Ik persoonlijk ben helemaal weg van Zwilling.
Ik heb ze voor mijn werk (ik ben sous chef) en ze liggen goed in de hand en zijn ook goed aan te zetten.
Na 5 jaar proffesioneel gebruik is mijn koksmes nog steeds hardstikke scherp.
Ik heb de five star edition met ergonomisch handvat ik weet alleen niet of die nog te krijgen zijn.
En als basis zou ik inderdaad voor een koksmes een officemesje (klein mesje)
En een broodmes gaan.
Later eventueel uit te breiden met een visfileermes, vleesmes e.d.
Overigens heb ik als zaag/broodmes naast mn zwilling ook nog een banketbakkers broodmes van victorinox deze zijn ook echt heel fijn omdat het zaagvlak net wat minder grof is waardoor je het brood minder snel uitelkaar drukt tijdens het doorsnijden.
Maar voor thuisgebruik zou ik voor de eerste drie gaan.
Mensen met paarden hebben hemel op aarde, maar wanneer ze sterven valt er niets te erven![o]