Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-13 13:28

Ik heb nooit moeite gehad om mezelf te motiveren om te trainen met mijn paarden. En eigenlijk heb ik dat nog steeds niet op één uitzondering na.

De afgelopen jaren heb ik vooral moeilijke paarden gereden en hoe harder iedereen zegt dat het niet kan hoe fanatieker ik ben.
Grote problemen zijn er om op te lossen en slechte punten zorgen ervoor dat ik nog beter mijn best ga doen. Mooie clichés maar wel zoals ik in elkaar zit.

Wat is het probleem dan zullen jullie je misschien afvragen. Mijn probleem is een enorm luxe probleem. Mijn zesjarige Co noem ik al een paar jaar een wonderkind. Als ik hem iets nieuws wil leren snapt hij het binnen twee minuten en hij heeft een ontzettend makkelijk lichaam waardoor het meeste werk hem weinig moeite kost.
Afgelopen weekend ben ik met hem op wedstrijd geweest en heeft hij zijn Z2 debuut gemaakt. Dit resulteerde in twee dikke winstpunten en een eerste plaats.
Natuurlijk zijn er nog dingen die veel beter moeten maar veel van die dingen vind ik nog te zwaar voor zijn leeftijd. Meer verzameling en afdruk moet hij in de loop der tijd gewoon ontwikkelen daar wil ik niet teveel op trainen. Dat geldt ook een beetje voor meer buiging.
Dus blijft het bij basiswerk en hoe belangrijk dat ook is het begint me echt te vervelen hoe erg dat ook klinkt. Hij is scherp op de hulpen, los in het lijf, super recht en mooi ontspannen. Afgelopen week had ik me vastgebeten in mijn A-C lijnen beter rijden met binnenkomen en aan het einde. In de eerste proef een klein foutje met binnenkomen omdat ik hem niet genoeg verzamelde voor het halthouden, de andere cijfers waren twee achten en een negen.

Op dit moment rijd ik meestal maar 1 of soms 2 keer in de week dressuur en verder toeren we een beetje door het bos, loopt hij een keer aan de longe en heeft hij lekker vrij.

Ik ben benieuwd waar jullie allemaal aan werken en vooral wat motiveert je om beter te worden. Want ook al is het een luxe probleem, ik vind wel dat ik een probleem heb.

lisselotje
Berichten: 711
Geregistreerd: 02-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 13:34

ga net als Anky western erbij rijden ;-)
Laatst bijgewerkt door lisselotje op 11-11-13 13:41, in het totaal 2 keer bewerkt

Ninx

Berichten: 14570
Geregistreerd: 19-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 13:36

Waarom zou je je gevoel niet volgen?

Hij is nog zo erg puppy, en nu al zo vreselijk ver..... Ook voor hem is een time out niet zo'n gek idee toch?
Juist als beloning voor het feit dat hij het zo vreselijk goed heeft gedaan.
Haal het 'moeten' er even vanaf en ga door het bos touren of laat hem even lekker ravotten met z'n buddy's.... heerlijk!
Ik zou eens even lekker 'vakantie' inlassen :-)

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-13 13:41

Ik ben op dit moment nog drie paarden die ik rijdt. Twee daarvan lopen ook Z2 waarvan eentje komend weekend voor de laatste keer en de derde ga ik ZZ-L beginnen als die in de basis beter is. Bij deze paarden heb ik totaal geen probleem om mezelf te motiveren. Ik weet wat ik anders wil en wat er beter moet en daar hebben ze ook de leeftijd voor.

Zelf heb ik enkele paarden ZZ-L gereden op wedstrijden maar op een handelsstal veel paarden t/m GP niveau getraind. De kunstjes ken ik dus wel.

Hij heeft juist een heel rustig jaar achter de rug Ninx. Vanaf het begin van dit jaar heeft hij minder gedaan omdat ik aan het revalideren was. Toen ik weer aan de slag kon was hij veel spieren kwijt wat zijn lijf geen goed doet.
Daarom heb ik in juli en augustus alleen buitengereden en wat gelongeerd en in september is hij een maand in de aquatrainer geweeest.
Heb hem vorige maand weer wat opgepakt. Uiteraard gaat hij iedere dag naar buiten met een vriendje.

