INGREDIENTEN
- 2 sneetjes oud witbroodslices stale white bread
5 eetlepels melk
2 uien
25 gram boter
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijen
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel citroensap
peper, zout
1 theelepel suiker
500 gram rundergehakt
1 ei
Snij de korsten van het brood en week het in de melk. Snipper de uien. Smelt de boter en fruit hierin de uitjes zachtjes. Snipper de abrikozen en voeg deze met de rozijnen, kerrie, citroensap zout, peper en suiker toe aan de uien. Bak het geheel 3 minuten zachtjes. Laat het mengsel licht afkoelen. Knijp de melk uit het brood en meng dit met het gehakt, het ei en het uimengsel. Vul een cakeblik met het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200o C. Plaats het gehaktbrood in het midden en laat het 45 minuten bakken. Serveren met een salade en gebakken rijst.
Verdere recepten volgen nog.