Last van mijn rug.

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ash_

Berichten: 6254
Geregistreerd: 05-01-06
Woonplaats: Rijswijk

Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-11-13 10:22

Beste bokkers,
4 jaar geleden heb ik een auto ongeluk gehad met een vrachtauto.

Toen is de elende begonnen. Regelmatig heb ik nu dus rugpijn. Na het ongeluk ook, diverse artsen geweest, MRI scan gemaakt. Niets te zien. Schuld werd gelegd bij mijn spieren.

Fysio bezocht, manual fysio bezocht. Wanneer hun dachten dat het behandelen genoeg was, en ze dachten niks meer voor mij te kunnen doen gestopt. Ondanks nog steeds last te hebben van mijn rug.

De pijn komt in vlagen en zit niet altijd op de zelfde plek, ene keer onderrug andere keer bovenrug. Ik heb er in een week gemiddeld 6 dagen last van mijn rug.
Niet echt met specifieke activiteiten.

Wel is het met paardrijden veel erger. Waardoor ik niet langer dan 5 minuten kan draven/galoperen. Waardoor ik mijn paard nu eigelijk laat rijden door een stalgenoot en ik alleen maar kan longeren en lang lopen/wandelen is soms ook lastig.

Ik heb geen idee meer welke actie's of behandelingen nog optie's zijn. Elke keer word ik weer door de huisarts naar een fysio doorverwezen.

Wie kan mij raad geven.

quera

Berichten: 13893
Geregistreerd: 10-02-05
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 10:26

Kijken of er iemand naar je houding kan kijken( een specialist) en met fitness onder begeleiding van een fysio gerichte oefeningen gaan doen. Dit om je spieren sterker te maken.

Ash_

Berichten: 6254
Geregistreerd: 05-01-06
Woonplaats: Rijswijk

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-11-13 11:01

Quera, houding word ook naar gekeken met een manual fysio. Dit zijn door voor opgeleid. Oefeningen krijg ik zowel van hem als de fysio mee. Die doe ik nu nog steeds trouw elke dag. Zonder resultaat.

Ash_

Berichten: 6254
Geregistreerd: 05-01-06
Woonplaats: Rijswijk

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-11-13 11:02

Zat zelf aan een chiropractor te denken maar heb ik verder geen ervaringen mee.

Paulusjuh

Berichten: 4707
Geregistreerd: 30-11-03
Woonplaats: Capelle a/d ijssel

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 11:08

Een chiropractor doet voornamelijk plekken kraken waar het vast zit volgens mij? Ik heb daar een keer een scan laten maken maar eigenlijk niets mee gedaan. Liep ook bij een fysio en die behandelingen schijnen niet heel goed samen te gaan. Ze zitten dan een beetje in elkaars vaarwater, waardoor ik toch voor fysio heb gekozen.

Ik heb aantal jaren geleden een val gemaakt van een pony op mijn hoofd, arm, rug en sindsdien heb ik een beetje dezelfde klachten als jij. Dan weer onderrug, dan weer bovenin, dan weer in mijn nek. Ik heb ook foto's laten maken en dat viel allemaal binnen de marges werd er verteld.

Wat ik zou willen adviseren is om te proberen meer buikspieroefeningen te doen en deze sterker te maken. Op deze manier kunnen je buikspieren het 'teveel' werk van je rug een beetje compenseren. Hopelijk kun je daar wat mee en kun je t.z.t. weer lekker paardrijden! :)

TrIjNiE__

Berichten: 2507
Geregistreerd: 05-03-11
Woonplaats: Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 11:09

Misschien en osteopaat? Mijn nekpijn is daardoor al sterk verbeterd. Nu wel weer een mindere periode helaas.

NRJ

Berichten: 1525
Geregistreerd: 31-07-08
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 11:20

Ook ik heb veel baat gehad bij de osteopaat. En laatst ben ik 2 keer bij een oosters masseur geweest, geweldig! Ik heb bijna geen pijn meer en ik bruis van de energie. Bovendien zit ik als een huis op het paard, een wereld van verschil. Hij reist voor zover ik weet door het hele land , dus als je zijn informatie wilt, laat het maar even weten.

