Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

 
 
imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-13 21:46

Ik twijfelde tussen STW en LZP, toch maar hiervoor gekozen..

Vanaf september staat er voor mij een minor op de planning. Ik studeer aan de RUG in Groningen en zou het liefste een minor in Wageningen gaan doen. Nu is het echter zo dat ik geen OV-recht meer heb. Het enige wat mij dus in de weg staat zijn de reiskosten. Nu heb ik een aantal opties, te weten:
- gewoon doen en de goedkoopste manier van reizen zoeken;
- mijn huis proberen te onderverhuren en op kamers in Wageningen;
- een andere minor zoeken.

De laatste optie zou natuurlijk een redmiddel zijn. De tweede moet ik nog wat onderzoeken, wil niet iedereen in mn huis hebben en ik ben nooit zo fan geweest van kamers. Ik ga wel even kijken of ik wellicht een vriend/vriendin/kennis heb die er tijdelijk in wil.. Het liefst ga ik voor de eerste optie dus, maar dat lijkt aardig onbetaalbaar (dagretourtje met korting kost iets van dertig euro geloof ik..). Heeft iemand hier ooit in dezelfde situatie gezeten en n betaalbare (al dan niet creatieve) optie gevonden?

Kortom, ik ben eigenlijk op zoek naar meningen, ervaringen en goeie ideeën.. Het liefst een goedkope manier van reizen dus. Ik hoop dat iemand wat weet...


CoronaLime

Berichten: 5631
Geregistreerd: 13-10-07

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 22:24

Een van mijn huisgenootjes heeft momenteel haar kamer verhuurd en volgt zelf een minor in een andere stad, het bevalt haar prima!

Qua goedkoop reizen is het enige wat in mij opkomt misschien liften of carpoolen met mensen uit de omgeving die in Wageningen werken?

Sterre <3

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 09:26

Heeft ze verhuurd aan een kennis of onbekende? En weet je misschien of ze dan de volle 100% er weer uit haalt? Gezien ik n huis via de woningbouw heb is het nog maar de vraag of ik mag onderverhuren trouwens, als ik naar het buitenland ga wel, maar binnen Nederland weet ik niet.. Ook maar eens uitzoeken dus!

Edit: lees net op de site dat het wel mag. Dat zou op zich ook n goeie optie zijn, mits ik n vertrouwd iemand kan vinden dus..

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 110631
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 09:29

Onderverhuren zou ik echt als allerlaatste optie doen. Heb daar erg slechte ervaringen mee.

"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

RianneH

Berichten: 28224
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 09:30

De ongeschreven regel, zeker als er niet ingeschreven op dat adres mag worden is dat je niet de volle pond betaald. Maar de kamers inGeoningen zijn al behoorlijk aan de prijs, dus een huisje waarin je alles voor je jezelf hebt raak je wel kwijt.
Ik zou voor de optie onderverhuur gaan. Reizen breekt je snel op en is wellicht duurder dan wat je nu 'verliest' als je gaat huren en onderverhuren.

Balou_k

Berichten: 14052
Geregistreerd: 02-01-08
Woonplaats: Westdorpe

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 09:33

Is het niet mogelijk een abonnement te nemen op het openbaar vervoer dan ben je toch stukken goedkoper uit dan dat je losse kaartjes koopt.

23-12-2018, Soms lacht het leven even.


Yessy

Berichten: 23021
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 09:43

Ik denk dat het naast de kosten, ook qua tijd niet haalbaar is om dagelijks heen en weer te reizen. Met een beetje pech (treinvertraging) ben je toch al snel 5-6 uur reistijd per dag kwijt.

Als je hier toch voor kiest, zou ik even checken of het niet goedkoper is om een onbeperkt reizen abonnement te nemen, die is tussen 350 en 400 euro per maand geloof ik.

Manou

Berichten: 3375
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:17

Een 'altijd vrij' abonnement lijkt in ieder geval de goedkoopste oplossing voor de trein voor jou als ik zo snel kijk op de site van de NS. Maar als ik die prijzen zie vraag ik me af of een kamer in onderhuur vinden niet sowieso goedkoper is, ook als je geen onderhuurder voor je eigen huis vindt.

