snel klaar gerechten

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-09-02 08:48

BOBOTIE (Zuidafrikaans gehaktbrood) 4 personen
INGREDIENTEN
    2 sneetjes oud witbroodslices stale white bread
    5 eetlepels melk
    2 uien
    25 gram boter
    50 gram gedroogde abrikozen
    50 gram rozijen
    1 eetlepel kerrie
    1 eetlepel citroensap
    peper, zout
    1 theelepel suiker
    500 gram rundergehakt
    1 ei
Bereidingswijze
Snij de korsten van het brood en week het in de melk. Snipper de uien. Smelt de boter en fruit hierin de uitjes zachtjes. Snipper de abrikozen en voeg deze met de rozijnen, kerrie, citroensap zout, peper en suiker toe aan de uien. Bak het geheel 3 minuten zachtjes. Laat het mengsel licht afkoelen. Knijp de melk uit het brood en meng dit met het gehakt, het ei en het uimengsel. Vul een cakeblik met het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200o C. Plaats het gehaktbrood in het midden en laat het 45 minuten bakken. Serveren met een salade en gebakken rijst.

Verdere recepten volgen nog.

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 09:10

Lielle schreef:
Verdere recepten volgen nog.


Nou, dit is alvast een goed begin! Zodra ik weer een fatsoenlijke oven heb ga ik dit zeker proberen in elkaar te flanzen. Vingers aflikken

esythegirl

Berichten: 231
Geregistreerd: 03-08-02
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 09:23

klikt lekker...
kan wel aan me ma vragen of ze het een keertje wil maken...

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 09:33

Macaroni Carbonara, niet offiele versie

Ingredienten:
* bakje spekjes
* uitje
* room
* knoflook
* peper
* andere kruiden naar eigen inzicht

Bereiding:
Spekjes uitbakken, uitje fijn snijden en mee fruiten. Knoflook fijn snijden/persen en mee bakken. De room toevoegen, aan de kook brengen, dan dikt het geheel in. Peper en eventueel andere kruiden toevoegen, geen zout, want de spekjes zijn al zout! Ondertussen de macaroni koken en afgieten. Bij elkaar doen en klaar!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-09-02 10:55

AANRADER!
KIPPAKKETJES
Ingrediënten (4 personen)

    4 enkele kipfilets
    400 gr gemengde soepgroente
    4 tomaten in plakken gesneden
    150 gr verse roomkaas met kruiden (Boursin, Paturain oid)
    200 gr boter
    zout
    peper
    stokbrood

Bereidingswijze
Fruit eventueel de soepgroente in wat boter. Doe deze (gefruit of rauw) onderin een ingevette ovenschaal. Leg plakken tomaat erop en leg daarop de kipfilets. Bestrooi het met zout en peper naar smaak , leg er vervolgens een flinke plak boter op en verdeel de roomkaas over de kip. Plaats de ovenschaal in de oven op 175 C. In ongeveer 20 minuten is de kip gaar. Serveer het met stokbrood om te ‘dippen’.
Varianten zijn mogelijk met visfilet, prei/ui mengsel en Danish Blue in allerlei combinaties.

KIP-RIJSTSALADEIngrediënten (4 personen)

    400 gr rijst
    4 kipfilets
    boter
    400 gr soepgroente
    200 gr rozijnen
    vinaigrette naar eigen smaak
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, en laat deze afkoelen. Snijd kipfilets in kleine stukjes en bak ze bruin en gaar in de boter. Laat dit ook afkoelen. Meng de rijst, de kip, de groenten en de rozijnen goed door elkaar en schep de vinaigrette erdoor. Laat dit goed koud worden in de ijskast en serveer het met stokbrood en boter.

BRABANTSE RAGOUTIngrediënten (4 personen)

    400 gr gehakt
    boter
    2 uien
    400 gram soepgroente
    3 teentjes knoflook
    5 dl bouillon
    1 à 2 eetlepels mosterd (soort naar keuze)
    zout, peper
    Worcestershire saus
    maïzena
    bosje selderij


Bereidingswijze
Braad het gehakt rul in wat boter. Snippe de uien fijn, pers de knoflook uit en voeg deze met de soepgroente toe aan het vlees. Laat dit 5 minuten zachtjes fruiten. Voeg er dan de bouillon aan toe en breng het op smaak met de mosterd, zout , peper en de Worcestershire saus. Laat dit mengsel een tijdje pruttelen. Mocht de ragout te dik zijn, voeg er dan nog wat bouillon aan toe. Bind de ragout voor het serveren met maïzena en voeg er de fijngesneden selderij aan toe. Lekker met pasteitjes of rijst.

