All inclusive VS doe-het-zelf

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Rosie

Berichten: 5648
Geregistreerd: 16-05-04
Woonplaats: Kop van NH

All inclusive VS doe-het-zelf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 22:43

Wat is hier het verschil in? Oke ik snap dat je bij de eerste zelf bijna niets hoeft te doen qua mesten ed, maar wat is fijner? Zijn er bokkers die met beide ervaring hebben, en wat vind je prettiger?

Ik ben nl. alleen maar stallen gewend waar je alles zelf moet doen, mesten van de stallen/weides/paddocks, water bijvullen op het land/paddock. Op zich geen probleem want het hoort er natuurlijk bij, maar deze stallen zitten allemaal ver weg en ik ben een half uur onderweg met de scooter. Daarna ook al deze klusjes wat maakt dat ik anderhalf uur bezig ben, en dan weer terug kan naar huis (half uur). Hierdoor kom ik nooit toe aan het rijden en tutten met de paarden, waar ik natuurlijk van baal. -O-
Maarja, het is goedkoper.. 100,- welteverstaan.

Heb momenteel geen paard of pony, maar wie weet in de (nabije?) toekomst. ;)

In mijn woonplaats, max. 10 min fietsen zit een manege met alle faciliteiten die je je maar kan wensen. Er wordt gemest, gevoerd, paarden binnen en buiten gezet (van wat ik begreep.) oftewel, als je komt, dan hoef je alleen maar je paard van de paddock of het land te plukken om te gaan rijden of wat je ook wil doen. Dit kan in een van de drie rijbakken of buiten in het bos/park of een rondje door het dorp. Er zitten ook 2 groepslessen per week bij inbegrepen.

Hiervoor betaal je uiteraard wel meer, maar ik zou in dit geval op stal komen om vooral de leuke dingen te doen waar ik anders dus nooit aan toekom. Ik kan nu, bij wijze van, in die 2 uur dat ik op de doe-het-zelf stal bezig zou zijn met mesten en reizen, een lekkere buitenrit maken en tutten. En ook nog op tijd thuis zijn zonder eerst de halve wereld af te reizen. Bovendien ben ik in no-time op stal mocht er iets met pony aan de hand zijn. Ik houd gewoon veel meer tijd over..

Dusja, dilemma.
Hebben jullie hier ervaringen mee? Wat vond je beter, of wat zouden jullie mij adviseren in deze situatie?

Ik ben trouwens echt niet vies van stallen mesten en paarden voeren hoor, integendeel. Het gaat hier puur om de tijd die ik over heb om daadwerkelijk plezier te hebben van een paardje.


Cinderella

Berichten: 5900
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: Cinderella Castle

Re: All inclusive VS doe-het-zelf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:46

Als het je puur om de tijd gaat, zit je natuurlijk beter op een all inclusief stalling, maar qua kosten scheelt het soms echt wel enorm.. Nou weet ik jouw kostenplaatje niet, maar ik zou niet snel voor een all inclusief stalling gaan als ik het niet zo breed heb :)

Nanno_123
Berichten: 1083
Geregistreerd: 29-05-12
Woonplaats: tussen Gouda, Alphen a.d. Rijn en Zoetermeer in.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:49

je neemt geen paard om alleen maar zijn stal uit te mesten.. je hebt een paard voor je PLEZIER.
dat daar taken bijkomen is natuurlijk logisch.
als je het financieel kan veroorloven is optie 2 natuurlijk beter, jij kan doen wat je leuk vind, je paardje komt er lekker uit en je kan ook nog uitrusten als je thuis komt!

