Andy Ziegler koopt Zigali PS voor Eric Lamaze

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Gem

Berichten: 17548
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

Andy Ziegler koopt Zigali PS voor Eric Lamaze

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-11-13 21:25

http://www.galop.be


Daniel Neilson, een 23-jarige Brit, brak dit jaar helemaal door op het hoogste niveau. Zijn talrijke topklasseringen dankt hij in de eerste plaats aan Zigali PS, een negenjarige KWPN'er van Kigali. Zijn toppaard is nu echter verkocht aan Andy Ziegler voor Eric Lamaze. Tussenpersoon van dienst was Gilbert De Roock, die Artisan Farms ook al tipte over Powerplay en Verdi III. In Oldenburg won Daniel Neilson exact een week geleden nog een 1.50m-proef met Zigali. Bij meer dan de helft van zijn internationale optredens dit jaar haalde het paard de top tien. Meestal zelfs de top vijf. Overwinningen waren er in Oldenburg, Hardelot en tijdens de Sunshine Tour.

In een persbericht motiveert Andy Ziegler zijn aankoop. "Met Powerplay, die we dit jaar kochten van Pius Schwizer, wil Eric naar de WEG in Frankrijk volgend jaar. Zodoende willen we hem zuinig inzetten. Daarom had Eric wat versterking nodig. Zigali is een paard met dezelfde kwaliteiten, die dezelfde proeven kan springen en dus kan gebruikt worden als back up." Artisan Farms kocht tevens enkele jonge paarden.

Klik hier voor een filmpje van de laatste overwinning van Zigali PS met op zijn rug Daniel Neilson, vorige week in Oldenburg.