GEVULD STOKBROODIngrediënten (4 personen)

    4 kleine stokbroden
    boter
    400 gr half om half gehakt
    4 uien
    zout, peper, worcestershire saus
    knoflook naar smaak
    2 groene paprika’s
    provençaalse kruiden
    2 gele paprika’s
    kerrie
    8 plakken kaas
    2 tomaten in plakjes
    8plakjes ontbijtspek
    4 plakken ham
    klein blikje ananas

Bereidingswijze
Snipper de uien fijn en pers de knoflook uit. Meng dit door het gehakt en voeg er zout, peper en Worcestershire saus aan toe. Verdeel het gehakt in tweeën, voeg aan de ene helft de gesnipperde groene parika’s en de Provençaalse kruiden toe, en aan de andere helft de gele paprika’s en en de kerrie. Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en smeer ze in met boter. Verdeel het provençaalse gehakt over twee stokbroden, leg er plakjes tomaat en plakjes spek op en leg er de helft van de kaas bovenop. Verdeel het kerriegehakt over de andere twee stokbroden, leg de uitgelekte ananas erop en bedek dit met de ham en de rest van de kaas. Doe de stokbroden in de oven, op ca 175 graden en laat het gehakt gaar worden (15 à 20 minuten). Snijd in tweeën en serveer eventueel met komkommersla.

KERRIEVRUCHTENSTAMPPOT
Ingrediënten (2 à 3 personen)

    1 zakje aardappelpuree
    melk
    200 gr taugeh
    200 gr witte kool
    klein blikje mandarijntjes
    klein blikje ananas
    kerrie
    zout
    peper
    150 gr geraspte kaas


Bereidingswijze
Meng melk en water voor de puree zoals aangegeven. Verwarm het zachtjes en voeg de groente toe. Kruid het met kerrie, zout en peper en laat het even zachtjes koken. Voeg de puree toe en roer het goed door. Voeg daarna de uitgelekte vruchten en de kaas toe en laat het nog even goed doorwarmen. Voor erg hongerige lieden is een stuk verse worst hier ook lekker bij.


COTTAGE SOUFFLÉ
Ingrediënten (4 personen)

    150 gr oud brood (7-8 boterhammen)
    2 dl melk
    zout, peper,
    2 eetlepel mosterd
    1 eetlepel Worcestershiresaus
    fijngehakte peterselie, bieslook, selderij
    2 eetlepel oregano
    2 gesnipperde ui
    150 gr geraspte kaas
    450 gr kwark
    6 eidooiers
    6 eiwitten


Bereidingswijze
Verkruimel het brood en week het in de melk. Voeg het zout, de peper, de mosterd en de kruiden toe, evenals de ui, de kaas en de kwark. Meng alles goed door elkaar, roer ook de eidooiers erdoor. Maak de massa goed op smaak, sterker dan eigenlijk nodig is, omdat straks het volume vergroot wordt door het stijfgeklopte eiwit.
Klop de eiwitten zeer stijf, , schep ze voorzichtig door de kwarkmassa. Het is niet erg als hiier en daar nog eiwit te zien is. Schep de massa in een beboterde, vuurvaste schaal; zet deze in de op 175o C voorverwarmde oven. Baktijd, afhankelijk van de dikte, 40-60 minuten. Lekker met rauwkostsalade en eventueel stokbrood.
Variatie
fruit de ui zachtjes, laat het even afkoelen en roer het door het kwarkmengsel.

KIP MONTEZUMA
Ingrediënten (4 personen)

    4 kipfilets
    olijfolie
    citroensap
    3 uien
    2 teentjes knoflook
    2 rode paprika’s
    4 tomaten
    1 klein blikje mais
    1 klein blikje mandarijntjes
    1 klein blikje ananas
    5 dl jus d’orange
    paprikapoeder
    chilipoeder of kleine gedroogde chilipeper
    gemberpoeder


Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, besprenkel ze met citroensap en bak ze bruin in de olijfolie. Voeg de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook en de in stukjes gesneden paprika toe. Laat dit 10 minuten zachtjes fruiten. Voeg dan het uitgelekte fruit en de in stukjes gesneden tomaten toe en doe er zoveel jus d’orange bij dat alles net onder staat. Breng het op smaak met de kruiden en laat het zo zachtjes koken. Verwijder eventueel voor het opdienen de rode peper en serveer het met rijst of stokbrood.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 11:14

Ik krijg spontaan honger hier Haha!