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 13:11

Ik ga naar een BSR Practioner. Niets hielp bij mij, maar dit wel! Heb fysio's, chiropractors ed gehad. Inmiddels ga ik er denk ik zo'n anderhalf jaar heen. Het heeft lang geduurd voor er blijvend resultaat merkbaar is, maar nu.. Ik kan langer staan, verder lopen, ben minder slaap nodig, als ik toch eens pijn heb herstelt het vele malen sneller.. Super fijn!
Bij de chiropractor ging het me tegenstaan dat het voor mijn gevoel best wel met geweld ging. Dat is hierbij niet het geval. Ook is het gericht op je spieren, wat bij mij ook beter helpt. :)
Kijk eens op http://www.bodystressrelease.nl/

melody7

Berichten: 13686
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 13:14

Bij mij heeft Ceasar therapie erg geholpen.. Beetje hetzelfde verhaal als jou, maar dan geen ongeluk maar een ontzettend harde klap op mijn spieren gehad met paardrijden (monnikskapspier was ook op meerdere plekken ingescheurd) Bij ceasar kijken ze echt naar je houding, want meestal ga je door pijn ontlasten, daardoor verkeerd lopen/zitten en dan gaan er andere spieren weer pijn doen waardoor het blijft. Ik heb nu soms nog wel last maar echt 10 keer minder dan ervoor dus ik zou het echt aanraden!

Janneke2

Berichten: 22748
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 14:51

Het voordeel van een echte 'dc' (de buitenlandse titel doctor of chiropractic) is dat zo iemand een echte diagnose kan opstellen.
Want ha en fysio snappen er geen biet van.

(Wat ik me nog afvroeg is of ook de soort pijn wisselt. Bijv. de ene keer spierpijn, de andere keer kiespijn. )

Ash_

Berichten: 6254
Geregistreerd: 05-01-06
Woonplaats: Rijswijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-11-13 14:53

De pijn voelt wel altijd het zelfde. Alleen soms meer pijn als de andere keer.

Janneke2

Berichten: 22748
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 15:10

En er er is een redelijk eenvoudig proefje dat je zelf kunt doen.

Nodig zijn een ligbad en een pot natrium bicarbonaat. (5 euri voor een kilo bij een echte drogist.)
Vul dan het bad met water van 37 graden celcius;
doe dan 100 gram natrium bicarbonaat in het water
ga dan een half uur in het bad liggen weken ;) .

Je kunt dit een aantal dagen achter elkaar doen. Wordt je rugpijn minder, dan heeft de rugpijn te maken met melkzuur (dat voer je namelijk af met deze proef).
En daarna heeft het zin om naar een fysio te stappen die benul heeft van paardrijden en jou kan helpen om je spieren "vanaf nul" weer te trainen.

Sassii

Berichten: 1614
Geregistreerd: 04-12-09
Woonplaats: Winschoten

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 15:12

Ik heb langer dan een jaar last gehad van mijn rug door een val van een paard. Ik ben bij dokters geweest, ziekenhuizen, fysio's, niks hielp! Ik ben toen op een gegeven moment doorverwezen naar de revalidatiearts. Het leek haar een goed idee om mij naar een dry needling arts te laten gaan. Ik heb 2 dry needling behandelingen gehad, en de rugpijn was he-le-maal weg! Kijk maar eens op Google wat dry needling inhoudt. Het is serieus echt een aanrader. ;)

Caira
Berichten: 26066
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Last van mijn rug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 22:12

http://floatsting.com/ Arton is geregeld in Nederland en geeft dan sessies van een uur. Hij kijkt naar wat je spieren doen en helpt je daadwerkelijk om zelf het verschil te maken. Ik ben nu 2x geweest en wat hij in 2x voor mijn rug en schouders heeft kunnen doen is waanzinnig.