/niet/onzekerheid!!!!
Kon gewoon niet slapen, zo zenuwachtig dat ik was, en me maar afvragen of de verantwoordelijkheid niet te groot was....zucht!!!!
Wilde ik het eigenlijk wel, en inderdaad de gedachte dat als hij ziek mocht worden enzo enzo Verdrietig
Ben blij dat mijn vriend mij dat laatste duwdje in de rug heeft gegeven, anders had ik denk ik nu dus nog geen paardje gehad Verward
Echt neem de gok......het komt allemaal wel goed, en als je een opkikker ofzo nodig heb.....we zijn er allemaal voor je Lachen

Heel veel succes morgen.....en ik wacht met spanning af of er nog een fjorde eigenaresse bijkomt Lovers

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 20:24

Kop op meisje! Het lukt heus allemaal wel. Kan me je gevoel heel goed voorstellen hoor. Je moet gewoon doen wat je hart je ingeeft, dan vind je vast de leukste pony. En voor de verstandige kant van het verhaal Schijnheilig zou ik iemand meenemen die jou raad kan geven.
Weet je iemand die dat wil? Twee zien namelijk meer dan een en dan is het wat objectiever.
Heeeeeeeeeeeeeel veel succes morgen en je hebt altijd ons nog he? Groetjes Marije en ik duim voor je Knipoog

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 20:46

Kop op meisje,
Maak je er niet te druk om, haat gaat allemaal goed komen dat voel ik. Mocht je toch twijfelen als je hem hebt gezien kun je altijd nog een dierenarts vragen. Heb ik ook gedaan en dat geeft een goed gevoel en verder moet je gewoon op je gevoel afgaan dan komt het allemaal goed zal aan je denken morgen XxxxXjes essie

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 20:55

dank je wel allemaal! Ja dat is het nou juist...kep niemand die meegaat met ervaring met het kopen van een paard.

Als de pony mij bevalt gaan mn vader en moeder mee en kan ik misschien nog iemand meemen met 'verstand' ervan deze week nog terug. En dan halen we hem misschien gelijk wel op. ALS hij me bevalt natuurlijk...
Enne...ik laat hem zowiezo keuren door de dierenarts, word dat eigenlijk daar gedaan (hij staat in heerenveen) of bij mij in Apeldoorn? Als hij niet goedgekeurd word dat ik hem dan weer terug breng??

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 21:06

Je kan goede afspraken maken met die mensen dat je hem thuis laat keuren en als er wat mocht zijn dat je hem dan terug brengt...maar ik denk dat ik het daar zou laten doen!!!!

Wij hebben Oliva trouwens niet laten keuren maar op heel goed vertrouwen gekocht.....die man heeft naam en die heeft hij hoog te houden dus heeft het geen zin om ons te bedriegen, als hij nog meer paarden wil verkopen........

Fitzroy

Berichten: 25091
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 21:15

Er zitten zoveel mensen op Bokt, er zal toch wel iemand in de buurt van Heerenveen zitten met verstand van paarden???

Helaas voor jou woon ik in de Bollenstreek, dus das een tikkie te ver.

Voor de rest adviseer ik je om het paard door je eigen dierenarts te laten keuren en niet door hun dierenarts. Je kunt dan altijd afspreken dat je hem terugbrengt als hij niet goedgekeurd wordt.
En zeker laten keuren, want ook al heeft iemand een goede naam hoog te houden, hij weet ook niet wat een paard op buigproeven doet.

Carolam

Berichten: 163
Geregistreerd: 01-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 21:19

Ik zou als ik jou was ook echt je paardje laten keuren en dan ook het liefst door je eigen dierenarts! Of in elk geval 1 die je kent.
En als ik jou was zou ik echt proberen iemand mee te krigen de eerste keer dat je gaat kijken!

Ik wens je in elk geval heel erg veel succes en hou ons op bokt op de hoogte want we zijn erg nieuwschierig!! (schrijf ik dat zou goed??)

Het leven gaat niet altijd zoals jij het wilt, maar probeer er het beste van te maken!