Ninx

Berichten: 14570
Geregistreerd: 19-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 13:46

Mensen leggen er teveel gewicht op... ik bedoel; dat 'moeten' drukt zo zwaar.....
Ik herken dat wel, maar het is juist iets dat ik mezelf ook zeg: 'waarom al dat moeten?'

Paarden zijn er alleen maar beter van geworden door ze een half jaar op het land te mikken, en je geeft jezelf ook wat ruimte.
Ik weet niet hoe hij buiten loopt, maar zijn basisbespiering zou hij toch toch moeten behouden in de vrije beweging.
De spieren die hij verliest bouwt hij pas wellicht weer op na een aantal maanden, maar dat gaat dan toch toch stukken sneller?

M.a.w.: het is een hobby... sta jezelf toe dit ook op die manier te beleven.
In andere takken van sport worden (springen/ endurance/draverijen) wordt ook vaak een wintervakantie ingelast....

Laatste optie is eens een andere discipline te kiezen? Als dit dier geniet van het bos en jij ook? By all means: doe lekker dat en pak daar je oefeningetjes mee! :-)

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-13 13:53

Ik vind in het land gooien geen optie. Zeker deze tijd van het jaar niet.
In de zomer krijgt hij wel een paar weken 24/7 vrij maar nu er nauwelijks gras is en hij vol in het werk staat (en geschoren is) lijkt me dat geen alternatief. Daar wordt het beestje niet blij van.
Daarbij is hij extreem soepel in zijn lijf en heeft zijn spieren nodig om zichzelf gezond te houden. Daar is het begin van dit jaar een beetje verkeerd gegaan en hij is nu juist super goed in zijn lijf op dit moment dus dat zou zonde zijn om weg te gooien.

Daarbij is het een paard waar ik altijd met ontzettend veel plezier op stap. Het enige wat ik moeilijk vind is om gericht te trainen omdat voor mijn gevoel het doel een beetje ontbreekt.
Omdat het zo'n geweldig paard is vind ik het zonde om er niet het maximaal mogelijke uit te halen en daar hoort trainen zeker bij. Maar als ik in de bak rijd verzand het snel in maar een beetje rondjes rijden en braaf zeggen :+

We rijden veel buiten, gaan regelmatig op pad om naar het strand of de Veluwe te gaan. Pakken eens een rondje crossbaan dus daarin zit veel variatie.

timokyana

Berichten: 14317
Geregistreerd: 29-05-06
Woonplaats: klein durpke in NL, paardjes in belgenland.

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 13:54

Kun je niet eens een kijkje nemen in een andere hoek, bv wat oefeningen meepakken die bv bij working equitation aan bod komen. Dat je zo wat meer afwisseling hebt en uitdaging voor jezelf.

Ninx

Berichten: 14570
Geregistreerd: 19-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 13:59

Katja schreef:
Omdat het zo'n geweldig paard is vind ik het zonde om er niet het maximaal mogelijke uit te halen en daar hoort trainen zeker bij. Maar als ik in de bak rijd verzand het snel in maar een beetje rondjes rijden en braaf zeggen :+

We rijden veel buiten, gaan regelmatig op pad om naar het strand of de Veluwe te gaan. Pakken eens een rondje crossbaan dus daarin zit veel variatie.


Waarom is dat zonde? Als je auto 180 km per uur kan, maar je rijdt maximaal 120... dan geniet je daar toch ook van en is dat niet zonde?
Zijn wil tot werken, soepele bewegingen, allemaal zaken waar je buiten ook van kunt genieten....
Het talent van een paard is iets waar je op alle momenten van kunt genieten, niet alleen maar in een witte broek binnen witte hekjes ;-)

Waarom houd je hem niet gewoon fit, maar doe je dat gewoon lekker buiten...? Dan kijk je volgend jaar weer verder. Is het paard nog steeds fit, kunnen jullie lekker uitwaaien, en zie je volgend jaar wel weer wat je dan gaat doen.
Zie het gewoon wat eenvoudiger, hij is nog zo jong... waneer je weer de geest krijgt zit je zo weer op je gewenste niveau.
Door jezelf, en daarmee hem, nu te forceren pers je de laatste lol bij jezelf eruit....