Denk er goed overna voordat je een paard aanschaft, het is belangrijk dat je paard en jij het naar jullie zin hebben maar lukt dit en is dit financieel haal baar? het zou zonde zijn als je al dat geld betaald en alleen maar klusjes aan het doen bent en je niet eens kunt rijden!

tita

Berichten: 15803
Geregistreerd: 29-08-06
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:49

Ik werk 9 uur per dag en 2 paarden, sta all inn.
Alleen mesten doe ik zelf maar das zo gedaan, overigens kost niet veel 25 euro per maand, maar dat is àn toch weer 50 euries.
Ben nu 600 euro per maand kwijt aan stalling

30-11-2015
03-07-2018

AdnerB

Berichten: 4418
Geregistreerd: 13-10-08
Woonplaats: vlak bij je ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:52

ik weet welke stal je bedoelt (gelezen in een ander topic)

maar ik zou mijn paard hier nooit neerzetten :n

paarden komen zeer weinig buiten..
de luxe die er is is er voornamelijk voor de klanten..
de manier van lesgeven is niet mijn manier (zagen/schoppen)
er lopen behoorlijk arrogante types rond

als ik jou was zou ik wat meer in de dorpen in de omgeving kijken..er zijn genoeg stallen all in of doe het zelf op een vrij korte afstand te vinden waar de paarden veel meer buiten komen wat voor mij het belangrijkste zou zijn.

de keus is natuurlijk aan jou zelf wat je graag zou willen maar dit is mijn mening :)

**Het geluk van een kind begint in het hart van de moeder**

Rosie

Berichten: 5648
Geregistreerd: 16-05-04
Woonplaats: Kop van NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 22:56

Ik kan het me financieel veroorloven ja, houd ook nog genoeg geld over om opzij te zetten en daarnaast ook nog om zelf van te leven. Dus dat is het probleem niet.
Het enige is dat ik het dus niet gewend ben en daardoor ook nooit over deze optie nagedacht heb. Ik ben nu financieel onafhankelijk en kan het dus gewoon betalen. Het lijkt me heerlijk om gewoon iedere dag te kunnen rijden ipv. alleen maar klusjes te doen. Ik heb dat 'plezier' wel echt gemist de afgelopen jaren..

Cinderella

Berichten: 5900
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: Cinderella Castle

Re: All inclusive VS doe-het-zelf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:56

Dan snap ik je probleem niet :+

CnB

Berichten: 15318
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:56

Hier van doe-het-zelf (echt alles, zelfs hooi & stro aankopen etc.) verhuist naar volpension (all-inclusive dus). Wat een verademing ... Ja, het is zo'n 200 euro duurder dan eerst (heb 2 paarden) maar wat ik daarvoor in de plaats krijg is onbetaalbaar. Echter ben ik fysiek niet 100% en dan merk je het wel als je alles zelf moet doen.. Ik was uiteindelijk gewoon bezig met stront scheppen en voeren ... Vond ik op zich ook wel wat hebben, zelf zorgen dat mijn beestjes het goed hadden, maar nu doen anderen dit voor mij en hebben ze het even goed (nog wel beter door een andere manier van stalling) dus wat moet een mens nog meer :Y) Moest ik nu eens de drang hebben om echt wat te doen mag ik dat zelfs, maar heb die drang al een tijdje niet meer gehad, haha :+

Co & Bo: Positieve Oudjes op Instagram! @positive_oldies
Op zoek naar een Barefoot Dressuurzadel of Ideal Tuig? Bieden mag!

crazygirl1

Berichten: 1566
Geregistreerd: 04-12-08
Woonplaats: Hoeilaart (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 22:59

Ik heb 2jaar lang doe-het-zelf gedaan. Sinds deze maand verhuisd naar nieuwe (all-in stal). Reden van verhuis: het nam me te veel tijd en het werd me fysiek (na 12u werken werd het te veel) als mentaal (steeds berekenen en nakijken kwaliteit/prijs + leverancier kon ik enkel zwaterdag voormiddag gaan en dat past eniet altijd en dus moest ik altijd goed nadenken/rekene dat ik toekwam) te zwaar. Naast deze redenen was de hoofdreden van de verhuis het slecht humeur van mijn paard. Indien hij het er goed zou gehad hebben, was ik misschien niet veranderd en dus 'de last' er bijgenomen. Maar in mijn geval is de erhuis voor hem én mij super :)

Nu staat hij all in, ik moet enkel komen rijden enz. Absoluut een heel gewicht van mijn schouders. Maar ik heb er absoluut geen spijt van; doet me beseffen wat mijn paard echt nodig heeft. Zoals soort voeding angezien ik dit aankocht en ds ook kan varieren en zo zoeken welk voer hem het beste ging. + veel tijd samen doorgebracht naast het rijden :)

C'est quand on est dos au mur, que les meilleurs apparaissent
Dance on every beat -- Follow the rules and you 'll miss all the fun!


