ik wil een PAARD!!!!!!!!!!!!!!!!

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xxjes karine
Berichten: 14
Geregistreerd: 11-06-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 16:42

Kijk naar mijn titel en je weet waar dit over gaat.
Het enige probleem is mijn ouders.
Zij zeggen dat als ik ga studeren ik er geen tijd voor heb.
Alsof ik dat niet heb!!
Ik weet ook zeker dat ik met een paard betere cijfers haal op school.
Hoe haal ik ze over????
groetjes en mzzls *LOL*
<IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> HELP ME!!!!!!!


Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 18:43

Tja dat willen er meer Lachen

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 18:48

vraagje:
Heb je nu ook een verzorgpony/paard waar je alles zelf voor moet doen elke dag.

Sirius_

Berichten: 10945
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:01

oh dat probleem heb ik ook! maar ik heb gezegd tegen mn ouders dat als ik 16 ben en een paard koop hem helemaal verpest omdat ik dan 2 jaar niet heb gereden. dus nu mag ik er waarschijnlijk een dat ik hem laat bijrijden *LOL*
maar ja.. goedkope stalling vinden dus een optie is een wei Lachen maar ik ga oftopic *LOL*
misschien iets voor jou als je een laat bijrijden?

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:20

Zucht.. geloof nou eens dat je ouders het beste met je voor hebben!! Echt, een eigen paard is niet niks, en zeker niet als je 12 bent (waarmee ik niet wil zeggen dat het nooit kan)
zie http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php ... 90&forum=1
Iedereen wil het liefste een eigen paard, maar het is gewoon niet voor iedereen weggelegd. Wees blij dat je al een verzorgpony hebt en probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen daarmee. Dan ooit, als je zeker weten geld en verantwoordlijkheidsgevoel hebt, kan je nog eens verder kijken. Groetjes!


Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:22

mmzz dat geen tijd valt best wel mee bij mij
studeren zal ik nooit doen, maar kheb tijd genoeg voor mn ponyke Lachen

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Tess
Berichten: 982
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Mierlo-hout

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:40

Ik was 10 jaar toen ik begon met paardrijden, dat was in die tijd heel deftig, ik heb het over 34 jaar geleden.
Ik wist meteen dat ik ooit een eigen pony zou willen hebben en heb vreselijk bij mijn ouders gezeurd.
Wij waren thuis met z'n zessen en dus kon ik zeuren tot ik een ons woog.
Toen ik eenmaal zelf kinderen had en weer begon met rijden, werd het tijd om mijn droom waar te maken, toch heeft het toen nog vele jaren en hard werken (geld) gekost eer het zover was.
Mijn dochter heeft het geluk dat ze een paardrijdende moeder heeft, maar ik weet zeker dat wij haar nooit een pony gekocht zouden hebben eer ze een jaar of achttien was, bovendien zou ze er zelf voor hebben moeten sparen.
In de praktijk is gebleken dat ze door school, vrienden en andere bezigheden er soms maar 1 keer in de week aan toe komt om de pony of haar verzorgpaard te rijden.
Echt, geloof ons oudjes nou, het is heus niet allemaal rozengeur en manenschijn en jouw kans komt nog wel.

Wat niet is kan nog komen...

xxjes karine
Berichten: 14
Geregistreerd: 11-06-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-01 16:59

misschien moet ik gewoon wachten totdat ik er zelf één kan betalen Gaaaap

"Geen enkel uur dat men te paard heeft doorgebracht is verloren" (Winston Churchill)
Groetjes en mzzls

Maaike

Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 19:49

tsja ik wil ook wel een paard en weet ook wel welk paard ik wil maar dan moet ik m van mn ouders zelf kunnen onderhouden en dat gaat nu nog niet. dus als ik jou was zou ik nog even geduld hebben, zoeken naar t juistje paardje voor jou en dan tsjakkaaa

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Nathalie

Berichten: 28286
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 19:57

gewoon geduld hebben! en natuurlijk niet meteen de eerste de beste pony kopen omdat ie goedkoop is en je precies genoeg geld hebt he!!!
ik wist ook altijd dat ik een pony zou krijgen en eindelijk heb ik um.. maar ook ik heb héél lang moeten zeuren en wachten! (vooral het wachten want wist toch al zeker dat ik óóit een beestje zou krijgen!)
succes! Party!!

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 20:52

Idd geduld hebben..en de goede ouders Haha! Ik ben op mijn zevende begonnen met rijden, altijd gezeurd voor een pony. Mijn moeder wist dat ik dat lang niet aankon, was nml de grootste schijterd die je ooit hebt gezien. Toen ik dertien was begon het bij mijn mams ook weer te kriebelen(zij had vroeger altijd pony's) en zijn we maar eens gaan zoeken. Je moet het in ieder geval niet overhaasten, begin eens met een verzorgpony ofzo. Kwa tijd lukt het me heel goed, ik doe VWO, ga nu naar de 5de en heb er eigenlijk nooti rpobelmen mee, maar dat komt ook doordat ik het niet alleen doe, mijn mams rijdt dus ook en ik niet echt veel huiswerk maak Haha! .Maar denk er goed over na, je kan anders beter inderdaad afwachten totdat jezelf kunt betalen, hoe lang dat ook kan duren. Daar heb je nu natuurlijk geen zin in, maar het leven duurt lang(hopelijk) en je zal nopg tijd en kansen zat hebben.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 21:21

Het is een simpel rekensommetje...