Yessy schreef:
Ik denk dat het naast de kosten, ook qua tijd niet haalbaar is om dagelijks heen en weer te reizen. Met een beetje pech (treinvertraging) ben je toch al snel 5-6 uur reistijd per dag kwijt.

Maak daar maar 6 uur zonder vertraging van. Groningen naar Ede-Wageningen is al 2,5 uur en dan moet je nog van Ede naar Wageningen.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 10:36

Goede punten inderdaad. Ik weet nog niet hoeveel dagen ik naar Wageningen zou moeten. Als het 2 dagen in de week is wordt het al weer anders dan bij 5 dagen in de week natuurlijk.

Manou, ik zie dat jij in Wageningen studeert. Hoe zit het daar met kamers? Wat is een redelijke prijs en locatie en hoe moeilijk is het om er een te krijgen?

SSDesign

Berichten: 12698
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Uden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:39

Ik weet niet welke minor je in Wageningen wil gaan doen?

Waar veel mensen zich hier op verkijken is het hoge aantal contacturen in Wageningen. Ik ben zelf op dit moment bezig met mijn minor en er zijn een aantal mensen die ook dezelfde minor doen en niet op kamers wonen. Zij dachten allemaal: jaaaaa, leuk een minor in Wageningen! En de reistijd zal vast wel meevallen. Nou, ze hebben zich vies verkeken hoor. Aangezien er bij de meeste minors vrijwel iedere dag een of meerdere colleges of practica op het programma staan (waarvan bijna alle practica verplicht zijn), moet je dus vrijwel iedere dag op en neer. Ik zou het zelf echt niet trekken als ik iedere dag zo lang in de trein zou zitten.

Ik zou proberen je kamer onder te verhuren. Tip; schrijf je nu alvast in bij Idealis in Wageningen (grootste studentenkamerverhuurder). Dan ben je in september waarschijnlijk wel aan de beurt voor een kamer. Het inschrijven is gewoon gratis en je zit nergens aan vast :) Een kamer via Idealis kost ongeveer 200-400 euro, waarbij de meeste kamers met gedeelde voorzieningen ongeveer uitkomen op 250-300 per maand en dat is incl. alles, dus ook internet, televisie etc. :)

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen: ik ken best veel mensen die op dit moment een minor doen (en heel veel verschillende minors), dus wie weet... :)

Edit: ik heb op dit moment ongeveer 12 contacturen in de week en dat is echt uitzonderlijk weinig.

Tivara
Berichten: 6859
Geregistreerd: 08-10-05

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 10:46

Om in te gaan op SSDesign, het ligt er ook wel heel erg aan welke minor je kiest :j Ik heb zelf twee minors samengesteld bij de leerstoelgroepen Health & Society en Applied Communication Science en daar heb beduidend minder contacturen dan dat ik gewend ben van mijn studie Nutrition & Health.

Manou

Berichten: 3375
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 12:16

Mijn profiel loopt een beetje achter, ik ben intussen afgestudeerd en weg uit Wageningen. Maar mijn ervaring met de kamers in Wageningen is ook goed. Ik heb verschillende kamers gehad, wel allemaal grote en/of nieuwe kamers, maar allemaal goede plekken. De site van Idealis geeft een goed overzicht van hun aanbod en hun regels voor onderhuur.
En voor particulier kan je kijken op de site van de kamerbalie http://www.housingdeskwageningen.nl/

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 13:21

SSDesign: dank voor de tip van Idealis, heb me meteen ingeschreven! :)
_Kiki_: dat hoopte ik eigenlijk al. Ik ga bijvoorbeeld geen minor met practica doen, want ik heb al zo'n 6 jaar geen bio/sk/natuurkunde gehad. Daar ga ik nooit voor worden toegelaten. Mijn interessegebied is meer de agrarische/food management kant, en op mijn uni vallen de contacturen daarvan erg mee :)
Manou: bedankt voor de info en de link, ga ik ook even naar kijken!