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 21:25

Hoe ben je aan het adres van dit paardje gekomen? Wat weet je allemaal van hem/ haar? Uit jouw verhaal maak ik op dat hij nog niet zadel mak is? Heb je wel eens eerder een paardje mak gemaakt? Vertel vertel!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 21:59

Ook al moet je nu alleen, da's niet zo erg (maar lijkt me wel vervelend zeg, is er niet al een goede vriendin die met je mee wil?) maar probeer toch nog een keer terug te gaan voor je definitief tot koop overgaat. Laat je niet opjagen, ook al zou deze niks worden: er zijn zo eindeloos veel paarden!! (geen hand vol maar een land vol, zegmaar)

Wat die keuring betreft kun je 3 dingen doen:
ten eerste kun jij hem daar ergens laten keuren, waarschijnlijk doen ze dat dan bij hun eigen veearts, en aangezien de meeste veeartsen gewoon eerlijke mensen zijn, is daar op zich niks mis mee. Het gaat hier om een gezelschapspony, daar zijn geen enórme bedragen mee gemoeid, en dat maakt mensen bij voorbaat al een stuk eerlijker, maar helemaal zeker ben je nooit. En voor jou is het wel een hoop geld, dat wil je niet "investeren" in iets slechts.
Wat je ook kunt doen is hen vragen het paard naar de veearts van jou keuze te brengen, als het paard wordt goedgekeurd koop je hem. Je kunt hen nog tegemoet komen door bijvoorbeeld jouw veearts een goed adres in Friesland te vragen.
Minder omslachtig is het, om het paard te kopen en daarbij te bedingen dat je hem terugbrengt als hij niet door jou veearts goedgekeurd wordt. Probeer dan zo min mogelijk tijd tussen koop en keuring te laten zitten, maak desnoods vantevoren al een afspraak, als je weet wanneer je hem op gaat halen. Kun je altijd weer afzeggen namelijk.
Je kunt overwegen om de afspraken op papier te zetten, dat kan een hele hoop gelazer schelen namelijk. Eerlijke mensen hebben niks te verbergen en zullen daar dus geen problemen mee hebben. iemand die dat (ook na een 2e keer vragen, het is namelijk nog niet zo gebruikelijk) gewoon niet wil, jammer, maar daar doe jij geen zaken mee. Je merkt vaak wel als je gaat kijken hoe mensen reageren. De meeste particulieren zijn gewoon aardige mensen die hun paard op een leuke plek willen hebben, maar soms tref je gewoon zeikerds!

Succes!!! Party!! Party!! Party!!

Ineke2

Berichten: 33094
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:12

Ik kan je er niet echt mee helpen maar iig veel succes gewenst, ik duim voor je dat het wat word.

Happiness can be found in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.
[VN] Ineke2 aan het woord: gekeurd en ingedeeld in Grade II (paradressuur)

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:33

lieve gerdien ik wens je veel succes.
ik zou best met je meewillen maar heb mijn hoofd,dus dat gaat niet he?en ik moet om 3 uur bij de dokter zijn.
maar zie het eens zo:jij gaat morgen alleen maar even kijken,je hoeft niet gelijk op dat moment te beslissen.
als je dat paardje ziet moet je niet denken.je allereerste indruk is de beste,en daar moet je op af gaan.valt je eerste gevoel erover je tegen?dan NIET doen.
en is je gevoel positief?dan neem je bij het volgende bezoek je eigen DA mee om hem te laten keuren.moet je nooit door hun laten doen!!!!!
en probeer een regeling(op papier)te zetten dat als ie bijv. eerst naar jou toe moet en dan pas gekeurd kan worden dat je dan op papier een afspraak amakt dat als ie afgekeurd word je hem binnen twee weken terug kan brengen.
vraag nimber(kim)nog ff om extra advies.
succes meid enne je staat er niet alleen voor,wij zijn er voor je om je te helpen met je keuzes!
sterkte.liefs sanderijn

soms is het beter om te zwijgen

ikke

Berichten: 37520
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:37

eehhhhh ik dacht dat A'doorn zo dik vertegenwoordigd was hier? Is er dan niemand die tijd voor je heeft? Dat vind ik schandalig! Helaas kan ik het nu niet meer regelen, maar als je beluit om erop terug te komen, in het weekend maak ik desnoods even tijd voor je. Doe maar een PB'tje als je wil.