Rosie

Berichten: 5648
Geregistreerd: 16-05-04
Woonplaats: Kop van NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 23:01

Voor mij is het een must dat ze iedere dag buiten komen hoor. Absoluut :) dus mocht blijken dat m'n toekomstige pony/paard niet overdag (in de winter) buiten kan staan, hetzij op het land of paddock, dan ga ik idd verder kijken. Ik weet ook een aantal die iets verder liggen maar op de scooter max 10 min. zijn.
Laatst bijgewerkt door Rosie op 11-11-13 23:02, in het totaal 1 keer bewerkt

anneliesdj

Berichten: 29296
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 23:02

Het ligt er helemaal aan hoeveel tijd je zelf hebt en hoeveel geld te besteden.
Als geld geen rol speelt en je werkt 40 uur in de week, dan zal een doe het zelf stal niet snel een optie zijn. Je moet dan toch minimaal 2x daags naar stal toe en daar moet je wel de tijd voor hebben.
Maar als je tijd genoeg hebt en je hebt niet teveel geld te besteden, tjah, dan is een doe het zelf stal weer veel vanzelfsprekender.

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.

CnB

Berichten: 15318
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 23:03

Het mentale had ik na een tijd ook problemen mee :j Sowieso in het begin al uitzoeken wat ik ze het beste kon voeren en hoeveel .. En dan zelf zorgen dat het hooi & stro kwam waar het moest zijn .. Bleek dan ineens als je voor nieuw ging dat er niks was, en dan kon je in allerijl nog gaan zoeken want er moet wel voorraad bijkomen natuurlijk. Bijna geen opslagruimte, dus kon maar per baal, etc. etc. Wat ben ik blij dat ik daar vanaf ben.. hoeveel tijd ik 's avonds nog kwijt was aan dingen uitzoeken en mensen contacteren en dan afspreken om te rijden etc. Geen rust in het koppie ... en dat naast het fysieke gaat na een tijd ook enorm doorwegen :=

Nu moet ik me nergens iets van aantrekken, ik weet wat mijn pony's nodig hebben en dit is op voorhand besproken, merk ik dat ze te dik (of te dun, maar dat komt niet zoveel voor :+ ) worden dan wordt het aangepast, alles in overleg. Ze zijn speciaal voor mijn pony's ander voer gaan halen omdat ze het daar toch beter op doen, etc. Echt een super stal :j

Co & Bo: Positieve Oudjes op Instagram! @positive_oldies
Op zoek naar een Barefoot Dressuurzadel of Ideal Tuig? Bieden mag!

xSogno

Berichten: 2203
Geregistreerd: 23-06-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 23:05

Ik sta in een soort halfpension. Paarden worden binnen en buitengezet, hooi wordt gevoerd. Ik doe zelf krachtvoer en stal/wei/ paddock uitmesten en help ook wel vaak met water/hooi/ binnen/ buitenzetten. Ik ga/moet dus wel elke dag heen maar met mesten en voeren ben ik meestal met twintig minuten tot een uur wel klaar.
Ik vind het fijn, ik betaal niet de hoofdprijs maar sta welke ergens waardoor ik niet meerdere keren per dag heen hoef, tevens is er altijd wel iets te regelen als ik echt niet kan of een weekendje wegga. Geen openingstijden en heel gemoedelijk allemaal.
In mijn omgeving betekent all inclusief vaak ook weinig buitengang, en aangezien dit voor mij heel belangrijk is begin ik hier niet aan. Tevens woon ik in de randstad dus voor all inclusief betaal je de hoofdprijs en zoveel geld per maand kan ik niet missen naast alle andere kosten dus ik vind het goed zo.