Klinkt allemaal heel lekker...helaas houd ik niet van koken, en wordt het meestal een hele snelle hap zoals noodles ofzo Frusty

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-09-02 11:22

Pastasalade

Ingredienten (2 personen)
2 hardgekookte eieren in stukjes gesneden
200 gram gekookte pasta
halve geschilde komkommer in blokjes
feta in blokjes
dikke plak kaas in kleine blokjes
uitgebakken spekjes
gesnipperd uitje
geschilde appel in blokjes

dressing:
mayonaise
uitgeperst teentje knoflook
scheutje azijn
scheutje worchestershire saus

schep alle ingredienten door elkaar, meng de dressing en schenk deze erover.

Pastasalade 2
- gebakken kipfilet in blokjes
- gekookte pasta
- halve komkommer
- half potje feta verkruimeld
- blikje abrikozen in kleine stukjes
- gesnipperd uitje
- banaan in plakjes
- handvol druiven in tweeen
- handje pijnboompitjes

sausje van zure room, citroensap, tropisch vruchtensap, kerrie en gember.


Kalfsvlees in witte wijn saus
ingredienten (2 personen)
250 gram kalfsvlees in blokjes
bloem
boter
1 ui in ringen
2 dl witte wijn
2 dl slagroom
Parmerzaanse kaas
200 gr gekookte tagliatella

Bestrooi de kalfsvlees met een beetje bloem en bak deze in gesmolten boter. Voeg de ui toe en laat deze lichtbruin kleuren. Blus de saus met witte wijn en voeg daarna de slagroom toe. Strooi de parmezaanse kaas erover strooien en serveer het over de tagliatelle.
Alles door elkaar en een stukje brood met kruidenboter.


Kip in citroensaus
Ingredienten (2 personen):
2 kipfilets
olijfolie
bouillonpoeder
kruiden naar smaak
citroensap
geraspte citroenschil
slagroom
parmezaanse kaas
200 gr gekookte pasta

Bak de kipfilet in olijfolie bruin. Voeg er als deze bijna gaar is wat bouillonpoeder aan toe, en kruiden naar smaak (Dipper is erg lekker). Vervolgens een scheutje citroensap en als dit geheel warm is nog wat slagroom. Door de pasta scheppen in een ovenschaal, bestrooien met kaas en nog even gratineren (200 graden, 10 minuten).

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-02 19:58

Zomerse pastasalade 3 Haha!

Kook de pasta en laat deze afkoelen. Voeg daarbij stukjes komkommer, tomaat en perzik en een beetje fijne sla...
Heerlijk voor op warme dagen!

marloes-joy

Berichten: 8421
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-02 16:48

jemig water loopt me uit de mond..honger!!

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-02 17:55

Supersnelklaar: Spinazieschotel

Diepvries spinazie a la creme (deelblokjes)
pakje bieze aardappelblokjes met ei en spekjes (of andere variant)
evt. hamburgertje erbij en/of gekookt eitje (hoeft niet)

Spinazie opwarmen
Aardappeltjes bakken
Geheel mengen en klaar binnen ca 15 minuten.

En het is echt heeeeeel lekker

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-05 10:16

Ik heb gisteren de Kip Montezuma geprobeerd. Er staat dat het voor 4 personenen is, maar maak er maar gerust 6 van We eten er vanavond nog een keer van...

Verder iets uitgeschoten met de chili, dus het was wat te pittig en verder was het een beetje vlakjes. Ik ben er nog niet achter wat daaraan te doen. Misschien de kip vantevoren marineren in citroensap, olie, chili, knoflook en gember? Iemand anders ideeen?

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-05 10:18

oe, dat heb ik lang niet meer gemaakt Ik zou er denk kerrie doorheen doen, even aanfruiten met de kip.

aminah
Berichten: 181
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: IJsselstein

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-05 10:37

klinkt allemaal erg lekker.. ga er zeker hoop van uitproberen

Avelienvd

Berichten: 7223
Geregistreerd: 28-12-04

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-05 10:44

Heb je wel door dat dit een topic uit 2002 is??
Had je dus niet op moeten reageren.

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-05 10:45

daar heb je gelijk in. Zal braaf mijn eigen topic op slot zetten dan maar

Eline

Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Re: snel klaar gerechten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-05 23:49

Na overleg met wat andere moderators is er besloten het topic weer te openen. Aangezien een recept niet veranderd en af en toe een aanvulling weer nieuwe ideeën kan opleveren maakt het voor VT niet uit als een oud topic met een _zinnige_ reactie weer naar boven komt.