Xjosee

Berichten: 1625
Geregistreerd: 14-03-09

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 13:26

Is het inderdaad mogelijk om te reizen? Wij starten aan de Hu in amersfoort bijv. al om half 9 met de lessen als je beetj epech hebt met je rooster. Dan zou je dus rond half 6 weg moeten maar niet alle treinen en bussen rijden dan.

JudithO

Berichten: 7052
Geregistreerd: 10-11-06
Woonplaats: Cantal, Frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 13:27

Mag ik vragen welke minor je in gedachten hebt? Vergis je niet met practica, onder practica vallen namelijk ook computerpractica, welke je zelfs al bij statistiek hebt..
Housingdesk is inderdaad een goede, daar staan heel vaak tijdelijke kamers op, wat in jouw geval wel van toepassing is.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 13:36

Xjosee: De RUG begint niet voor negen uur, ik ging er een beetje vanuit dat dit bij vrijwel alle uni's zo was, maar wel een goede om te checken inderdaad. Maar de optie reizen zal alleen een optie zijn als ik maar twee dagen oid aanwezig hoef te zijn, heb ik al besloten..
JudithO: Ik heb nog geen specifieke minor in gedachten. Heb een aantal gezien die betrekking hebben op business, consumer behaviour of food, maar ik moet nog kijken wat mijn opties zijn mbt de toelatingseisen. Van mijn eigen universiteit mag ik ook een samenhangend pakket van losse vakken samenstellen, als dat beter uitkomt. Daar nog eigenlijk weinig info over dus, omdat ik dit struikelblok eerst iets duidelijker wilde hebben :)

Tivara
Berichten: 6859
Geregistreerd: 08-10-05

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 13:47

Wageningen start met de eerste colleges om 8:30 :j

unihorses

Berichten: 7308
Geregistreerd: 23-08-12
Woonplaats: bennekom

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 13:50


oooh, kom maar eens kijken! wat ik in mijn schoentje vind :D
<3 unicepower unihorses @ [ITP] fotoshoot met uni! voltige rijden en meer :D
10-9-'13 scooby Y;( 20 jaartjes oud geworden

SSDesign

Berichten: 12698
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Uden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 14:20

imd schreef:
SSDesign: dank voor de tip van Idealis, heb me meteen ingeschreven! :)
_Kiki_: dat hoopte ik eigenlijk al. Ik ga bijvoorbeeld geen minor met practica doen, want ik heb al zo'n 6 jaar geen bio/sk/natuurkunde gehad. Daar ga ik nooit voor worden toegelaten. Mijn interessegebied is meer de agrarische/food management kant, en op mijn uni vallen de contacturen daarvan erg mee :)
Manou: bedankt voor de info en de link, ga ik ook even naar kijken!


Als je daadwerkelijk de food management of consumer behavior kant op gaat, kan ik je wel helpen. Ik doe zelf op dit moment Supply Chain Management maar nagenoeg al mijn vrienden doen iets in de consumer behavior richting :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 14:42

Ik heb me er nog even in verdiept, en op basis van aantrekkelijkheid, toelatingseisen, periode en interesse blijven er vier over :P

1- BSc Minor Agricultural Business Management (WUABM)
2- BSc Minor Consumer Behaviour (WUCBH)
3- BSc Minor Economics of Sustainable Development (WUESD)
4- BSc Minor Sustainable Agriculture and Consumption (WUSAC)

Waarbij mijn voorkeur sterk uitgaat naar de vierde, maar die wordt helaas in het tweede semester aangeboden en niet in het eerste. Dus ik moet even kijken of ik zelf iets soortgelijks kan samenstellen, of dat er nog andere opties zijn.. Daarna lijkt consumer behaviour mij het meest interessant, maar ik ben bang dat ik daarin teveel overlap heb met mijn studie. Dus daar is 't even de vraag of het toesgestaan is.