First love never dies ღ
P & K ღ

crazygirl1

Berichten: 1566
Geregistreerd: 04-12-08
Woonplaats: Hoeilaart (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 23:11

Ja inderdaad Sabine, je beschrijft het exact.
Ik ben an doe-het-zelf stal met luxe (grote binnen en buitenpiste, manege, veel ruiters, uitstekend verlicht, dicht bij bos, 20m² stal etc) naar all-in met enkel buitenpiste, 10 paarden, 15min van bos, gewoon basic, kleine stal). Maandelijks kom ik op ongeveer hetzelfde uit. Luxe is veel minder maar de mentale en fysieke last is van me af maar ook mijn paard ziet er terug gelukkig uit :)

C'est quand on est dos au mur, que les meilleurs apparaissent
Dance on every beat -- Follow the rules and you 'll miss all the fun!

Angela

Berichten: 25696
Geregistreerd: 21-03-05
Woonplaats: Goch (duitsland)

Re: All inclusive VS doe-het-zelf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 23:43

Ik kan bij mij op stal kiezen tussen wel of niet zelf mesten, en doe het zelf. Op stal wordt 1 keer per week de stal geheel leeg gehaald, en mijn eigen voorkeur gaat uit naar dagelijks de mest eruit en om de dag (of 2) de natte plek eruit. Korting is 25 euro, dus geen groot verschil, maar ook zonder dat verschil zou ik het zelf doen.

Verder zit alles erbij (voeren, binnen/buiten zetten, hulp bij medische verzorging als nodig (natuurlijk tot op bepaalde hoogte, maar ze zetten zich er wel voor in), binnen en buitenrijbaan, longeercirkel, aan het bos, dagelijks buiten (winter op paddock, zomer op weide)

Hiervoor had ik mijn paard thuis staan, dus "doe het zelf". Heel fijn dat je alles in eigen hand hebt, maar je bent meer bezig met de boel eromheen dan met je paard zelf.

De Tapasworkshop.nl Voor een tapasworkshop bij jou thuis, door heel Nederland
Hightea workshop.nl Voor personeels- of vrijgezellenfeest
http://www.akasha-rijkunst.nl/akashas-college - Opleidingen voor volwassenen! o.a. Zitcoach, stalmedewerker

moonfish13
Berichten: 16093
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 00:01

Als je paard het er ook goed heeft moet je het doen..

Ik heb paarden aan huis verzorgd 4 stuks en wat zat daar een werk aan zeg.
Bak goed houden, erf schoon houden, strooien/sneeuwscheppen in de winter, buitenzetten, mesten en dan alles nog aan kant houden verder.
Dan besef je pas wat een genot een pensionstal is, mijn verzorgpaard nu heeft ook jaren en jaren aan huis gestaan waarbij alles zelf gedaan moest worden.
Zij is ruim 5 jaar geleden verhuisd naar een pensionstal waar je zelf moet mesten, mesten en waterbakken bij moet vullen op het land en verder niet.
Als je niet kan doen zij het voor je tegen betaling.

Gewoon alles, dat je geen stro hoeft in te kopen, niet op een zolder hoeft te klimmen voor hooi, het erf wat ze netjes houden..
Dat je je kruiwagen op 75 meter afstand van je stal kan legen over beton, in plaats van door de bagger moet ploeteren..
Men onderschat het behoorlijk hoeveel tijd er in gaat zitten, voor mij geen paard aan huis of doe het zelf!

RianneH
Hoofdmoderator Kantine

Berichten: 20414
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 00:04

Wij staan op een half-pensionstal. Mesten, voordroog voeren, vlas bestellen doen we zelf, binnen-buitenzetten en bestelling voordroogbalen en mestafvoer enz door de staleigenaresse. Ik vind het omrommelen op stal heerlijk, voeren, mesten, binnen halen, en zou dat zeke missen wanneer ik over zou gaan op een all-in. Maar dan hebben wij de dagen ook verdeeld en moeten we 3x in de week onze klusjes doen en de rest is 'vrij'. 7 dagen in de week doe alles zelf zou ik niet trekken naast studie en werk..
Maar heb ook op de inclusief stallen gestaan. Ene stal stond ik alsnog de box te mesten of de bak aan te harken omdat het anders niet te rijden was. Andere kwam ik minder vaak dan nu, want paard was wel verzorgd, gevoerd en gemest.
Wat mij betreft sta ik nu perfect. Dus ts, halfpension geen idee?

ThePast03
Berichten: 49847
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 00:05Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Binkie76, Googlebot, La_Lune en 28 bezoekers