Onderhoud paard = kosten aanschaf in het kwadraat. Als je moeite hebt om een paard/pony aan te schaffen dan is dat nog niks in vergelijking tot de kosten om hem te onderhouden.

Als je geen verzekering kunt betalen dan moet je altijd een paard duizend op een spaarrekening hebben staan voor het geval dat. Als een deken vernielt raakt moet je hem kunnen vervangen. Zelfde geld voor halstertouwen/halsters en ander tuigage.

Ik wilde al vanaf mijn 9de een pony, nooit gekregen en op mijn 23ste dan mijn eigen paard....ik heb vaak van alles geprobeert om geld te sparen om mijn lievelingspaard van de manege te kopen toen ik 16 was en gezeurd, gezeurd, gezeurd!!!! Heeft niet mogen baten hahahahaha.

Haha!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 00:10

Ok, ik studeer nu dus, en rijd daarnaast 1 a 2 paarden. Heel leuk, maar je hebt geen sociaal leven, je werkt je het apelazarus om het allemaal financieel rond te breien, ondanks dat mijn ouders de sport ook erg leuk vinden en me behoorlijk sponsoren. Momenteel heb ik bijvoorbeeld maar 1 rijbroek, die ik elke dag aan heb, mijn moeder wast hem als ik op de faculteit ben en 's avonds zit ik weer op het paard. Al mijn geld gaat op aan dieselkosten, spullen voor de paarden, hoefsmidrekeningen, etc.
Om het ook nog allemaal met mijn studie rond te krijgen kost het me ontzettend veel energie, en ik heb best vaak dagen dat ik denk: is dit alles? Nu ben ik er intussen zo mee besmet geraakt dat ik 's ochtends m'n bed uit kan kruipen, en gewoon zin máák om naar stal te gaan, maar het is dus echt niet altijd zo leuk als het allemaal lijkt.
Je ouders hebben echt het allerbeste met je voor. Wees blij met je verzorgpony's en laat eventueel langs die weg aan je ouders zien dat je het wel aankunt. Als je ouders niet achter je staan, is het vrijwel onmogelijk om op een leuke manier een eigen paard te hebben, dus het laatste wat je wilt is hen "tegen" je!

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 09:17

Je moet niet te vlug een paard willen. Ik heb pas een paard gekregen toen ik naar de hogeschool ging, dus ging verder studeren. Ik was eigenlijk nog helemaal niet van plan om een paard te kopen, maar zo'n kans kon ik niet laten liggen. Je ouders hebben inderdaad gelijk, Karine, als je gaat studeren heb je eigenlijk veel te weinig tijd voor je paard. Ik heb nog geluk dat ik veel hulp heb van mijn grootvader, waar mijn paard staat, anders zou ik, zoals Zep, geen sociaal leven meer hebben.
Ik denk ook niet dat je door een paard betere cijfers op school haalt, voor betere cijfers moet je studeren en dat doet je paard niet voor jou. Met een paard heb je nog minder tijd om te studeren.
Ik weet het als je jouw leeftijd heb lijken je ouders altijd tegen alles wat je wil, maar ze hebben echt het beste met je voor.
Probeer eerst met een verzorgpony, zodat je ervaring kan opdoen en je ouders kan tonen dat je echt wel voor een paard wil zorgen.
Als ik jou was zou ik met een eigen paard wachten tot ik ging werken of op z'n minst tot je je middelbare school afgemaakt hebt. En als je dan toch een paard of een pony krijgt, kies dan geen jong dier. Je moet immers nog veel leren en als je het zelf niet kan, kan je het ook niet aan een dier leren dat het ook niet kan. Kies beter een meer ervaren pony en neem les. Op die manier kan je jezelf veel teleurstelling besparen.
Ik hoop voor jou dat je ooit een paard krijgt en als het zover is veel succes ermee!!
Je moet gewoon onthouden: als je geduld hebt zal dat dubbel en dik beloond worden.

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 16:28

Ik, mijn zus en m'n moeder wilden ook altijd een paard.Maar mijn vader was bang voor de dierenarts kosten als hij echt heel erg ziek werd.De rest konden we betalen dat hadden we helemaal uitgerekent.
Bijna twee jaar geleden hebben we dus eindelijk een eigen paard gekocht.Maar als jij de enige bent die erop gaat rijden zou ik echt nog even wachten.Wij rijden er met z'n drieen op en als mijn zusje goed genoeg rijd mag zij ook.Ik kom dus nooit in tijdnood, maar in je eentje kom je dat waarschijnlijk wel.
En zoek anders al een verzorgpony daar kan je heel vaal van leren voordat je aan een eigen paard begint.

Cissi_D

Berichten: 1549
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 19:58

Ik wil ook een paard. Maar ja. Ons mam heeft een paard en twee paarden kunnen we niet betalen. Ik rijd niet zo heel vaak op het paard van m'n moeder, maar wel 1 x in de week op een paard van een vriendin, 2x in de week (en als ze weg is) op een paard dat bij Rex van ons mam staat en 1 x in de week op de manege in de les (sinds '94). M'n moeder heeft ook moeten wachten totdat ze het zelf kon betalen. En ikke ook. Zal dus nog wel ff duren, want ik ben 14. Als we 2 paarden zouden kunnen betalen zou ik denk ik er denk ik wel 1 krijgen. Ik ben volgens mij nie zo iemand die z'n paard zal verwaarlozen.

snoopy2001

Berichten: 52
Geregistreerd: 21-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-01 18:30

wees blij ik heb nog nooit een paard aangeraakt. Huilen Huilen Huilen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dees, IASCrawler en 139 bezoekers