@SSDesign: Supply Chain, leuk! Vanwaar de keuze voor de WUR in dat geval? Heb m na het lezen van de uitgebreide beschrijving + vakken toch nog even aan de opties toegevoegd, klinkt interessant!
@_Kiki_, ah oké, dat wist ik ook niet. Bedankt :)
@unihorses: zou een goed idee zijn, maar ik huur n woning en geen kamer waar ik nu zit, kom dus niet in aanmerking voor hoppen helaas.. :(

Douce

Berichten: 3505
Geregistreerd: 13-06-07

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 14:59

Ik studeer ook in Wageningen en ga zelf hoogstwaarschijnlijk volgend jaar de 4e minor volgen. Heb het rooster wat nu voor die minor staat bekeken en dat is in ieder geval 5 dagen les, sommige perioden 1.5 uur, andere perioden 3 uur maar dan 1.5 's morgens, 1.5 's middags

De rest van de minoren heb ik geen ervaring mee sorry.

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

SSDesign

Berichten: 12698
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Uden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 15:14

imd schreef:
Ik heb me er nog even in verdiept, en op basis van aantrekkelijkheid, toelatingseisen, periode en interesse blijven er vier over :P

1- BSc Minor Agricultural Business Management (WUABM)
2- BSc Minor Consumer Behaviour (WUCBH)
3- BSc Minor Economics of Sustainable Development (WUESD)
4- BSc Minor Sustainable Agriculture and Consumption (WUSAC)

Waarbij mijn voorkeur sterk uitgaat naar de vierde, maar die wordt helaas in het tweede semester aangeboden en niet in het eerste. Dus ik moet even kijken of ik zelf iets soortgelijks kan samenstellen, of dat er nog andere opties zijn.. Daarna lijkt consumer behaviour mij het meest interessant, maar ik ben bang dat ik daarin teveel overlap heb met mijn studie. Dus daar is 't even de vraag of het toesgestaan is.

@SSDesign: Supply Chain, leuk! Vanwaar de keuze voor de WUR in dat geval? Heb m na het lezen van de uitgebreide beschrijving + vakken toch nog even aan de opties toegevoegd, klinkt interessant!


Ik geloof dat ik wel iemand ken die consumer behaviour doet :) Ik zal eens rondvragen zo meteen, dan zie ik toevallig mijn studiegenoten weer. Ken in ieder geval wel een paar mensen die hier vakken over doen.

Ik doe zelf dus supply chain management en dat is echt een mix van marketing, economie, wiskunde en management. Ik vind het echt een ontzettend leuke minor. Je hebt geen practica, maar je hebt wel enige wiskundige voorkennis nodig.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-13 16:20

@SSDesign: Klinkt ook leuk! Ik heb alleen op het hbo al aardig wat supply chain gehad en het is in principe niet de kant die ik op wil. Wat ik juist op de wur wil doen is het liefst een beetje meer agriculture in mijn business studie mengen :P Het liefst ook nog wat genetica/diervoeding, maar ik heb een E&M profiel gevolgd dus ik ben bang dat ik daarvoor eerst moet bijspijkeren.
@Douce: Kijk, da's mooi om te weten, dank voor die info :) Bij de RUG hebben we een webpagina waarop je je vakken invult en dan je rooster te zien krijgt. Heeft de WUR dat ook?

Ik ga ze maar eens mailen of ik niet een keer langs kan komen voor 'n persoonlijk gesprek denk ik. Vooral met alle verschillende opties van losse vakken is dat wel handig, en met de admission requirements enzo..

Sodera

Berichten: 5296
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Re: Minor in Wageningen, maar hoge reiskosten, wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 16:25

Verkijk je alleen echt niet op een kamer vinden in Wageningen, dat is niet makkelijk (heb daar 5.5 jaar gestudeerd).
Ook moet je een kamer van Idealis over het algemeen ook nog inrichten; gemeubileerde kamers zijn a onbetaalbaar en b vaak gereserveerd voor buitenlanders.
Ik zou dan qua kamer dan ook gaan voor iemand die onderverhuurt, zodat kamer gemeubileerd is.

[I want you by my side]
Je hebt altijd de middelen om te doen waarvan je droomt.

    [So that I never feel alone again]

Manou

Berichten: 3375
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 18:36

Als je bij de minor in het lijstje vakken op de vakcode klikt krijg je het rooster van dat vak.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 78 bezoekers