Anoeska

Berichten: 5899
Geregistreerd: 01-01-03

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:03

Sommige mensen vinden dat leuk, gewoon een beetje rondhobbelen. Maar ik kan me het gevoel van de TS wel voorstellen. Als alles wat je nu doet goed gaat, en het nog te vroeg is voor moeilijkere dingen, dan sta je gewoon een tijdje stil in je ontwikkeling. Ik zou dat ook niet leuk vinden. Zeker als je al 8-en en 9's rijdt op wedstrijd, dan is er inderdaad weinig te verbeteren op het niveau waar je nu op zit.

Misschien is dit gewoon een fase waar je doorheen moet. Meer kan nog niet, dus nu is het gewoon even wat minder uitdagend. Over een jaartje kan je paard alweer veel meer aan, en is er misschien wel een nieuwe uitdaging.

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-13 14:07

Bedankt voor je reactie Anoeska, dat is inderdaad wat ik bedoel.

Gewoon een beetje buiten gaan hobbelen vind ik niet leuk ik wil meer doen dan dat maar vind de grote stappen leuker dan de mini puntjes op de i zetten ook al zijn die net zo belangrijk. Daarom dus mijn vraag.
Niet trainen is niet de oplossing het gaat om anders trainen en andere doelen stellen. Mijn doel is zo hoog mogelijk komen in de sport niet me specialiseren als bosruiter :D

Ninx

Berichten: 14570
Geregistreerd: 19-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:09

Anoeska schreef:
Sommige mensen vinden dat leuk, gewoon een beetje rondhobbelen. Maar ik kan me het gevoel van de TS wel voorstellen. Als alles wat je nu doet goed gaat, en het nog te vroeg is voor moeilijkere dingen, dan sta je gewoon een tijdje stil in je ontwikkeling. Ik zou dat ook niet leuk vinden. Zeker als je al 8-en en 9's rijdt op wedstrijd, dan is er inderdaad weinig te verbeteren op het niveau waar je nu op zit.

Misschien is dit gewoon een fase waar je doorheen moet. Meer kan nog niet, dus nu is het gewoon even wat minder uitdagend. Over een jaartje kan je paard alweer veel meer aan, en is er misschien wel een nieuwe uitdaging.


Dat klinkt ietwat denigrerend.... maar dat zul je wellicht niet zo bedoelen.

Punt is dat mensen zichzelf zoveel druk op leggen.., en waarom? Het is een hobby.... Op het moment dat je dat niet zo ervaart moet je daar iets mee doen. Of dat nu een time-out nemen is, of 'hobbelen' zoals jij dat noemt.

Katja
Blogger

Berichten: 42177
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-13 14:13

Ik denk dat je het te zwaar ziet Ninx. Er is een héél groot verschil tussen moeite hebben met je te motiveren voor de dingen die je nodig hebt om weer een stapje verder te gaan en jezelf teveel druk opleggen en het niet meer leuk vinden.
Ik vind het rijden ontzettend leuk en misschien moet ik mezelf juist wel een enorme schop onder mijn kont geven en meer druk opleggen, dat zou zomaar kunnen.

Daarbij is paardrijden voor mijn geen hobby maar mijn werk.

Ninx

Berichten: 14570
Geregistreerd: 19-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:17

Katja schreef:
Ik denk dat je het te zwaar ziet Ninx. Er is een héél groot verschil tussen moeite hebben met je te motiveren voor de dingen die je nodig hebt om weer een stapje verder te gaan en jezelf teveel druk opleggen en het niet meer leuk vinden.
Ik vind het rijden ontzettend leuk en misschien moet ik mezelf juist wel een enorme schop onder mijn kont geven en meer druk opleggen, dat zou zomaar kunnen.

Daarbij is paardrijden voor mijn geen hobby maar mijn werk.