Groet en succes Gery

akerna

Berichten: 3770
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: apeldoorn!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:41

ik wil best, maar ik moet morgen ook werken en kan geen vrij vragen (aangezien ik al dat klotetuig nog moet doen wat ze afgelopen weekend op wedstrijd hebben gebruikt.) en ik afgelopen week ook weer 2 dagen ziek ben geweest.was graag met gerdien meegegaan om te helpen.

liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen!

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:56

Ik wil ook wel mee, maar daar heeft ze niet zo veel aan, zoveel oog heb ik daar niet voor, ik ben geen echte kenner, en dat is toch wat ze nodig heeft om mee te gaan lijkt mij!!!
En het is inderdaad zeer kort dag, dus ik denk dat de meeste moeten werken doorde weeks.....denk dat als ze in het weekend gaat dat misschien Kim wel met haar mee had gewild en die heeft er ook echt kijk op Lachen

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 07:00

Ow heel erg bedankt allemaal!! Jullie zijn echt zo lief Lovers

Ik heb nog een email gestuurd en gevraagd of ik hem thuis kon laten keuren.
Hij wil graag zijn eigen verkoopmanier aanhouden. Er gaat niets het erf af voordat het is betaald. Hij vond het goed als ik hem wou laten keuren.

Een hele goede vriendin van mij gaat mee vandaag, dat scheelt weer, maar ze weet verder niets van paarden. Ik zat daar echt over te piekeren, wie moet ik nou meenemen? Maar als hij door de dierenarts gekeurd word is dat toch ook voldoende?
In ieder geval heel erg bedankt allemaal en ik houd jullie op de hoogte.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:08

Ik zou hem dan wel door een DA laten keuren die niet de vaste DA is van de verkoper! Kijk daar maar mee uit.
Ik heb wel een nichtje in Heerenveen maar die weet helemaal niks van paarden dus daar heb je niet zo veel aan.
Heel veel succes iig!


Marjolein

Berichten: 11634
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:19

he succes ermee. enneh een ding, laat je niet te snel verleiden om meteen een paardje te kopen. t kan heel goed gaan (zie mij) maar t kan ook stukken minder gaan. toen ik ailin net had heb ik heel erg zitten twijfelen. (op de manege kwqam opeens een hele leuke tinker waar je ook al op kon rijden) dus begon ik te twijfelen of ik wel t goede had gedaan. maar het is nooit serieus in me opgekomen om Ailin weg te doen.

Het keuren komt wel. zorg gewoon dat je er zelf bij bent. en anders ga je gewoon de tweede keer kijken als er iemand mee gaat. zodat die op de meeste dingen let waar de veearts niet oplet (zoals heeft hij goede gangen, is hij wel echt lief en niet gemeen ed)
veel succes vanmiddag

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:30

Hé Gerdien laat je niet gek maken hoor!

Je hoeft toch niet over één nacht ijs te gaan!
Als de Fjord je op het eerste gezicht wat lijkt vraag je gewoon of je nog een keer mag kijken. Als je een afspraak maakt voor woensdag, donderdag of zaterdag kan ik 's avonds eventueel met je mee. Heb nog nooit Fjorden gekocht maar wel zat andere paarden, en vroeger natuurlijk op de Fjordjes van mijn oom gereden.
Ik hoor het wel en stuur je nog wel een pb'tje.

Maar neem van mij aan, dat paard loopt niet weg, gun je zelf de tijd om aan het idee te wennen en probeer zo kalm mogelijk te blijven. Daarom is het verstandig om nog een keer te gaan kijken.

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 11:43

aha dankje... Ja Heerenveen is ook nog zo'n pokke eind weg! Maar er zijn nog meer belangstellenden, dus ik kan niet te lang wachten. Die mensen hebben geen ruimte meer voor hem en die willen hem snel kwijt.
Stel dat er iemand is en die zegt: ik kom hem morgen ophalen....eeuuh, tja jammer dan.

Maar ik ga niet overhaast een pony komen, dat wil ik in alle rust doen, dan zoek ik wel wat anders.
En mmn ouders die hebben pech dat ze nu steeds voor mij daarheen moeten rijden, maar het is gewoon heel belangrijk.

LAAT IK NOU EERST MAAR EENS GAAN KIJKEN
oowww ik word gek!!!!!!! aaah iieeh oohh ik kan wel gillen HET IS ZO SPANNEND!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BeFunny, Geralda1994, Pierus, Renss, Zinzi_jewel en 137 bezoekers