Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
schoentje schreef:Daarom kun je het vlees het beste rechtstreeks bij de boer of bij een ouderwetse ambachtelijke slager kopen.
Ik heb mijn vriezer vol met scharrelvlees (ja, ook paard) uit de regio, omdat ik het gewoon te graag eet om vegetarisch te zijn!
pipo schreef:Schandalig dat vlees wat afgekeurd is voor consumptie toch in het vleesvak terecht komt. Vlees mengen kan me niet zo boeien, is niet netjes maar niet gevaarlijk. Ik wil wel vlees eten wat geen gevaar oplevert
Niet een lapje met rommel erin. Mag van mij betreft dus mega hard aangepakt worden. Geef die mensen dus ook maar een fijn spuitje met rommel als het aan mij ligt.
pipo schreef:Schandalig dat vlees wat afgekeurd is voor consumptie toch in het vleesvak terecht komt. Vlees mengen kan me niet zo boeien, is niet netjes maar niet gevaarlijk. Ik wil wel vlees eten wat geen gevaar oplevert
Niet een lapje met rommel erin. Mag van mij betreft dus mega hard aangepakt worden. Geef die mensen dus ook maar een fijn spuitje met rommel als het aan mij ligt.
Luca03 schreef:Pfff schandalig, mijn vraag is dan: Waarom toch? Er zijn toch genoeg paarden die worden geslacht of niet soms?
Thioro schreef:Het gaat hier om serumpaarden, ook wel bekend als bloedtapperijpaarden.
Voor het ontwikkelen van tetanosserums en hondsdolheidsvaccins. Het gaat dus om de antistoffen die ze produceren.
Paarden verblijven 3 jaar in het centrum en worden dan voor 10€ (!) verkocht aan wie hen wil hebben.
Op het centrum zelf worden ze idd genoteerd als uitgesloten van slacht.
Grootste opkopers waren natuurlijk handelaren.
Paar DA's gestrikt om de paspoorten te vervalsen 'oeps paspoort kwijt, we vragen een nieuw aan'.
Paar locale slachthuizen die niet al te strikt waren.
En tadaa, lucratieve fraude.
Schandalig is het wel.