Slechte huid

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
willie10

Berichten: 471
Geregistreerd: 15-07-10
Woonplaats: ouddorp

Slechte huid

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-13 23:10

Hoi bokkers

Ik ben nienke en ik ben 15 jaar. Sinds het afgelopen jaar heb ik heel veel te maken gekregen met een onzuivere huid. Ik vind dit gewoon erg vervelend en ben er heel onzeker door. Wie heeft voor mij de gouden tip?

Groetjes nienke

Maybe love is in the air, but i can't fly..


TE5

Berichten: 4362
Geregistreerd: 12-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 23:16

Als je echt veel last hebt van puistjes, zou ik zeggen: ga eens langs bij een dermatoloog. Lijkt nogal een grote stap voor zoiets waar iedere puber tot op zekere hoogte mee te maken krijgt en wat er toch een beetje bij hoort, maar het kan veel doen :) (En het wordt als ik het goed heb nog vergoed door je zorgverzekering ook! :D)
Ik heb tijden aangemodderd met het heel netjes schoon houden van mijn gezicht met allerlei producten en behandelingen van de schoonheidsspecialiste en natuurlijk doet dat tot op een zekere hoogte ook wel wat, maar niet zo veel/zo makkelijk als iets wat een dermatoloog kan voorschrijven :)

GrumpyCat

Berichten: 2082
Geregistreerd: 21-05-13
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 23:19

Gezien je leeftijd is het vrij normaal/veelvoorkomend dat je huid onzuiverheden vertoont, dit komt door de hormonale veranderingen. Het belangrijkste is je huid schoon houden en na het gebruik van make-up je gezicht goed te reinigen. Stomen is erg fijn voor je huid! Lekker een kom met heet water maken, zakje kamillethee er in en met een handdoek over je hoofd er een tijdje (ca 10/15 minuten) boven hangen. :D

Hanmar
Advies Mies

Berichten: 16983
Geregistreerd: 28-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 11:32

Wat vervelend voor je! Het is inderdaad iets waar de meesten mee te maken krijgen gedurende de puberteit. Het kan enorm helpen om de juiste reinigingsmiddelen voor jouw huid te vinden en die consequent ('s avonds en 's avonds) te gebruiken. Je zou eens voor goed advies naar de winkel kunnen gaan en een paar dingen uitproberen om te zien wat bij je huid past.

Als je er echt extreem veel last van hebt zou je inderdaad eens naar een dermatoloog kunnen gaan. :)

“I am a brain, Watson. The rest of me is a mere appendix.”
― Sherlock Holmes (Arthur Conan Doyle)


Avalon_

Berichten: 1242
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 11:39

Het heeft voor mij erg geholpen toen ik advies kreeg over het reinigen van mijn huid door een schoonheidsspecialiste. Ze adviseerde mij om na het verwijderen van de make-up een beetje reinigingsmelk in mijn handen te doen en goed op mijn gezicht in te masseren. Hierna goed afspoelen met (koud) water, droogdeppen en daarna met een watje en reinigingslotion nog even over mijn gezicht te gaan.

Als je normaal reinigt met bijvoorbeeld make-up doekjes haal je het vette laagje niet van je huid en wordt deze niet goed schoon, je smeert het alleen uit over je huid. Nu worden de poriën goed schoon waardoor je minder ontstekingen (lees: puistjes) krijgt. Mijn gezicht is een stuk zuiverder, kleine poriën en stralend te noemen!

Voor positiviteit.

Kidde
Berichten: 3433
Geregistreerd: 24-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 11:50

Inderdaad 's ochtends en 's avonds je gezicht goed schoonmaken. Als dat niet helpt zou je een keer naar de huisarts kunnen gaan. Die kan dan antibiotica of speciale zalfjes voorschrijven.

Shanelle

Berichten: 2337
Geregistreerd: 14-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-13 10:34

Ik heb zelf ook een onrustige huid (snel rood en geirriteerd) en vlekjes. Een tijdje terug ben ik naar een dermatologe gegaan en zij heeft me micellair water aangeraden om te reinigen. Sinds ik dit gebruik ipv alle melkjes, zalfjes, scrubjes etc, is mijn huid een nieuwe huid. Stralend gezond, al zeg ik het zelf!

Jannepauli

Berichten: 10818
Geregistreerd: 21-03-05

Re: Slechte huid

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-13 10:46


Een mening maakt geen slachtoffers. Het met geweld verdedigen of bestrijden van een mening wel.

In de meeste gevallen is de inhoud van mijn post belangrijker dan 'de toon' waarop deze geschreven is!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Druif_01, Eapy, karlli, Maanon_, Sourire, tiwi1969 en 43 bezoekers