Dat maakt je een grote uitzondering. Want vrijwel iedereen legt zichzelf veel druk op of krakeelt heel pretentieus terwijl het alleen maar geld kost. Dat is altijd een beetje neuzelig :+
Ik doe het al jaren niet meer, maar voorheen zetten wij alle trainingspaarden een aantal maanden op rust in de winter. Ook de dekhengsten.
Wanneer we dan in januari weer gingen opstarten hadden we genoeg tijd om ze weer op peil te hebben voor het nieuwe seizoen.
Zo'n break werkt wel.

Maar goed, als jouw paarden de verkoop in moeten heb je wellicht niet veel vrijheid daarin....

Je kunt jezelf ook een andere discipline eigen maken uiteraard.... de dressuur verder verfijnen zonder ruitergewicht.... lange lijnen/ werken aan de hand........

Hoe dan ook, goodluck ;-)

Sprintje

Berichten: 2144
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Emst

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:20

Ninx schreef:
Anoeska schreef:
Sommige mensen vinden dat leuk, gewoon een beetje rondhobbelen. Maar ik kan me het gevoel van de TS wel voorstellen. Als alles wat je nu doet goed gaat, en het nog te vroeg is voor moeilijkere dingen, dan sta je gewoon een tijdje stil in je ontwikkeling. Ik zou dat ook niet leuk vinden. Zeker als je al 8-en en 9's rijdt op wedstrijd, dan is er inderdaad weinig te verbeteren op het niveau waar je nu op zit.

Misschien is dit gewoon een fase waar je doorheen moet. Meer kan nog niet, dus nu is het gewoon even wat minder uitdagend. Over een jaartje kan je paard alweer veel meer aan, en is er misschien wel een nieuwe uitdaging.


Dat klinkt ietwat denigrerend.... maar dat zul je wellicht niet zo bedoelen.

Punt is dat mensen zichzelf zoveel druk op leggen.., en waarom? Het is een hobby.... Op het moment dat je dat niet zo ervaart moet je daar iets mee doen. Of dat nu een time-out nemen is, of 'hobbelen' zoals jij dat noemt.


Zoals ik het lees ervaart de TS juist een gebrek aan druk. Het huidige nivo (wat past bij een paard van deze leeftijd volgens TS) bied weinig uitdaging, maar een stap verder in de training daar is dit paard nog te jong voor.

Misschien kan je in deze periode eens meer focussen op je eigen ontwikkeling in plaats van de ontwikkeling van het paard. Zijn er verbeterpunten in je houding en zit waar je je in deze periode eens meer op kan gaan focussen bijvoorbeeld? Of in de details en afwerking van je proef, hoe maak je bijvoorbeeld van al die onderdelen een 8?
Dit zijn zaken waar je nu de tijd voor hebt en je eens extra aandacht aan kan besteden juist als je paard zo fijn loopt.

Ipsilonka

Berichten: 5860
Geregistreerd: 08-09-02
Woonplaats: buiten Uitgeest

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:27

Kun je het huidige schema niet aanhouden met hem en de keren dat je wel met hem in de baan aan het werk bent erg gericht trainen? Dan word het lichamelijk niet te zwaar voor hem, maar dan kun je wel meer vragen in die trainingen?

OdiEtAmo
Berichten: 5560
Geregistreerd: 28-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:33

Ik herken het wel (al is het in mindere mate haha).
Dan kom je op een punt dat je denkt 'goh, wat zal ik vandaag eens gaan doen'. Omdat alles op dat moment gewoon lekker verloopt en er geen duidelijke verbeterpunten zijn.
Echter in mijn geval duurt dat gevoel maximaal een week en dan komen de verbeterpunten vanzelf weer.
En momenteel heb ik zelf een 'hoe moet het ook alweer voelen' dipje. Dus hier is werk genoeg aan de winkel.

Gewoon lekker genieten, verbeterpunten komen vaak vanzelf weer.
Je kunt best wel wat nieuwe 'stapjes' gaan proberen en dat uitbouwen.
Je overtraind hem duidelijk niet (zoals ik het lees) dus leg jezelf ook geen restricties op 'ik mag nu niet verder'.

Enne, een sprongetje wagen? :D

DromenLies
Berichten: 2884
Geregistreerd: 27-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:36

Hi Katja, misschien dat de overgang van basissport naar subtop meer uitdaging gaat bieden? In dat geval is je probleem van tijdelijke aard toch? Wil je in april meteen overgaan of neem je liever wat langer de tijd?

Anoeska

Berichten: 5899
Geregistreerd: 01-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:37

Ninx schreef:
Anoeska schreef:
Sommige mensen vinden dat leuk, gewoon een beetje rondhobbelen. Maar ik kan me het gevoel van de TS wel voorstellen. Als alles wat je nu doet goed gaat, en het nog te vroeg is voor moeilijkere dingen, dan sta je gewoon een tijdje stil in je ontwikkeling. Ik zou dat ook niet leuk vinden. Zeker als je al 8-en en 9's rijdt op wedstrijd, dan is er inderdaad weinig te verbeteren op het niveau waar je nu op zit.

Misschien is dit gewoon een fase waar je doorheen moet. Meer kan nog niet, dus nu is het gewoon even wat minder uitdagend. Over een jaartje kan je paard alweer veel meer aan, en is er misschien wel een nieuwe uitdaging.


Dat klinkt ietwat denigrerend.... maar dat zul je wellicht niet zo bedoelen.

Punt is dat mensen zichzelf zoveel druk op leggen.., en waarom? Het is een hobby.... Op het moment dat je dat niet zo ervaart moet je daar iets mee doen. Of dat nu een time-out nemen is, of 'hobbelen' zoals jij dat noemt.


Helemaal niet denigrerend bedoelt, maar ik heb het idee dat de TS het wel een beetje zo voelt. Wat ze nu doet heeft ze onder de knie, in het bos rondhobbelen is niet haar hobby, dus het is gewoon allemaal niet zo spannend meer.

Hilli

Berichten: 22948
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:42

Als het paard kan wat je op dit moment van hem verlangt, dan hoef je daar geen focus meer op te leggen. De punten die Co nog moet leren komen later nog wel aan de orde en zonder twijfel pakt hij dat ook snel op.

Omdat een vakantie geen optie is en je toch wil blijven rijden, vraag ik me af of het mogelijk is om een andere ruiter te leren wat Co al kan. Ik kan me voorstellen dat een goede, beginnende basisruiter een hoop ervaring opdoet door 'het gevoel' van een correct gaand paard een keer tegengekomen te zijn. Je werkt dan vanaf de grond als lesgever toch met je paard, het basiswerk wordt gedaan en de uitdaging is verlegd.

Djilna

Berichten: 31009
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: On the trails

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:45

En evt toch al spelenderwijs oefeningen van hoger niveau meepakken die lichamelijk niet te zwaar zjin, maar wel weer een nieuwe 'uitdaging' bieden? Ik denk aan de galopwissels bijv. Maar goed, dat is dan ook 1 oefening en niet dé oplossing.

Lastig, hebben van zo'n fijn en leergierig paard en dan tegen die beperkingen oplopen!
Respect trouwens voor jou dat je rekening houdt met zijn leeftijd, er zijn er die lekker doorgaan omdat het paard het allemaal zo makkelijk oppakt en dan later letterlijk op hun snuffert gaan omdat het paard mentaal of lichamelijk blokkeert..

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:45

wellicht wat meer met balken werken en daarin galopwerk doen? Op een korte zijde een serie door de wendingen op een korte afstand, andere korte zijde op een lange afstand? Je kunt dan sowieso al schakelen door je wending groter of kleiner te rijden.

De kunst zit er zo te lezen in om afwisseling te zoeken die voor jou en paard uitdaging biedt.

Snollygoster

Berichten: 3834
Geregistreerd: 20-12-12
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:47

Mijn motivatie? Zoals de Grand Prix ruiters kunnen rijden. Hogerop komen in dressuur is echt een droom van me :')

ambre

Berichten: 7148
Geregistreerd: 19-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 14:49

Lastig katja,ik snap je probleem wel en zou willen dat ik het ook had.
Zulke paarden zou je wel een jaar ouder kunnen kijken!Maar je hebt toch je basistraining nodig om hem daarin sterker te maken.
Want ook al pakt hij de oefeningen makkelijk op,ze gaan alsnog kapot als ze er niet klaar voor zijn.
Je zult dus gewoon even er doorheen moeten en saai je basisrondjes moeten doen terwijl het allemaal prima gaat.

terpentijn

Berichten: 7358
Geregistreerd: 09-12-07
Woonplaats: Zuidlaarderveen Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 15:11

Ja, ik denk ook dat TS het "nu wel even gezien heeft" met dit paard (het paard waarschijnlijk ook, gezien diens nog erg jonge leeftijhd en dan al zo'n niveau), maar dat zij het niet ziet zitten om het paard opeens op rust te zetten... dat lijkt me ook helemaal niet nodig, en zelfs niet wenselijk, je wil ook niet de hele boel (conditie etc.) achteruit zien gaan.
Mentaal is het dus een snel lerend paard, die (net als TS) best een nieuwe invalshoek als "uitdaging" zou kunnen zien.
Daarbij geeft dat even een frisse instelling als je even om wat voor reden dan ook bent "vastgelopen".

Dat eindeloos buitenrijden dan niet de keuze van TS zou zijn, begrijp ik ook wel... zij is gedreven dressuurrijder, en wil best een andere weg in de training inslaan, maar dat moet dan wel bijdragen aan de richting waarin zij bezig is en verder wil.

Dan komt mij ten eerste: balkjes (cavaletti) lopen in gedachten, in alle denkbare vormen, hoogtes en circuits. Je traint daar het oplossingsvermogen van het paard, diens achterhand, en je eigen inventiviteit mee, want je kunt werkelijk eindeloos varieren met balkjes-circuits in de (binnen of buiten) bak, zonder een behoefte aan echt springen te hebben. Het voert te ver om hier te talloze mogelijkheden van het cavaletti-trainen te gaan opnoemen, maar indien geinteresseerd zijn hier meer dan genoeg boeken en op Internet sites/voorbeelden van te vinden.

Dit kan ook ten dele aan de longe, maar in het geval van TS lijkt het me meer iets voor beiden OHZ.
Fysiek en mentaal kun je het paard (en jezelf) steeds NET iets anders voorleggen, bovendien kun je ook nog speels combineren met de geijkte oefeningen.
Fantasie en inventiviteit gebruiken, erst zie je er tegenop, al doende wordt het leuker en uitdagender en je hebt niet het gevoel dat je "niks" doet, zoals je met buitenrijden wel kan hebben.
Ik ken het dus, hoewel mijn niveau in de verste verte niet vergelijkbaar is met dat van TS, heb ik dit toch ook wel, en ondanks mijn type paard kan ik ook het geduld niet opbrengen voor dat geregelde buitengerijd.
Doe het wel, altijd NA een stukje van de dressuur-in-de-bak, waarbij de dressuur me af en toe ook de strot uit komt, en dan dus ga ik het combineren met cavaletti-oefeningen, blijft het toch weer anders.
Al rijdende kom je dan ook op meerdere ideetjes om de cavaletti te positioneren.

Paard krijgt er overigens een leuk"meedenk"gevoel van en ontwikkelt een prachtig ruggebruik en achterhand-kracht.

Kan 't echt aanraden.

0000
Berichten: 5473
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Trainingsmotivatie waar haal jij het vandaan?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 15:17

Er zijn een paar hele leuke filmpjes te vinden op youtube van Ingrid Klimke over cavalettiwerk, denk ik wel de moeite om eens te bekijken.

Verder snap ik je ook wel, het is inderdaad lastig om een talentvol jong paard toch een beetje uitdaging te bieden zonder hem te overvragen. Misschien kan je eens kijken naar waar je start, een keer wat grotere wedstrijden meenemen zodat hij meer ziet. Of juist een clinic van iemand waar je normaal niet bij traint, wie weet wat voor een leuke trainingstips je krijgt. Alvast puzzelen met een kür op muziek misschien, die ga je straks nodig hebben als hij zo goed loopt denk ik :)